Diana Majhen: Plenkovićeva vlada pomaže ‘hrvatima’, ali Hrvatima NE!

Za početak, stavimo na stranu to tko je čiji navijač, a tko uopće nije navijač, te što bilo tko misli  o ponašanju navijača, konkretno, u ovom slučaju, BBB. Ovdje  se  ne radi  o tome. Ovo je čisto političko pitanje, koje  je konačno  izvuklo na svjetlo dana činjenicu kako u tzv. Republici Hrvatskoj nipošto nismo svi jednaki. I ne zaslužujemo jednake postupke.

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Zapovjedna odgovornost

Da se Andrej Plenković kojim slučajem za vrijeme Domovinskog rata nalazio na mjestu pok Tudjmana, ni malo ne sumnjam kako mu najbolji frend ne bi bio Boris Milošević, nego onaj drugi Milošević, Slobodan. Gledajući sve poteze koje je Plenković povukao od kako se nalazi na poziciji predsjednika Vlade, na kraju još možemo biti zahvalni njegovom kukavičluku i 'anemiji'. Daleko je bolje za sve nas što se u tim ključnim trenucima skrivao  u Bruxellesu, nego da je ovdje radio štetu. Jer, pomišljati na to da bi radio u našu korist čisti je apsurd.

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Ništa iznad slobode

Odmah u startu da napomenem, ja sam se cijepila. To je bila moja odluka, temeljena na dostupnim saznanjima te procijeni rizika. I ne sjećam se kako su me oni koji su protivnici cjepiva vukli za rukav, tukli po glavi, vrijedjali me ili tražili za mene neke zabrane. Većina mojih prijatelja nije se cijepila, no posve je prirodno prihvatila moju odluku i ni  sekunde o tome nismo raspravljali.

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Početak konačne kriminalizacije Domovinskog rata

Kada se birao predsjednik Vrhovnog suda,  nitko tko hrvatski diše nije imao nikakav izbor. S jedne strane Mrčela, koji je osudio jednog od najzaslužnijih branitelja na temelju iskaza osudjenih četničkih zločinaca, da bi nakon osude bio promptno unaprijedjen, što prije toga nije uspijevao. S druge strane Dobronić, protivnik lustracije, ljubitelj tita i petokrake te prema mom mišljenju, mrzitelj hrvatske vojske. Dva zla, od kojih ne znaš koje je gore.

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Zbogom, Škoro

Čitam kako neki, nakon svega što se dogadjalo u Domovinskom pokretu, zahvaljuju Miroslavu Škori što je istu osnovao i postavio na noge. Ne dijelim njihovo mišljenje, dapače, smatram kako je to najgore što je mogao učiniti. Pokušat ću obrazložiti.

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Rob nikada !

Kada je riječ o koroni, ne bih se previše zadržavala na cjepivu, jer o njemu ne znamo skoro ništa. I to i jeste ono najgore u cijeloj priči. Jer, trebamo vjerovati na riječ ljudima koji kradu, lažu, otimaju i uništavaju. Koliku težinu ima riječ takvih ljudi, dok nas uvjeravaju kako su cjepiva i potrebna i potpuno bezopasna?

Add a comment

Opširnije...

Diana Majhen: Kupuje li HDZ udjele u pogrebnim poduzećima?

Nakon što su, ako je vjerovati Đikiću (a nema razloga za nevjerovati mu jer nitko to nije argumentirano pobio) umočeni u muljažu s antigenskim testovima, ne bi me čudilo da je dobar broj HDZovaca pokupovao udjele u pogrebnim poduzećima. Koliko nas pobiju dnevno svojim mjerama, to se čini kao unosan biznis, a zna se da je HDZ uvijek tamo gdje je lova.

Add a comment

Opširnije...