Jonjić: Jugoslavenske kvislinške „elite“ i danas lagodno žive od države koju nisu htjeli

Pin It

Tko je Tomislav Jonjić, udarnik kojeg Esih i Hasanbegović guraju u prvi  plan? - tportal

Udruženje za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI) bila je jugoslavenska politička organizacija lijevih usmjerenja, osnovana u veljači 1989. s ciljem očuvanja i obnove Jugoslavije, a protiv stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske.

Ta organizacija političkih slijepaca i Jugoslavena okupljala je Žarka Puhovskog, Koču Popovića, Milorada Pupovca, ali i druge koji danas bitno oblikuju neojugoslavensku političku scenu. 

Uz omladinca Zorana Milanovića bili su tu i Tomislav Reškovac, autor programa stranke Možemo, kao i Lino Veljak, dugogodišnji mentor jedne od predsjedničkih kandidatkinja. I, igrom slučaja, ti omladinci i tobožnji intelektualci nikad se nisu iskazali u borbi za neovisnu Hrvatsku – bilo na ratištu, bilo perom. 

Ali vic je na naš račun, jer jugoslavenske kvislinške „elite“ i danas lagodno žive od države koju nisu htjeli, imaju pristup javnim funkcijama i medijima, dok se mi koji toj kasti ne pripadamo uglavnom zadovoljavamo mrvicama i ne znajući koliko nam se rugaju.