Peternel: Nećemo sudjelovati u Mostovim akcijama kojima je jedini cilj nanošenje štete Domovinskom pokretu

Pin It

Peternel o prijedlogu da Mirela Čavajda bude Zagrepčanku godine: "To je  ideološka provokacija"

Domovinski pokret je stranka koja je svih ovih godina vrlo jasno govorila o radu Stožera. Stožer je za nas bio i jest parapolitičko tijelo koje je djelovalo na zakonskom rubu, pristrano, stranački involvirano i uz vrlo sporne kriterije.

Sjetimo se samo zabrane prelaska iz županije u županiju i koliko je to problema donijelo našim građanima. Sjetimo se virusa koji je aktivan tek iza 23 h ili smiješnih objašnjenja zašto se ne bi trebalo igrati tenis. O maskama da ne govorimo. 

Ukazivali smo na nedostatne kriterije i na stranačko-političku motiviranost. Žestoko smo napadali uvođenje COVID potvrda, ugrozu ljudskih prava. Ukazivali smo na posljedice za školsku i studentsku populaciju, na njihovo otuđenje i neprihvatljivu izolaciju. Naši su zastupnici sudjelovali na prosvjedima protiv COVID mjera i protivili se medijskoj indoktrinaciji i moralnom ucjenjivanju u vezi cjepiva. 

Naš dr. Biloglav se tome suprotstavio i doveo u pitanje liječničku licencu. Sada s odmakom možemo o tome realnije govoriti.

Radilo se očigledno o dodvoravanju agresivnim globalističkim centrima moći i paničnom strahu da će se paralizirati rad bolnica. Uz uvijek dodatak "dobrobiti stranke". Mi smo oko svega u kritici bili konzistentni i jasni. Aktivno smo djelovali. Organizirali smo okrugli stol i međunarodnu konferenciju. Pomagali smo u skupljanju potpisa za referendum jer smo vjerovali da je to ispravno. Svima nam je oko Stožera sve jasno. Jasno je i građanima. 

Kolege iz Mosta inzistiraju na toj temi jer znaju da neće proći. Povjerenstvo se ne će uspostaviti jer su dvije najveće stranke protiv. Mostovci tu vide priliku za napasti Domovinski pokret. U tome vide neku šansu da se dignu u rejtingu iz gliba u koji su ušli na europarlamentarnim izborima. To je legitimno, ali je legitimno i da mi u tome nećemo sudjelovati. Stožer je odigrao lošu ulogu, ali nećemo sudjelovati u Mostovim akcijama kojima je jedini cilj nanošenje štete Domovinskom pokretu.

Ako vam je stalo do dobrobiti građana, idemo se baviti važnim temama. Pravobraniteljica je rekla da će čekati da Svjetska zdravstvena organizacija kaže stav o tzv. transrodnim osobama. Ovo je tema koja je vrhunac. Vrijeme da se krenemo baviti drugim temama iz istog izvora. Nemamo ništa protiv slobode govora, ali ne pristajemo na moralna ucjenjivanja.