Marijačić: Koji je smisao svega ovoga?

Pin It

Na pitanje što misli o HDZ-ovome predsjedničkome kandidatu dr. Draganu Primorcu, inače poznatome bivšem komunistu, civilnome dezerteru, sinu jugoslavenskoga milicionara i čovjeku svojedobno izbačenome iz HDZ-a, Stipo Mlinarić zvani Ćipe, član Penavine frakcije u Domovinskom pokretu, izjavio je da ne će podržati Primorca ako ga podrže Pupovac i njegov SDSS.

Znači "vrućem Hrvatu" i vukovarskom branitelju Mlinariću ne smeta što je Primorac bio komunist i dezerter. Prihvatljiv mu je i podržati će ga, osim ako ga ne podrži Pupovac. 

Na slično pitanje, Mario Radić, koji predvodi drugu, suprotstavljenu  frakciju u Domovinskom pokretu, odgovorio je da ima vrlo visoko mišljenje o Primorcu i da bi stranka mogla podržati Primorca.

Obje frakcije podržavaju Plenkovićevu, odnosno HDZ-ovu saborsku većinu.

Pa koja je onda bitna razlika između dviju frakcija u Domovinskome pokretu koje sada ratuju, ako imaju identično stajalište prema Plenkoviću i njegovu kandidatu za predsjednika RH i koji je onda uopće smisao postojanja te stranke ako obje frakcije, kao što vidimo, ne vide ništa sporno u Plenkovićevoj politici i ne kane, neovisno o ishodu na skorašnjem stranačkome Saboru, dovoditi u pitanje Plenkovićevu saborsku većinu ?