Otkriveno kako će se zvati nova stranka Marija Radića

Pin It

Tko je Mario Radić? Ostavkom Škore postao prvi čovjek DP-a - Večernji.hr

Bivši članovi Domovinskog pokreta okupljeni oko Marija Radića krajem tjedna trebali bi osnovati novu stranku. Sada je potvrđeno i njeno ime. Nova će se stranka zvati Dom i Nacionalno okupljanje, skraćeno DOMINO.

Poruka s plakata “Crno na bijelo”, koji su se posljednjih dana mogli vidjeti uz veće prometnice, sada postaje jasnija. Nova stranka Marija Radića zvat će se DOMINO, što je skraćeno od Dom i Nacionalno okupljanje.

Nacionalno okupljanje naziv je i stranke zvijezde francuske desnice Marine Le Pen. Radić tvrdi kako ta poveznica ne stoji te kako imenom svoje buduće stranke nisu ciljali na Le Pen.

“Razmišljali smo o više varijanti imena, primjerice o narodnom okupljanju, no to u Hrvatskoj baš i nema političku konotaciju i u uhu prosječnog birača više bi zvučalo kao benkovački vašar pa smo se na kraju odlučili za Nacionalno okupljanje“, rekao je Radić za Večernji list.

Hrvatska je dom

Večernji list piše i kako će naziv imati posebnu konotaciju kada se bude pozivalo da se glasa “za Dom i nacionalno okupljanje”, aludirajući pritom na pozdrav “za dom spremni”. Radić tu poveznicu jasno odbacuje i objašnjava:

“Svakom bi trebalo biti jasno što znači dom. Samo je jedno mjesto na svijetu dom, a naš je dom Hrvatska i osnažit ćemo ga kroz nacionalno okupljanje. Jer, dom nije samo kuća, obitelj ili zavičaj, dom su i vrijednosti koje želimo zastupati”, rekao nam je Radić.

narod.hr