Diana Majhen: Pupovca se mora zaustaviti – ako neće Plenki, može narod

Pin It

Najavljeni mogući referendum uzburkao je duhove na sve strane. Sve očekujem da Pupovac ponovno tiska neki bilten, koji će naravno financirati Plenković preko svih nas, a u kojem će ponovno optužiti Hrvatsku i Hrvate za ustašizaciju, mržnju prema Srbima i ne znam za što sve ne, a s kojim će ponovno, kukajući usput o svojoj nepostojećoj tisućljetnoj ugroženosti, obići cijeli svijet.

Nakon što je uspješno sklonio ploču koja je podignuta poginulim hrvatskim braniteljima, Pupovac je postao nezaustavljiv. Svjestan toga kako je Plenki spreman na sve kako bi se održao na vlasti, i da od HDZ-a nije ostalo ni 'H', Pupovac de facto grmi i oblači Hrvatskom. Njegova je uvijek posljednja, a svaka inicijativa odmah prestaje čim Pupovac kaže već legendarnu: 'Mi to nećemo podržati'.

Iako je i do sada bio obavezan dio Vlade, bar kada je HDZ u pitanju, nikada Pupovac nije imao ovakvu moć, koja mu je do kraja udarila u glavu, te je konačno odlučio okončati i Domovinski rat. Svojom pobjedom, naravno. Potpuno neopaženo prošla je Pupovčeva izjava kako neće podržati Zakon o hrvatskim braniteljima (na čast onima koji su tvrdili da su zbog toga radili gnjusne kompromise) i to zato što se u njemu navodi da je Srbija bila agresor.

Tek su se rijetki hrvatski kolumnisti bavili ovom temom, al što se 'hrvatskih' medija tiče, Pupovac kao da nije ništa ni izjavio. 

Pisala sam već puno puta o tome kako je ZDS bio naša posljednja crta obrane i kako će, ako to uspiju zabraniti, polako doći na red i ostale hrvatske postrojbe koje su branile Hrvatsku od povampirenih četnika i njihove jugoantifašističke subraće. Ali nisam očekivala kako će Pupovac, umjesto postepeno, odraditi to jednim jedinim udarcem.

Ukoliko se uradi ovo što Pupovac traži, i iz Zakona izbaci točno i precizno definiranje tko je u Domovinskom ratu bio agresor, a tko žrtva, cijeli će Domovinski rat postati upitan. O braniteljima da ne govorim. Jer, ako nije bilo agresije, onda nije bilo ni branitelja, jer se nije imalo od čega braniti. Umjesto toga, imat ćemo nekakve zaraćene strane s istim veteranskim pravima, uključivo i mirovine.

Nikada ne smijemo zaboraviti presudu Branimiru Glavašu, u kojoj jasno piše 'kako se radilo o nemedjunarodnim oružanim sukobima do 15.01.1992., da Hrvatska do tada nije samostalna' iako je Sabor proglasio hrvatsku neovisnost 08.10.1991. i od onda više nismo ni formalno u Jugoslaviji. 

Po toj presudi, Glavaš se borio kao terorist protiv legalnih JNA postrojbi. I na stranu to što se dalje dogadjalo sa tom presudom, ona bi trebala ostati kao alarm za sve što se u buduće može dogoditi. 

Ako nije bilo agresije, jesu li onda hrvatski branitelji teroristi?

Takodjer, ne smijemo zaboraviti ni to da Hrvatska nije blokirala Srbiju na putu za EU radi zakona o univerzalnoj jurisdikciji, te da je Srbija taj zakon zadržala i može ga aktivirati isti čas kada udje u EU, jer ju ništa ne obvezuje na to da ga ne primjenjuje.

Al što je najgore, nije u pitanju samo Zakon o hrvatskim braniteljima. Postoji još niz raznih akti i zakona u kojima se isto može potiho uraditi, ako ovo prvo propadne. Sa istim rezultatom.

Jer, sumnjam kako će Pupovac odustati od ovoga.

A Plenki je Pupovčeva dobra vila, uvijek spremna mahnuti štapićem i ostvariti njegove želje.

Nakon što je preuzeo u svoje ruke Zakon o hrvatskim braniteljima, Pupovac je pozvao (čitaj: naredio) Plenkovića neka se isti čas obračuna sa konzervativnim snagama u Hrvatskoj. Ne smetaju mu samo branitelji, smeta mu i Katolička crkva, te svaki nacionalni osjećaj u Hrvata. Samo mu tri prsta ne smetaju, sve ostalo se po Pupovcu treba odstraniti iz Hrvatske.

Nema sumnje, Pupovac je taj koji ovaj čas kroji hrvatsku politiku i naše sudbine.

Stoga se Pupovca mora zaustaviti, pod hitno. Od HDZ-a se tako i tako ne može ništa očekivati.

Prije nego Domovinski rat prestane biti obrambeni i postane agresorski sa hrvatske strane, a hrvatski branitelji teroristi.

Na primjeru HOS ploče najbolje smo mogli vidjeti kako nije teško pronaći ljude koji će se složiti i sa Plenkijem i sa Pupovcem. Shodno tome, neće biti problem iskopati 'povoljne' predsjednike pojedinih braniteljskih udruga, koji će se složiti i sa ovim što Pupovac traži. 

Jedini način da se zaštitimo od te opasnosti upravo je referendum.

Kojim bi se, jednom za sva vremena, onemogućilo sve pupovce u ovoj zemlji (ne govorim o Srbima, nego o pupovcima) da nam kroje politiku nakon što su izgubili rat. Da skidaju spomen ploče našim poginulim braniteljima dok istovremeno održavaju četničke spomenike po cijeloj Hrvatskoj. Da brišu i mijenjaju našu povijest kako bi nas na kraju pretvorili u agresore, nakon što su nam zalijepili vječnu etiketu ustaštva.

Pojedincima se ne može vjerovati kako će zaštititi Hrvatsku, naše interese i sve nas.

Al referendum to može učiniti, ukoliko ga ne uspiju sabotirati u samom startu. Zato, što dalje od Ante Djapića. Da se ne vraćamo previše u prošlost, vidjeli smo kakvu sudbinu je doživjela HOS ploča kada se on umiješao. Ne bi bilo dobro da tu sudbinu slijedi i referendum.

Na kojemu neće biti puno dvojbe. 

Svatko će si morati postaviti pitanje: Hoću li podržati Pupovca zato što je koalicijski partner HDZ-a, ili ću zemlju osloboditi od četničke politike?

Što nam je na prvom mjestu, interesi HDZa ili interesi Domovine?

I nakon što odluči, neće biti povratka.

Jer, ili si za četnike, ili protiv njih.

Treće ne postoji.

Diana Majhen