Zemlja sjena i utvara

Pin It

Ako se ljestvica na kojoj je izvor svjetlosti postavi dovoljno nisko, onda je sjena i najmanjeg predmeta kojega to svjetlo obasja dovoljno velika za uplašiti onoga koji vidi samo nju. Slično je i sa hrvatskim političarima, i onim što i kako oni rade za ovu zemlju i njen Narod.

Ti moralni patuljci iz nizina svojih "rovova" gledaju samo uvis, ali data im je ogromna moć kojom stalno mlataraju u visine, vješto koristeći sitne otpatke kao lansirne rampe za bacanje dugačkih, velikih sjena u obliku zakona i uredbi, a koje onda čine neprocjenjivu štetu stvarnim ljudima koji među tim sjenama moraju hodati i živjeti.

Uzmimo "korona virus", recimo: Tragikomično je gledati yutel ili čitati ostale medijske glasnike tame preko kojih nas ti sitni kunolovci po čitav dan uvjeravaju kako oni "čvrsto stoje na braniku Domovine, i ne prepuštaju tom strašnom dušmaninu niti pedlja ove zemlje".

Slušajući i gledajući ih kako hrabro i stoički baljezgaju preko govornica podsjećaju me na ratne godine i stožere u kojima bi zapovjednici brifirali niže zapovjednike o budućim akcijama.

S malom razlikom što su ti sastanci održavani u bunkerima ili polusrušenim kućama blizu prve crte bojišta, nerijetko pod fijukanjem granata i ponekad prekidani eksplozijama.

Gledajući te silne "antifašiste" kako se koče na govornicama u ušima mi počne pomalo odjekivati neka stara melodija, čudna i strana, ali ipak prepoznatljiva, počnem pjevušiti i prisjećam se djetinjstva... - "po .... i go...ma ... naše ... lje ...sne.. idu čeete par... me... zaanaaa, ... booorbeee p... oono... ooseeee... Idu čeeeete paaaartiizaaaanaaaaaa, slavu booorbe prooonoooseeee...!!! Pa da, di mi je pamet bila - pomislim, nije to flash-back iz vojkove Rijeke.

Pa mi sine: fakat, ti sitni Kunolovci su ovu kinesku gripu pretvorili u vlastiti Domovinski rat. Ma kakvi Babići ili Zadre, Gavrani i Gromovi, Vukovar ili Dubrovnik - oni su ti! Oni su ti koji svojim životima jamče sigurnost naše djece i nas, kmetova koji niti neku tamo konvenciju ne znamo pročitati.

Već vidim lijevaonice ordenja i spomenica Rata 2020, a koje će si ti džeparoši nabadati po prsima junačkim kad dođe toplije vrijeme i u medijima jedino sjećanje na korona virus bude istoimeno piće sa kriškom straha i trepeta u pupovčevim snovima - kriškom limuna u grliću ne molotovljevog koktela - već Korona piva na nekoj plaži na Jadranu.

U Ustavu će ingrid-martinčević-čininčirević-pičcirević... kak se već žema zove - zlatnim slovima ispisati nove temelje Hrvatske, naroodno-oslobodiočki rat protiv Škore i Korone 2020, sa jačom poveznicom sa dobrovoljnim tifusarima iz '74. nego ikad. I poslije će to još prevest na Engleski. Da više nikad nitko to ne može ispravit'.

E moj Narode...

A u sjenama te "narodnooslobodilačke borbe protiv dušmanskog virusa", na kojega pljenković i njegovi "specijalci" dnevno ispale omanju tvornicu streljiva, ne obazirući se na glad i žeđ, ranjavanje ili pokojeg "zaostalog" ministra u bitkama - kaj se uistinu događa?

Ma sitnice.

A koga zapravo i briga? Uz sve ove dnevno-ratno-dopisničke govornice na ekranima tko još stigne uloviti koju vijest o tome kako odjednom i najmlađi komunisti i titovi gardisti poput roštavog nam precednika posežu za "ustaškom" vojskom koju odjednom, "iz vedra neba", usprkos njegovim najdubljim načelima i paljenju čira kod ostoje rankovića eto, svemoćni EU činovnici zahtijevaju na granicama. Zbog nešta sitno migranata. Bezveze, jerbo se zna kako su i američki urođenici jednom imali problema sa migrantima, pa šta im danas fali?

I roštavi osto "paf". Al' šta ćeš? Dok državna plać'ca ide... Što se mora nije teško. Bre.

Kao utjeha nam uvijek ostaje to kaj smo tako "genijalno" zaribali srbijance u "vazduhoplovnim ratovima 21. stoleća". Mi kao finta, kupujemo zrakoplove, prekodrinaški "fudbaleri" odma puštali brade dok ne nabaviše najnovije protuzrakoplovne sustave, a mi im ono - figu... Ha-ha, kakvi zrakoplovi "braćo", pa još nismo otplatili ni vozni park Pulskog IDS-a, koji je inače stotinjak puta veći od voznog parka Švedske vlade.

E jesmo im ga naćerali... Čisti auto-gol.

U Istočnoj Slavoniji, a posebice za partizane, šugoslovene i četnike mjestu od "najvećeg pijeteta", Vukovaru, spremaju se nove reforme, po uzoru na virtualni svijet ministrice Divljakušić. Ni tamo se više neće tolerirati crno na bijelom na nekakvom arhaičnom papiru, ili tamo neka "demode" stvarnost utemeljena na činjenicama i stvarnim brojkama. Pljenkovićev sijamski blizanac Pupavac će tamo poslati svoje "specijalce" brojat srbe i zaboravljat Hrvate. Sve po uzoru na "školu bez života", spomenute Divljakuše - pa ne mora dva plus dva baš uvijek bit četiri, pogotovo ako pupavčevim popisivačima daju divljakušine laptope koji zbog Kineskog ustašluka još nemaju ćirilićno pismo u programu, pa se lako "pogreši" u razvrstavanju zarobljenih muškaraca, žena i djece u Borovu selu, blizini Veleprometa ili Ovčare.

Akcija kodnog naziva: "Neće taj Penava još dugo da se peni".

Mimogrede rečeno, eto pa u Hrvatskoj dobijamo nove KUD-ove. To je jedna od duhovitijih basni u modernoj Hrvatskoj, nešto kao trajna repriza "Car je gol" predstave u kremi hrvatskog društva, crvenoj nam buržoaziji. Ako ste do prije mjesec-dva uopće spomenuli Masone, Trilateralu, ove, one... odmah su vas sa sprdnjom proglašavali kretenom i teoretičarem zavjere, i to je išlo k'o podmazano dok sve ne pokvari dobra, stara pohlepa.

Danas se eto, javno i odgovorno tvrdi kako Masoni ne samo kako postoje, već nam vode državu, ali ne samo to. Sad je napokon objelodanjeno kako su oni takve dobrice pa nisu nimalo drukčiji od KUD-a Idijota, recimo, il' šahovskog kluba Požega. Po tome KAKO vode državu - skloni smo im vjerovati.

Ali eto, usput je odmah i razjašnjeno tupim i glupim hrvatekima kako je biti Mason nešto prirodno i poželjno, za razliku od hrvatskih Mačkara recimo, koji su trajni element ustaškog i svakog drugog šovinizma, te narodni neprijatelj br. dva.

Prvi i najveći narodni neprijatelj je, zna se - sam Narod. Po onoj staroj "antifašističkoj" premetaljki: "Smrt narodu, sloboda fašizmu" itd... jel'te... Iliti feministički: "smrt nerođenima, rođene homoseksualcima".

Pa je tako za vjerovati kako će se, u trajnoj borbi za poštovanje lika i djela notornog saborskog pijandure, preraslog Bob-Rock-a crvene buržoazije, najcrvenijeg nosa u lokalnom antialkoholičarskom klubu - nakekerenog druga stazića, uskoro u Ustav uvesti još dvije kategorije: sve ravne površine sfr Hrvatske odsada će biti isključivo vlasništvo nosorogog kosca stazića, i svaki porez na alkoholna pića bit će kažnjen kaznom strijeljanja dokle god je drug Stazić živ. U podaktu zakona ipak će se upisati i kako se, ako se jednoga dana drug Stazić slučajno samozapali, Badel i ostali proizvođači alkoholnih pića NE ĆE držati odgovornima, sve dok tako ne odluči drug Kolega.

E, moj Narode... Šta još ima?

Je l' koga ovdje još uopće i zanimaju hrvatske šume, vode, i slične gluposti?

Ako je nekim čudom odgovor da, evo još vijesti sa prve crte bojišnice diljem koje današnji ministri sfr Hrvatske ratuju protiv hrvatskih Branitelja i ostatka hrvatskog Naroda.

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, koja je bila među kandidatima za ravnatelja NP Krka i po čijoj je tužbi Upravni sud u Splitu poništio imenovanje ravnateljice NP Krka, inače dragovoljke Domovinskog rata i međunarodno priznate znanstvenice - koga to još zanima? Po dobrom-starom običaju - u sfr Hrvatskoj ona nikome ne vrijedi ništa, dok odabranica srca pljenkovićevog srca odabranika - ministra Čorića - Nella Ella žgela, tko bi ih popamtio - unatoč tome što je plagirala čak i rad kojim se dokopala položaja na kojemu se ugnijezdila, "neprocjenjiva je" za jedan od najljepših i najvrijednijih Nacionalnih parkova koje Hrvatska ima.

Tu su i "rodbinske veze" zbog kojih je "naša" Ella nella, kćerka i supruga "dobrovoljca" kako veli, vjerovala kako je nedodirljiva, tu su i naslovi "Tko to zapošljava ljubavnice", ubijanje čistokrvnih pasa ovčara, a tu su i puno, puno veće stvari, zbog kojih netko u ovoj izmučenoj državi jednoga dana odgovarati mora.

Tu je Skradinski buk i i onečišćenje fekalijama, gomile nerazvrstanog otpada u srcu temeljnog fenomena Skradinskog buka; potpuno uništene hidro-etnografske naprave na Skradinskom buku i Roškom slapu, kulturnoj baštini i prirodnim bogatstvima; zatvoreno opasno gradilište u Kistanjama, 'horor gradilištu s plinskim bocama i minama' kako je nazvano... itd...

Ali ne... "Korona virus", moj Narode... to je nama bitno... nema javnih okupljanja niti svete vode po crkvama; nema hostija kao Tijela Kristova, virus lebdi svuda... Lebdi i crvena peronospora klupama sabora na Markovu trgu, ali za to nema "kriznih stožera", ne "ginu" ministri pod paljbom "neprijateljskih strojnica"...

Ma zamislite zabraniti ili osuđivati "javna okupljanja" zbog "virusa", ali onda prikladno zaboraviti zatvoriti Lidl-e, Spar-ove i sve mega centre koji godišnje izvlače milijarde iz Hrvatske, osiromašuju seljaka i bacaju ga na prosjački štap, šire nebrojene zaraze pokvarenim proizvodima, muče radnike-robove nemilice i Nedjeljom... tjeraju stotine tisuća ljudi da trbuhom za kruhom odlaze iz ove predivne zemlje, kako bi ušlagirane pijandure iz sabora imali čitave gradove kao svoja osobna parkirališta, a njihove elle žgele dobijale najodgovornije poslove makar niti jednom i IKEI nisu madrac sklopile...

Star Wars, veli Ellon Musk, Donald Trump, itd... StavRos, velim ja, i pustim si pjesmu "Umoran sam prijatelju", i sjetim se Božidara Alića.

Ajmo sad svi skupa ukurac, ajmo djeco...

Darijo Strehovac Streh