Penava poručio građanima: Izađite na europarlamentarne izbore, idemo zajedno suverenističke politike pokrenuti i na razini EU!

Pin It

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

Ivan Penava, predsjednik DP-a, na konferenciji za medije predstavio je kandidate DP-a za nadolazeće izbore za Europski parlament: ''Pozivam sve birače DP-a, naše članove i simpatizere kojih ima nemali broj, da što prije osvijestimo važnost izlaska na izbore za Europski parlament, jer se tamo kroji jako puno toga što određuje uvjete življenja i pravila ponašanja u RH kao ravnopravnoj članici EU''.

✅ Stephen Nikola Bartulica, drugi na listi: ''Slogan mi je Croatia first, dakle Hrvatska na prvom mjestu. Inzistirat ću da zadržimo pravo veta o ključnim pitanjima, da se njeguje kršćanska baština i da kršćanska moralna načela budu provedena u još uvijek našoj Europi''.

✅ Branka Lozo, četvrta na listi DP-a: ''Zalagat ćemo se za očuvanje suvereniteta Hrvatske, a protivimo se stvaranju EU kao neke naddržave u kojoj bi glas pojedinih zemalja, naročito Hrvatske kao male zemlje, mogao biti izgubljen''.

✅ Davor Dretar, šesti na listi: ''Hrvatski poljoprivredni proizvođač imat će snažnu podršku u zastupnicima DP-a u Europskom parlamentu. Trudit ćemo se maksimalizirati potencijal hrvatskog sela i hrvatske poljoprivredne proizvodnje te stvoriti održivo i prosperitetno hrvatsko selo''.

✅ Ivana Mujkić, sedma na listi: ''Borit ćemo se za očuvanje temeljnih vrijednosti. Kršćanstvo je temelj EU, konstitutivni dio europske povijesti, kulture i tradicije i jedan od naših ciljeva će biti zadržati kršćanstvo prisutnim i kao takvim očuvanim u EU''.

✅ Dubravka Lipovac Pehar, osma kandidatkinja na listi: ''Zalagat ćemo se za ravnomjeran razvoj svih dijelova EU. Protivimo se tome da slabije razvijene zemlje postaju rasadnik ljudi i resursa za razvijene zemlje''.

✅ Ivica Kukavica, koji je na broju 10 liste: ''Nacionalna sigurnost i zaštita vanjske granice Hrvatske i EU nam je vrlo bitno pitanje. Sve ove migracije, uz depopulaciju koja se kod nas događa već dugo vremena, definitivno narušavaju našu nacionalnu sigurnost''.

✅ Stipo Mlinarić, kandidat na broju 12 liste: ''Republika Srbija ne može ući u EU i ne može zatvoriti Poglavlje 23 dok ne plati ratnu odštetu Republici Hrvatskoj za porušena sela i gradove, za logoraše, za sve ono zlo što je učinila. Mislim da ćemo za to imati od kolega u Europskom parlamentu potporu zato što se danas na teritoriju Europe vodi brutalna agresija Rusije na Ukrajinu. Kako će onda Ukrajina dobiti ratnu odštetu ako mi nismo dobili svoju?''.