Marijačić: Misija DP bila je spašavanje Andreja Plenkovića

Pin It

Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko  mafije do pokojne babe

Čim je pristao na bezuvjetnu koaliciju s HDZ-om, dana 8.svibnja objavio sam da je to kapitulacija DP-a i da ta stranka odlazi na groblje političkih iluzija. Nije bio nikakav grijeh koalicija s HDZ-om u načelu, nego činjenica da pregovarački tim DP ništa nije ni tražio ni dobio. Iz aviona se vidjelo da je misija DP bila spašavanje Andreja Plenkovica koji je bio u gubitničkoj poziciji.

Nitko nije htio s njim u koaliciju i bez DP je bio pred ponavljanjem izbora. Bilo je logično pretpostaviti da bi na ponovljenim izborima HDZ, odnosno Plenkovic sa stigmom političara koji se ne želi odreci Pupovca i njegovih četnika u vlasti, bio dodatno kažnjen, dakle dobio manje, a DP bi dobio više. Ali čak kad bi dobio isti broj mandata na ponovljenim izborima, pregovaračka pozicija Domovinskog pokreta bila bi znatno jača jer, ponavljamo, nije DP taj koji je trebao HDZ, nego je Plenkovic trebao očajnički ruke DP-a. I umjesto da poruče Plenkovicu kako pregovori mogu početi tek kad pristane im predati, minimalno, Ministarstvo kulture kako bi realizirali svoja ideološka obecanja, DP je prihvatio sve što je Plenkovic odredio. Imali su u šaci Plenkovica koji je toliko zla nanio Hrvatskoj, ali su ga spasili i tako prevarili 200 tisuca birača.

Bilo je sasvim logično da 10 posto birača glasa za DP jer je samo ta stranka aktivno se suprotstavljala rehabilitaciji jugoslavenstva i četnistva, u Kumrovcu, na Savi, na trgovima, vodila je rat protiv hrvatsko-četničke koalicije Plenkovica i Pupovca. Nisu to činili ni HSP, ni Most, ni Suverenisti, ni gospodja Karolina Vidovic i zato je nemoralno kada oni danas nastupaju superiorno prema DP-u, a pokunjeno su gledali sve političke izdaje HDZ-a bez riječi prosvjeda.

Savjetovao sam čelnicima DP da ne pristaju ni u kom slučaju na koaliciju s Plenkovicem ako se stvarno ne odrekne Pupovca i ako ne dobiju Ministarstvo kulture i tako prestanu financirati četnicke Novosti.

Nisu me poslušali. Nisu, dakako, ni morali, jer ja sam samo novinar, a ne član ili propagandist stranke, ali su me, dodatno, ekskomunicirali, čak posredstvom svojih kerbera poveli kampanju da čitatelji prestanu kupovati Hrvatski tjednik, nastojali mi nanijeti štetu, difamirati me, govorili da ne razumijem politiku, lagali u kamere TV kuca da ne čitaju HT i sl. 

 Gospodin Ivan Penava dao nam je intervju i opravdavao koaliciju. Njegov zamjenik g Mario Radic je odbio dati HT-u intervju.

Danas 120 dana poslije neki progledaše i zanemaruju svoje četveromjesečno  sljepilo i držanje svijece izdaji.

Danas su u DP dvije frakcije. Nema nedužnih za ovu sramotnu egzekuciju jedne stranke koja je probudila nadu Hrvatima u političke promjene i prosula u vjetar rijetko vidjenu priliku da to ostvari, nema alibija za izdaju.

 Radiceva frakcija pokušava trijumfirati nad Penavinom na tezi da je on trojanski konj koji je potpisao kapitulaciju. Ali to nije cijela istina jer je i gospodin Radic odobravao ovakvu bezuvjetnu koaliciju i Penavine ministre koji su hodajuce sprdnje koji, doduše, ne znaju ni koliko godina ni gdje su studirali, ali znaju cupkati na srpska kola i zagovarati progon hrvatske mladosti s Thompsonova koncerta u Imotskome.

Koja god frakcija pobijedi, vrlo vjerojatno dolazi do raspada saborskog Kluba DP na dva dijela.

Danas bih volio da sam bio u krivu. Žao mi je mnogih čestitih ljudi u stranci koji su idealisti i znam što misle o svemu od početka, ali su sve podržali radi jedinstva stranke. Jedan od njih je moj dragi prijatelj dr. Damir Biloglav. On kaže da ce DP nestati ako Penava pobijedi na Saboru stranke. No posljednji čavao u lijes je zabijen davno. Ako nakon svega ipak ostane neka jezgra idealista i nekorumpiranih okupljenih domoljuba, kakav je on, bit ce i to nešto jer borba za pravednu i hrvatsku Hrvatsku nikad ne prestaje niti se pravi domoljubi ikada smiju umoriti u toj borbi. A od korumpiranih krpa na vjetru koji su vec promijenili stotinu svojih favorita raznih boja u politici nema koristi nego samo štete.