Tomašević svojima dijeli šakom i kapom. U tjedan dana od 9 do 109.900 eura

Pin It

Kako ovo nazvati?  Ideološki radikalizam koji se pretvara u ruglo?  Ili je riječ klasičnoj pljački proračuna. Otimačini novca s potpisom Tomaševića? Take money and run. Drpi novac i briši!

“Prenosim u cjelosti dio podataka o izvlačenju novca iz proračuna Grad Zagreb s profila Nikite Stoje s Twittera/X-a koje sam ponovila danas na konferenciji za medije”, objavila je zastupnica u Skupštini Grada Zagreba Dina Vasić.

“Klubtura, udruga povezana s Tomislavom Domesom, Miljenkom Buljević, Srđanom Cvijetić i Domagojem Šavorom. Sve biciklici.. kapa po malo pa se na kraju skupi. I tako lova curi. ALI ONI NE KRADU! U 7 dana 9.450 eura

Vijećnica MO Cvjetni Trg preko doo za studiju izvodljivosti Jaruna i valorizaciju parka Mladenaca 10 tisuća. Umjetnicka organizacija Studio Pangolin, cija je osnivacica Nicole Anne Marie Hewitt, vijećnica Mozemo u MO Nova Ves, od GZ je od 27.3.-14.5. dobila 14.910 €.

Umjetnicka organizacija 21:21 od 21.3.-30.4. od GZ dobila 15.400 €. Voditeljica Petra Hrascanec je clanica M! u MO Dobro dol. Nije Grad zagreb zaboravio ni Noah Kraljevic (ex. Daliju Pintarić) – od 5.3.-22.4. njegova/njezina/njihova udruga K-zona dobila 19.320 €.

Umjetnicka organizacija Multimedijalna koliba od 7.3.-30.4. od GZ dobila 17.990 €. Osnivačica iste Marina Bauer vijećnica je M! u MO u Donjem Gradu.

A evo nam i malo Nove ljevice da ne bude zakinuta. Od 23.2.-13.5. udruga Bijeli val dobila od GZ 47.705 €. Predsjednik udruge Nikola Devčić inače je jedan od osnivača Nove ljevice i sudjeluje na Subversive festivalu. Nikakva sprega, čista slučajnost!

Nisu samo udruge nakvačene na proračun, ima i firmi. Hulahop d.o.o. od Grada Zagreba od 5.3.-24.4. dobio 109.900 €. Isplati se biti biciklic, bilo u udruzi, bilo u firmi. Svakako si na dobitku! Dana B. zna kak se to dela! Evo ideje za nove start-upove! “Nezavisna” kultura ha?

Močvari, iliti Udruženju za razvoj kulture, u mjesec dana od GZ sjelo 44.450 €. Inače, Kornel Šeper, predsjednik udruge, za 2024. dobitnik je i Nagrade Grada zagreba. Kome ćemo nego svojima, jel tak biciklici?”, objavila je Dina Vasić

Kako ovo nazvati?  Ideološki radikalizam koji se pretvara u ruglo?  Ili je riječ klasičnoj pljački proračuna. Otimačini novca s potpisom Tomaševića? Take money and run. Drpi novac i briši!

M. Marković/maxportal