Samo da prođe taj 17. i onda smo na konju

Pin It

Ušli smo u izborni mjesec. Blizu je famozni 17. Kolike ćemo laži čuti? Kolike smo čuli do sada? Neke se ukorijene. Tisućama godina. Iza nekih stoji novac, položaj, status… Mito.

Evo Matej u Evanđelju opisuje valjda jedan od fenomenalnih primjera kako suzbiti istinu, kako se održati na vlasti, kako manipulirati javnim mnijenjem, pa makar i prije skoro 2000. godina.

U ono vrijeme: Žene otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: ”Zdravo!” One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: ”Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!”

Dok su one odlazile, gle, neki od straže dođoše u grad i javiše glavarima svećeničkim sve što se dogodilo. Oni se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima govoreći: ”Recite: Noću, dok smo mi spavali, dođoše njegovi učenici i ukradoše ga. Ako to dočuje upravitelj, mi ćemo ga uvjeriti i sve učiniti da vi budete bez brige.” Oni uzeše novac i učiniše kako bijahu poučeni. I razglasilo se to među Židovima — sve do danas.

Pokušali su falsificirati istinu, podmitili svjedoke…Razglasite da je bilo to i to, razglasite da je taj takav i takav….Koliko košta? Ma, nebitno, veliki ulog je na kocki.

Sve do danas…

Samo da prođe taj 17.

Razglasit ćemo kako smo najbolji…Oni drugi najgori. Lažu, kradu, sumnjivog su morala…

Imamo svoje medije. Platimo oglas na duplerici…Ne zaboravimo i lokalne medije. Znaš, mala od urednika baš traži posao. Naći ćemo nešto…

Par sto tisuća eura za neki tjednik i portal? Za manjine? Ma, nema problema, nek piskaraju što hoće – ruke u Saboru su zagarantirane.

Na sučeljavanju? E tamo izvuci ono što nam je dojavio sin od onog našeg, što mu kum radi u SOA-i…Pa će ovi naši to ekskluzivno objaviti…Ma to ti je gotova stvar.

E, stranački program…To ć biti lako…Malo recikliraj ono od prije četiri godine, neuspjehe prikaži kao uspjehe…Dodaj još malo aktualnih stvari, i to je to. Onog našeg što je nekidan izvalio one gluposti na 4. programu…Jest, govorio je istinu.Njega makni s liste.

E da, i daj poguraj onog malog iz 6. izborne jedinice. Eno mi mater kod njegovog ćaće radi zube. I onog što smo ga stavili na kraj u 8.

Ček, jel imamo koju ženu na listama? Stavi one dvije, znaš iz Sabora. Lijepo su o šefu pričale. Baš onako fino. I neku doktoricu stavi, to ima prođu. Jel OK sad?

E, i kad sutra potpredsjednik ide na onu emisiju na radiju, nek samo lupa o BDP-u i to…Nemoj da ga navuku oko inflacije.

Baci na mreže neku borbenu objavu, da ima koja uniforma, puške, avioni….Ma to će proć sto posto. E, zastave. Da. Nemoj to zaboraviti. Puno zastava. I pumpaj priču o zaštiti granica…Nemoj da te u Otvorenom navuku na tanak led pa krenu o tome koliko smo radnih dozvola izdali strancima…Zamjena stanovništva i to…

Kratka pamet

Ma raja je glupa, kratka pamet. Aj, neće se oni sjetit onih svari. Znaš…Nove četiri godinica nam ne gine. Samo pametno sad. Dva i pol tjedna treba stisnut zube i gotovo.

Dobro je da su naši bili na Uskrsnoj misi. Ma da, prvi red. Fino je to za vidjet…

One što su podmazali za ono apartmansko naselje…E, to smo sredili. Nemaš frke.

Samo da prođe 17. a onda ona Rumunjka, ma tužiteljica ona…E, nakon izbora može radit što hoće. Mi ćemo lijepo oprat ruke, brzo će onaj neuravnoteženi ZM kresnut kakvu glupost i zaboravit će ljudi.

Samo da prođe taj 17. i onda smo na konju…I pazi tko što piše…I govori…

narod.hr