Marijačić: Što sad kažu veliki ljubitelji koalicije HDZ-DP, tko je na vlasti Pupovac ili DP?

Pin It

Andrej Plenković, predsjednik koalicijske Vlade HDZ - DP, izjavio je da očekuje sankcije za one koji su u Imotskome izvikivali i pjevali simbole NDH. Još prije njega, Milorad Pupovac, čelnik dijela srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, zatražio je svojim protuhrvatskim pamfletom u Jutarnjem listu konačno sankcioniranjue pozdrava Za dom spremni. 

Domovinski pokret se usprotivio procesuiranju i progonu sudionika koncerta. Unatoč protivljenju, Plenković je poslušao Pupovca koji mu, kao, nije koalicijski partner, a ne Domovinski pokret koji mu je, kao, koalicijski partner. Pa ipak, Domovinski pokret čuva koaliciju kao zjenicu oka svoga. 

Što sad kažu veliki ljubitelji koalicije HDZ-DP, tko je na vlasti Pupovac ili DP? Ili još vrijedi onaj, sada već posprdni izgovor za  bijedno podaništvo s kojim su se neki obrušavali na Hrvatski tjednik i mene kao autora i urednika: komu ćemo vjerovati ako ne Mlinariću...

Ima li itko u toj stranci komu je stalo do osobnoga i nacionalnoga dostojanstva pa da zaustavi javno Plenkovićevo brisanje poda s DP-om, ili je priča o DP-u definitivno završena.