Nakon što je istrgovao sa četnicima i jugolopovima, Plenković sada trguje našim mrtvima

Pin It

Dogodilo se ono što je svim poznavateljima lika i nedjela druga Plenkija bilo jasno od početka da će se dogoditi. Trgovina sa četnicima i jugolopovima je uspjela, sada su na redu HOSove ploče. Jer, ništa njegovim koalicijskim partnerima, a očito i njemu samom, ne smeta više od tih ploča. 

U razgovoru za Nacional, po pitanju HOSove ploče u Jasenovcu,  Plenki je izjavio slijedeće: 'Mogli su staviti ploču i bez grba, nikakvih problema ne bi bilo.'

Kakav to pokvareni mućak čovjek mora biti pa da ovako nešto izgovori?

Dakle, grb koji su pripadnici HOSa imali na uniformama, grb pod kojim su se borili, branili Hrvatsku i umirali za nju treba se jednostavno prebrisati, zato što smeta Pupovcu i HNSu? Treba li možda, po Plenkiju, na HOSovu ploču umjesto tog grba dodati petokraku, ili pak koju Pupovčevu kokardu? Ionako je Hrvatska prepuna spomenika sa kokardama koje Plenkiju ni jedan jedini put nisu zasmetale. Al smeta HOSova ploča. 

Na što bi to ličilo, ukloniti oznaku djela regularne hrvatske vojske sa spomen ploče? Jel to primjereni izraz zahvalnosti dečkima čija su imena na toj ploči, a koji su dali svoje živote za ovu zemlju, upravo pod tim oznakama? 

A to je upravo ono što Plenki namjerava.

Ostaviti ploču, ukloniti oznaku. Ili, pomjeriti ploču dalje i dati neku bjedu za uzvrat. I kako je sam ljigavac bez karaktera, siguran je kako će to biti kompromis na koji će se pristati. U ime njegove koalicije i njegove fotelje.

Nismo 'skidali gaće' pred četnicima za vrijeme Domovinskog rata, ali nas Plenki pokušava natjerati da ih sada skinemo pred njegovim koalicijskim partnerima. 

I time konačno pada u vodu svako pravdanje Plenkovićevog ponašanja, kako to njegovi obožavatelji znaju navoditi – Plenković je mogao i do sada skinuti ploču, a nije.

Odgovorit ću isto što odgovaram od prvog dana.

Plenković ploču HOSa nije skinuo iz samo jednog jedinog razloga: Nije ju htio nelegalno skidati poput Ostojića, koji je po noći poslao zamaskirane specijalce da odrade prljavi posao. Ne, Plenković je htio tu ploču skinuti jednom za sva vremena, naći zakonsko uporište za njeno skidanje tako da ju se više nikada ne može postaviti. 

I tome djelomično služi njegovo povjerenstvo za prodavanje magle, u kojem je hrpa jugovića koje užasava i sama riječ lustracija, a  koje će bez ikakve sumnje potvrditi sve što treba.

U medjuvremenu, Plenkijevi potrčci sigurno obavljaju razgovore sa HOSovcima širom Hrvatske, tražeći nekog tko će pristati prodati i HOS i Hrvatsku i vlastitu majku. 

Ukoliko takve uspiju pronaći, ti će biti zbrinuti do kraja života, a mediji će ih preko noći pretvoriti u najveće heroje svih vremena, koji su jedini mjerodavni da u ime svih HOSovaca donose odluke i trguju s Plenkijem.

Ja se iskreno nadam kako takve neće pronaći, te kako će se Plenkijevi psi tragači vratiti praznih ruku.

No, ukoliko se to dogodi, ta imena  ući će u povijest tik do Plenkijevog imena i buduće generacije pamtiti će ih kao najveće izdajnike svoje zemlje, svojih braće i sestara i svih mrtvih koji su ginuli pod oznakama HOSa.

Takvi su ljudi Plenkiju neophodni, no ukoliko ih ne pronadje, to neće usporiti njegovu namjeru zatiranja sjećanja na poginule bojovnike HOSa. Tu je povjerenstvo, na njihove će se odluke uvijek moći pozivati, nije ga badava stvorio. 

Al, sve ovo sa pločom HOS-a, sve ono prije toga, uključivo četnike i jugolopove, Obuljenku, Dalićku, ama baš sve, govori kako itekako trebamo biti u strahu od njegovih slijedećih poteza.

Jer, koliko god bilo jasno da Plenković desnicu ne može ni smisliti, logično bi bilo da vodi računa o glasovima koji će mu zatrebati ako dodje do novih izbora. Jer, njegova je vlada, koju čine HDZ, SDSS, HNS, HDS, HSLS, Hrast, HDSSB, PH, MM365, SMSH, Reformisti, Talijan, Čeh, Mađar, Albanka i Rom po imenu Kajtazi, svake sekunde na staklenim nogama, što znači da svake sekunde netko može otpasti ili tražiti još love.

Čak se i birači HDZa u velikom broju okreću od njega i ovog monstruma u kojeg je uspio pretvoriti HDZ. Okreću se Hrvati, ostaju oni koji će pravdati i podupirati Plenkovića sa jednakim žarom kao što su isto tako podupirali Sanadera, a odrekli su ga se medju prvima. A koliko ti vrijede, odavno je jasno.

Sve ono što valja okreće se od Plenkija i njegovog HDZa.

Al Plenki o tome uopće ne vodi računa. On redom gazi jednu po jednu hrvatsku svetinju, s predahom izmedju nedjela u kojima valjda ide po nove naloge u Bruxelles. Ili Božinoviću.

I to  ponašanje može značiti samo jedno: Njega nije ni briga za drugi mandat. Računa kako će u ovom, koji je dobio prijevarom, uspjeti uništiti sve hrvatsko što se da uništiti. Pa će lijepo otići nazad u Bruxelles gdje ga čeka masno plaćeno mjesto, a Hrvatska će ostati tek uspomena, jer će njome vladati jugoslaveni, četnici i briselski plaćenici. Jednako kao što vladaju i danas, no danas postoji bar otpor u narodu. Nakon Plenkovića, ostat će samo 'Spržena zemlja'.

Danas trebaju pasti HOSove ploče.

Sutra, hoće li trebati pasti hrvatske granice i Hrvatska kao takva, takodjer u ime Plenkija i njegovih saveznika?

Od čovjeka kojemu oni koji su dali živote za Hrvatsku ne znače ništa, koji trguje s njima kao što bi netko na tržnici trgovao krumpirima, sve se može očekivati. Čak i ono najgore, što je na prvi pogled nezamislivo.

Bit će dovoljno da to zatraži Pupovac ili HNS.

Hrvatska danas, pod Plenkovićem, bije svoju najtežu i najvažniju bitku.

Bitku za opstojnost hrvatske nacionalnosti, hrvatskih vrijednosti i hrvatske samostalnosti.

Diana Majhen