Zbog čega ovo nije udarna vijest: Veliki požar kod Zemunika, uoči obljetnice Oluje, podmetnuo je vijećnik Pupovčeva SDSS-a Grujica Višić

Pin It

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

Teško se oteti dojmu da je IME I PREZIME (čak i inicijali) privedenog zločinca, osumnjičenog za namjerno podmetanje požara koji je poharao više od tisuću hektara hrvatske zemlje, NAMJERNO IZOSTAVLJENO iz policijskih i medijskih objava!

“Uhićen 72-godišnjak koji je namjerno zapalio požar kod Zadra,” objavila je prije desetak dana HINA, a prenijeli mnogi mediji - vijest o uhićenju osumnjičenika za podmetanje velikog požara u zadarskom zaleđu, točnije, na lokaciji Opačići u Smokoviću kod Zemunika…

Teško se oteti dojmu da je IME I PREZIME (čak i inicijali) privedenog zločinca, osumnjičenog za namjerno podmetanje požara koji je poharao više od tisuću hektara hrvatske zemlje, NAMJERNO IZOSTAVLJENO iz policijskih i medijskih objava!

Izvori Bujice u zadarskoj policiji i jednom lokalnom vatrogasnom društvu napominju kako bi se u konkretnom slučaju moglo govoriti i o opravdanoj sumnji u nedjelo s elementima terorizma, a ne samo kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom - zbog čega je 72-godišnjak zadržan u jednomjesečnom pritvoru.

Prilikom uhićenja i pretresa, hrvatsko redarstvo je kod zločinca pronašlo više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre te sedam komada streljiva… Požar koji su danima gasili heroji iz čak devet vatrogasnih postrojbi s četrnaest vozila, dva Air Tractora i dva kanadera, nemilosrdno je uništavao sve pred sobom; automobile, kamp-kućice, vikendice i nasade maslina, uginulo je mnoštvo domaćih životinja i kućnih ljubimaca, a ugroženi su bili i životi Roma u jednom ilegalnom naselju, na što ovoga puta nije reagirao Pupovčev drug - Veljko Kajtazi?!

Slučajno ili ne, veliki požar kod Zadra podmetnut je (kao i mnogi drugi do sada) uoči obljetnice pobjedničke akcije Oluja, što se učestalo ponavlja - iz godine u godinu - baš pred 05. kolovoza…

BEZ CENZURE: OVO JE PIROMAN IZ SMOKOVIĆA!

Uhićeni 72-godišnjak koji je namjerno podmetnuo veliki požar kod Zadra je GRUJICA VIŠIĆ - lokalni vijećnik SDSS-a!

Na izborima čak nije trebao biti biran, s obzirom na to da je lista Pupovčeve partije bila bez konkurencije i jedina ponuđena na lokalnom području.

U dosadašnjim medijskim istupima Grujica Višić je više puta javno hvalio Milorada Pupovca i apelirao na šefa SDSS-a, SNV-a i vladajućeg saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da pomogne lokalnim Srbima (od kojih su mnogi ratovali protiv Hrvatske države) u obnovi kuća na račun nacionalnog proračuna…

“Želimo biti građani jednaki drugima,” izjavljivao je Pupovčev vijećnik, a sada pritvoreni piroman GRUJICA VIŠIĆ, na čije uhićenje nije reagirala aktualna državna vlast. To se ne odnosi samo na Plenkovićev HDZ, već i na pojedine Penavine uzurpatore, koji su svoje fotelje zgrabili zahvaljujući (opravdanoj) radikalnoj kritici SDSS-a - da bi sada s njima prešutno koalirali u Hrvatskom državnom saboru, dok na razini Vlade još uvijek toleriraju podvaljivanje tzv. Operativnog programa kao svojevrsne političke kompenzacije pobunjenim Srbima za zloglasni plan Z4.

Velimir Bujanec