Dabro: Bit ću glas poljoprivrednika pogođenih nevremenom, Vlada i Ministarstvo će im pomoći!

Pin It

Josip Dabro o pandemiji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro iz redova Domovinskog pokreta posjetio je Ilok nakon olujnog nevremena koje je poharalo ovaj kraj kako bi se upoznao s razmjerima štete. Najavio je pomoć Vlade i resornog ministarstva svim poljoprivrednicima, ne samo onima iz Iloka, nego i iz svih drugih gradova i općina gdje se dogodilo nevrijeme i gdje su stradale poljoprivredne kulture.

Josip Dabro: ''Suosjećam s poljoprivrednicima i svim građanima koje je posljednjih dana pogodilo snažno nevrijeme praćeno tučom, pri čemu su nastradale brojne poljoprivredne površine. Sada slijede izlasci povjerenstava za procjenu štete koja svoja izvješća trebaju poslati Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon čega ćemo imati konkretnije podatke o razmjerima ovog nesretnog događaja''.

''Štete su zaista velike i to posebno u dijelovima gdje je nevrijeme sa svojom najjačom snagom pogodilo to područje. Još moramo utvrditi koji su razmjeri štete, ali ona je ponegdje od 80 do 100 posto. Došlo je do velikih oštećenja na višegodišnjim nasadima, tako da na nekim dijelovima u sljedeće dvije godine sigurno neće biti roda, a upitno je i u kojoj mjeri će se ti nasadi u budućnosti oporaviti''.

''Na terenu sam, razgovaram s poljoprivrednicima, potpuno ih razumijem i bit ću njihov glas. Ministarstvo je na raspolaganju za pomoć uz naše savjetodavce i činimo sve kako bi poljoprivrednici što prije obnovili svoje proizvodne potencijale i nastavili s poslovanjem''.