Diana Majhen: Igrokaz Pupija i Plenkija treba postaviti u Kerempuh!

Pin It

Prodavanje magle hrvatskom narodu doseglo je svoj vrhunac: Pupovac zahtijeva ostavku Martine Dalić, a hrabri Plenki mu se suprostavlja. Nemam dovoljno smajlića koji se kotrljaju od smijeha koje bi uz ovo trebalo postaviti :D

Dakle, Pupovac, tip kojeg ne zanima ama baš ništa osim skupljanja love na račun svoje ugroženosti i provodjenje novog srpskog memoranduma odjednom je, iz čistog mira, odlučio kako mu Martina Dalić smeta. Da čovjek ne povjeruje. 

Pupovac ucjenjuje vladu na razne načine, no iako iako to radi prilikom različitih prigoda, uvijek su te ucjene iste: veća prava za srbe (kao da uopće postoje neka veća od ovih koje trenutno uživaju) , zapošljavanje srba u svim instucijama i ministarstvima na odgovornim funkcijama kako bi Hrvatima mogli 'krojiti' živote, zatiranje svakog simbola i sjećanja na hrvatsku povijest, lažiranje istine o Domovinskom ratu i zataškavanje četničkih zločina i naravno, puno, puno love za Milorada Pupovca, njegov SNV, SDSS i njihove Novosti.

Te su stvari u sferi Miloradovog interesa, a za to tko će biti ministrica gospodarstva u vladi koja mu ispunjava svaki zahtjev stalo mu je otprilike kao do lanjskog snjega.

Istovremeno, Plenković je pod snažnim pritiscima radi Martine Dalić, koja se, nakon Ramljakove smjene, ponaša kao da ga nisu na to mjesto doveli upravo ona i Plenki, nego je Ramljak jednostavno bio zaostatak iz neke bivše vlade kojeg su se, eto, Plenki i ona riješili.

Riječ odgovornost izgleda kako jednostavno ne postoji, ni kod nje, ni kod Plenkija.

E, sad, treba nekako primiriti ovaj narod koji konačno počinje polako shvaćati kako tu nešto ne štima, te kako su sada isti ljudi koji su na poziciju doveli Antu Ramljaka doveli na tu istu poziciju  novog čovjeka, ponovno po svom vlastitom odabiru. Te kako to vjerojatno čini identičan scenarij, sa svim njegovim posljedicama.

Otprilike, kao da ulovite piromana sa šibicama u rukama i gorućom kućom, pozovete vatrogasce koji saniraju požar, a piromanu kupite nove šibice i pustite ga da radi dalje po svome. Bez da odgovara za požar koji je podmetnuo.

Uzevši u obzir sve to, te činjenicu kako je Plenki u narodu (bar onom domoljubnom dijelu) prezeren radi svoje koalicije sa četnicima i jugoslavenima, izgledno je kako je pao dogovor. 

Prema tom dogovoru, Pupovac će tražiti smjenu Dalićke, a Plenki će, kao čvrsti Hrvat, odbiti Pupovčev zahtjev po cijenu pada vlade.

Naivni Hrvati brže-bolje nasjest će na to, pa će se tako jednim udarcem ubiti dvije muhe:

Prvo, Plenki će popraviti rejting jer se, eto, konačno suprostavio Pupovčevim zahtijevima. Nije bitno što to nije uradio kada je npr Pupovac tražio skidanje ploče poginulim hrvatskim braniteljima, niti u tisuću drugih, za Hrvatsku bitnih stvari. Glavno da ne da na Dalićku :D

Drugo, svi oni koji podupiru Dalićkinu smjenu neće se htjeti naći na poziciji skupa sa Pupovcem, pa će vjerojatno zašutjeti.

Pa će narod nasjesti i igrokaz će napuniti kazalište.

Naravno, vjerojatno će Pupovac na kraju pokleknuti pred hrabrim Plenkijem i time će igrokaz biti zaokružen.

Mi očito nismo previše pametan narod, jer da jesmo, ne bi bez prestanka dovodili izdajnike i prodane duše na vlast, počevši od Mesićeva dva mandata pa preko Sanadera, komunjara na čelu s Milanovićem,  pa do dana današnjega i najgoreg od svih, Plenkovića (izuzimam Karamarka). 

No, jesmo li doista baš toliko glupi da 'popušimo' ovaj jadni igrokaz izmedju briselskog ćate i njegovog privatnog četnika?

Nadam se kako su nas, bar ovaj put, podcijenili.

Sve u svemu, igrokaz koji su nam priuštili Plenki i Pupi trebao bi doživjeti premijeru u kazalištu Kerempuh. To bi nekako bio prirodan nastavak one prethodne Frljićeve. Ista kvaliteta, režiseri na istoj liniji, a svidjet će se i istoj publici: Onoj koja frenetično pljeska na vadjenje hrvatske zastave iz vagine, na scene u kojima se ubijaju Hrvati koji su prethodno pretvoreni u svinje, scene u kojima hrvatski biskupi dijele naokolo drogu i još mnoge slične.

Diana Majhen