Mario Radić: Milanović ne može biti naš kandidat

Pin It

Radić gostuje kod Stankovića: S kim će Domovinski pokret poslije izbora? Je  li moguća koalicija s HDZ-om? | 7dnevno

Mi smo daleko od toga da bismo podržali Milanovića. Domovinski pokret je desna stranka i neće koketirati s ljevicom. Uostalom, Milanović je kandidat SDP-a. Stranačka tijela će odlučiti tko će biti naš kandidat ali to sigurno ne može biti kandidat ljevice”, upozorio je Mario Radić

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak je najavio kako ide i po drugi mandat, odnosno da će se kandidirati na nadolazećim predsjedničkim izborima, a njegova izjava izazvala je gomilu reakcija.

Među prvima se javio komunikacijski stručnjak Krešimir Macan koji je govorio koga bi HDZ mogao gurnuti u predsjedničku utrku napomenuvši pritom kako kandidat mora biti prihvatljiv i Domovinskom pokretu. “Idealno bi bilo da bude Ivan Anušić pa da kaže Penava da ga neće podržati. Ili Davor Ivo Stier. Kandidat mora biti prihvatljiv i DP-u, dakle dovoljno konzervativan i dovoljan autoritet”, smatra Macan.

Dok je komunikacijski stručnjak nagađao tko bi mogao biti kandidat prihvatljiv Domovinskom pokretu, njihov predsjednik Ivan Penava istrčao je s odgovorom na pitanje je li Domovinskom pokretu prihvatljiv Zoran Milanović.

Mario Radić: ‘Nespretna izjava Penave”

Hipotetski je za Penavu i ta opcija na stolu, međutim, ubrzo je stigla i reakcija zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta, Maria Radića.

“Smatram da je to pomalo nespretna izjava predsjednika, mi smo daleko od toga da bismo podržali Milanovića. Domovinski pokret je desna stranka i neće koketirati s ljevicom. Uostalom, Milanović je kandidat SDP-a. Stranačka tijela će odlučiti tko će biti naš kandidat ali to sigurno ne može biti kandidat ljevice”, upozorio je Mario Radić za Dnevno.

Poruka Ivana Penave

Podsjetimo, Penava je ranije na upit N1 televizije rekao kako su apsolutno sve opcije na stolu pa i ta da Domovinski pokret podrži Zorana Milanovića za predsjednika.

“To su vrlo hipotetska pitanja i hipotetski odgovaram da su apsolutno sve opcije na stolu”, rekao je Penava na upit N1 hoće li podržati Milanovića te dodao da u stranci još nisu raspravljali o taktici za predsjedničke izbore.

“Sve je na stolu od podržavanja nekoga do našeg kandidata”, rekao je Penava i ponovno odbio odgovoriti hoće li podržati Milanovića. “Sad se lovimo hipoteza. Načelno, apsolutno je sve otvoreno dok tijela stranke ne donesu odluku”, zaključio je šef DP-a nakon čega je stigao i ispravak iz njegove stranke.

dnevno.hr