Crvene 'reke' (ne)pravde poplavile Prisavlje; YUtel u četvrtak navečer prikazuje SF triler o tifusarima?!

Pin It

‘BITKA NA NERETVI’ U UDARNOM TERMINU: Kad umre Kusturica, nek’ puste film o Gogolju - koji će snimiti po narudžbi Moskve!

Kužim ovo za pokojnog Veljka Bulajića, no, ipak me malčice intrigira pitanje; tko je baš u ovome trenutku, politički naručitelj predizbornog hommagea redatelju najpoznatijeg jugoslavenskog propagandnog filma?

Fanovi ‘Reka’ (ne)pravde svršavaju već i na samu pomisao prikazivanja partizanskih SF trilera, a posebno ih smeta scena rušenja MOSTA na Neretvi! Jer, taj im je MOST prijeko potreban za spašavanje teških ranjenika i tifusara… Nostalgija vuče i Plen Kim-una, koji u ovakvim situacijama djeluje poskrivečki. Tako je slao 'vence' i na drugu drugovima važnu 'reku' - Sutjesku. S Neretvom ponovo ispada "civiliziran", “kulturno uključiv” i prihvatljiv 'celome svetu' te naravno - 'vascelom regionu' koji pod hitno treba ‘integrisati’ u Europu.

U svakoj kombinaciji – poraženi su Hrvati. Jer, kako politički sirotanovići vole reći: “Dosta je bilo priča o partizanima i ustašama!” Osim, kada se veličaju Titovi YUpartizani, deklarirani negatori ideje o samostalnoj i nezavisnoj Hrvatskoj državi.

Prisavski zaokret u suludo lijevom smjeru, još prije nekoliko mjeseci, najavljen je sramotnim emitiranjem ogavnih filmskih izmišljotina o španjolskom građanskom ratu - na trećem programu dalekovidnice koja sama sebe naziva nacionalnom. Stisnuta šaka druga Grbavog prikazivanjem BAJKE NA NERETVI sada zauzima i drugi nacionalni kanal, a šumski pljačkaši narodnog žita i kokošinjaca -  kulminaciju pripremaju za 18. ovog mjeseca, kada u obranu Prisavlja planiraju pozvati Waltera s Pantovčaka!

Ako stanje ostane žabokrečinski učmalo - kao i do sada, ne treba nas začuditi kada YUtel po nalogu Andrejove gospoje ‘ministarke’ Ninuške Obuljenko – kao predremetinački hommage “proslavljenom” Mataniću emitira ‘Fine mrtve djevojke’…

PHOTO/SCREEN: Hrvatsko-srpska trgovačka koalicija svoj utjecaj na okupiranom HRT-u demonstrirala je emitiranjem ‘Dnevnika Diane Budisavljević’ (u tandemu s Vučićevim RTS-om), dok crvene ‘Reke’ (ne)pravde - preko Walterovih prisavskih ilegalaca – svoj dolazak najavljuju prikazivanjem ‘Bitke na Neretvi’…

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Velimir Bujanec