HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Iza Hrvatske su izbori za Hrvatski sabor, no u lipnju očekuju nas i izbori za Europski parlament. Mogući odlični rezultati desnih, antisistemskih i tzv. populističkih stranaka jako brinu medijski i politički tzv. mainstream. Prave se analize i predlažu strategije kako spriječiti takve scenarije.

Pedijatar peva i daje injekcije bebama - Ona.rs

“Bio sam pokusni kunić u kliničkim ispitivanjima koja su me mogla ubiti”, rekao je Luke BBC-u. “Nema druge mogućnosti za objasniti to. Moje je liječenje promijenjeno kako bih mogao biti uključen u klinička ispitivanja. Ta promjena u medicini dala mi je smrtonosnu bolest, hepatitis C. Moja majka čak nije ni obaviještena.”

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

Da, rekao sam i više puta sam ukazivao na to i govorio kako je pod Plenkovićevom palicom narodu ukraden referendum. To se nije moglo ili smjelo  dogoditi bez njegovog znanja i uvida. 

Kakvo je to vrijeme, pita me mačak Mak. Normalno, velim, nakon nekoliko ljetnih mjeseci dolaze hladnoće. Ne može ljeto vječno trajati. A da je previše hladno, osobito ujutro, i to je točno. Eh, dobra stara vremena. Jest da smo živjeli u odurnom komunizmu, ali su barem godišnja doba išla po žnori, po kalendaru, čak i po katoličkom kalendaru.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je kao neosnovan prigovor stranke Odlučnost i pravednost (OIP) zbog nepravilnosti u provedbi izbora za Hrvatski sabor, a koje se u bitnom odnose na rad biračkih odbora prilikom glasovanja i utvrđivanja rezultata glasovanja.

Uvod

IDS je nedavno obilježio Dan Istarskog statuta i potvrdio kontinuitet svoje politike zatiranja hrvatskog identiteta Istre. Ni nakon gubitka lokalnih izbora i velikog poraza njihova istrijanskog identiteta Istre, ne mijenja retoriku o multietničkoj, multikulturalnoj i višejezičnoj Istri.

Godinama u svojim kolumnama piljim čitatelje o staljinističkoj dominaciji lijevih medija u zemlji Hrvatskoj.

Svi dnevni listovi, svi tjednici, osim Hrvatskog tjednika, sve televizije s nacionalnom koncesijom u vlasništvu su ljevičara, čak i "Sportske novosti". Njihova nova "ljubičica bijela" sad se zove Peđa Grbin.

Sve naše teme koje su bile u kampanji će biti naša načela. Naš stav znate. Mi smo formalisti. Odluka predsjedništva od prije dvije godine je da ne možemo ići s Možemo i SDSS-om. Mi to moramo poštivati. Nisu razlozi tome nekakve netrpeljivosti. To je stranka nastala u ratu, a Možemo je nastala neustavno

PLENKOVIĆ U JASENOVCU: “Milanovićeve izjave su besprizorne. Ovdje se vide  vrijednosti na kojima je izgrađena suvremena Hrvatska”

Samo osobe s posebnom vrstom mentalnoga poremećaja mogu se svake godine klanjati lažnim srpskim žrtvama izmišljenoga ili nedokazanog hrvatskog zločina u Jasenovcu, samo takvi psihopati ne žele ni jednom doći odati počast dokazanim masovnim žrtvama srpskoga genocida nad Hrvatima. 

SDSS je doprinio mirnoj reintegraciji, a time i Vojislav Stanimirović koji je zaslužan za to da je sa srpske strane preuzeo taj proces mirne reintegracije. To je postignuće koje danas ljudi olako zaboravljaju. Na osnovu toga je Hrvatska došla do mira

Mladen Pavković: Kako do pravde, kad se već i četnicima odaje počast?

Pin It

Image result for vukovar rat

U zadnje vrijeme mnogi su se raspisali o „građanskom ratu“ i o tzv. individualnim ratnim zločinima. Kažu da države „ne mogu“ odgovarati, već samo i isključivo – pojedinci. Činjenica je da se za agresiju na Republiku Hrvatsku uopće ne sudi agresorima. Sudi se pojedincima, pretežno po tzv. zapovjednoj odgovornosti.

Većina se političara slaže s Haaškim sudom, ali, kako kažu, ne i sa presudama u cjelini, što se osobito odnosi na slučaj Praljak.

Kao prvo, ti pojedinci koji su se našli na sudovima, i koji su, na žalost, osuđeni, nisu ratovali u svoje ime i u ime svojih obitelji. Drugo, kažu, da je ratnih zločina bilo na jednoj i drugoj strani. Zvuči pomalo čudno da ni toliko godina od početka agresije, još uvijek nitko nije odgovarao zbog napada na Hrvatsku, odnosno da se „ne zna“ tko je bio agresor, a tko žrtva. Srbi, koji su glavni krivci za Domovinski rat neprestano ističu da se ta „priča“ njih ne tiče. Ne može ih se natjerati ni da plate ratnu odštetu, jer ih još ni jedan sud nije osudio, a prema svemu sudeći ni neće. Tko će za to odgovarati? Čini se da je hrvatskoj diplomaciji i pravnicima malo 26 godina da i u praksi dokažu tko je krvnik, a tko nevin. Hrvati su imali pravo braniti se. A kad vam netko uđe u „dvorište“, kao što su nama Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA i domaće izdajice onda su sva sredstva za obranu dozvoljena, ili se to tek nama samo tako čini. Naime, dok su agresori razarali, ubijali, protjerivali iz Vukovara, Škabrnje, Gospića, Pakraca, Voćina, Saborskog, Dubrovnika, Osijeka, Knina i niz drugih gradova i mjesta, Hrvati su, očito, morali paziti kako se brane,  jer je zločin – zločin. A je li bi bilo navodnih zločina s hrvatske strane da nije bilo agresije? Ili, zbog čega nitko ne postavi pitanje: što je bilo prije - kokoš ili jaje? Sada se prešlo u drugu krajnost, pa se minuta tišine daje za „sve žrtve“. Nismo nikada čuli da su partizani ili komunisti da li minutu šutnje i za poginule Nijemce, Talijane, Japance…, protiv kojih su ratovali tijekom II. svjetskog rata. Možete li uopće zamisliti da je Tito dao minutu tišine za sve poginule ustaše, ili da su Izraelci to učinili za sve poginule Palestince? A mi dajemo minutu šutnje i za sve poginule i nestale četnike! Osim toga, jeste li primijetili da se sve više u negativnom kontekstu govori o Tuđmanu, a sve manje o balkanskom krvniku Miloševiću te da se sve više zbraja koliko je nakon Domovinskog rata osuđeno Srba, a koliko Hrvata? Kažu da je srpskih zločinaca osuđeno nešto više. Apsurdno! Za zločine u Vukovaru dosad su osuđene samo tri osobe, a za Škabrnju ni jedna! Gdje je tu pravda? Srbi su svojedobno osudili hrvatskog branitelja Veljka Marića na 12 godina zatvora, a toliko nije dobio ni čuveni zločinac Veselin Šljivančanin! Koliko su pak dobili Vojislav Šešelj ili Savo Štrbac?

Inače, i u pojedinim emisijama Hrvatske radiotelevizije (HRT) sve se više može čuti o „građanskom ratu“, a manje o agresiji. Jedan od tih koji zagovara ovu sramnu tezu je i Aleksandar Stanković, kojeg nikako da zbog njegove navodne četničke propagande maknu s malih ekrana.

Sve u svemu, ako nekog treba suditi i osuditi za tzv. zločinački pothvat onda treba suditi agresore, jer Hrvati su se prije svega branili u ovome ratu.

Žalosno je i jadno što jedan, primjerice, Tomislav Merćep trune u zatvoru, a bio je organizator obrane Grada Vukovara, dok oni koji su razorili ovaj grad plešu „Žikina kola“ diljem Srbije.

Ali i kod ovakvih slučajeva treba imati na umu da ih je osudila hrvatska država, odnosno pravosuđe za koje su se borili, a koje srbijanske i ine ratne zločince osuđuje u odsustvu, što nije ništa drugo nego oproštenje od grijeha!

Sramno, ali je tako!

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Login Form