Nitko nije tako prevario birače kao Domovinski pokret

Pin It

Suverenisti tražili deratifikaciju Istanbulske konvencije, Vlada HDZ-a i DP-a odbila

Hrvatski suverenisti na svojoj Facebook stranici objavili su dokument u kojem Vlada Republike Hrvatske odbija deratifikaciju Istanbulske konvencije. Prijedlog je predsjedniku Sabora uputio zastupnik Marijan Pavliček. Domovinski pokret (DP) je tako prekršio svoje predizborno obećanje.

Prijedlog Vladi Marijan Pavliček uputio je 13. rujna. Predmet nosi naslov: „Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Vlada RH dala je mišljenje Saboru da ne prihvati ovaj prijedlog. Domovinski pokret Ivana Penave i HDZ Andreja Plenkovića slažu se kako Istanbulsku konvenciju ne treba ukinuti.

Podsjećamo, prije izbora, DP je Istanbulsku nazvao „zločudnom tvorbom“ i obećao biračima njezino ukidanje. Tada su pisali kako je ova konvencija ‘nepotrebna i u društvo uvodi pojmove i pojave koje nikad nisu postojale‘. Govorili su o pojmovima poput „roditelj 1“ i „roditelj 2“, hormonskim terapijama i rodnoj ideologiji.

Pavliček: ‘Krećem s prikupljanjem potpisa za ukidanje tzv. Istanbulske konvencije’

Pavliček je ovo odbijanje ovako komentirao: „Jučer sam dobio obavijest da je Vlada Republike Hrvatske (HDZ/DP) odbila moj prijedlog o ukidanju tzv. Istanbulske konvencije te uputila svoje mišljenje na Sabor. Time se tzv. politika kontinuiteta i politika koja očigledno štiti rodnu ideologiju i dalje nastavlja. U ime Hrvatskih suverenista krećem ovaj tjedan sa prikupljanjem potpisa za ukidanje tzv. Istanbulske konvencije kako bi o ovoj bitnoj temi mogli raspravljati u Hrvatskom saboru. Očekujem da će svi saborski zastupnici koji pripadaju suverenističkim opcijama potpisati moju inicijativu“.

narod.hr