Penava na Memorijalnom groblju o Danu državnosti: 'Dolaskom na ovo mjesto jedno postaje jasno'

Pin It

Tko je Ivan Penava da traži ostavku Medveda? Tko je Penava da određuje tko  bi smio doći? - Večernji.hr

U povodu Dana državnosti vijence podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u četvrtak brojna izaslanstva među kojima i Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara položila su vijence i upalila svijeće.

"Kao puno puta do sada došli smo odati dužnu počast onima koji su dali svoje živote za samostalnu Republiku Hrvatsku. Dan državnosti je najbolja prilika za to jer je riječ o danu kada je uspostavljena moderna hrvatska država", rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

"Osim toga danas slavimo i Dan branitelja vukovarsko srijemske županije. Svim stanovnicima naše županije čestitam Dan državnosti", dodao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Vijenac je podno spomenika na Memorijalnom groblju položilo i svijeću upalilo i izaslanstvo grada Vukovara.

Izaslanstvo grada Vukovara je bilo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom. "Današnji dan je ostvarenje višestoljetnog zalaganja cjelokupnog hrvatskog naroda koje je kulminiralo s Domovinskim ratom. Na čelu tog procesa bio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, ali i svi građani koji su sanjali neovisnu Republiku Hrvatsku", rekao je Penava. 

direktno.hr