NAŠI " PRIJATELJI " BOŠNJACI I HRVATSKI UGUZ BEGOVI

 

Samo dva dana nakon posjete Premijera Plenkovica Bosni i Hercegovini,doslo je do uhicenja desetorice pripadnika HVO-a u Orasju. Medju njima i jednog generala i clana HGZ.a,Djure Matuzovica. Samo oni koji ne poznaju prilike u BiH,ili ih ne poznaju dovoljno mogu biti iznenadjeni ovim potezom BH vlasti.

Add a comment

Opširnije...

Je li ovakva Hrvatska zaslužila svoje postojanje?

Nakon svastike na poljudskom travnjaku koju je iscrtao neki od neprijatelja Hrvatske državnosti ili neki idiot iz samo njemu znanih razloga i nakon što je u cijeloj Hrvatskoj uslijedilo natjecanje u samoosuđivanju,bilo je pitanje dana kada će se Hrvatska susresti s novom navalom četništva iz Srbije. I nije trebalo dugo čekati...to se dogodilo danas u Jadovnom.

Add a comment

Opširnije...

"Antifašizam iz europskog Jeruzalema"

Isti dan kada se u Splitu igrala utakmica Hrvatska-Italija koja je zbog svastike iscrtane na travnjaku poljudskog stadiona ostala u drugom planu,u Zenici se,u isto vrijeme igrala utakmica Bosna i Hercegovina-Izrael. Obje utakmice međunarodnog karaktera,obje pod pokroviteljstvom UEFA-e i obje za kvalifikacije na EURO 2016.

Add a comment

Opširnije...

Smrt fašizmu, zabodi narodu !

Što više razmišljam o crtanju svastike na poljudskom travnjaku sve manje razumijem postupak njenoga autora,osim ako se ne radi o zakletom neprijatelju Hrvatske i njenoga postojanja. Nikako ne mogu zamisliti da to može napraviti istinski domoljub i prijatelj Hrvatske.

Add a comment

Opširnije...

Hrvati ( opet ) na udaru multietnićara i gradžana iz sarajevske kotline

BiH se može urediti samo kao decentraliziranu, pravnu i socijalnu državu sastavljenu od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima – istaknuo je Karamarko koji smatra da odugovlačenje rješavanja hrvatskog nacionalnog pitanja u BiH ne ide u prilog euroatlantskoj integraciji BiH kao države, a time i stabilnosti cijelog jugoistoka Europe.

Add a comment

Opširnije...

Sthurm može, Čilić stoj!

Poznavatelji sporta zasigurno znaju tko je Felix Sthurm. Ali ipak za one koji slabije prate sport pojasnit ću da se radi o Njemačkom boksaču Bosanskih korijena,pravim imenom Adnan Ćatić. Tko je Marin Čilić,to sigurno zna svako dijete u Hrvatskoj. E sada,na početku ovoga teksta,dosta vas može se zapitati zašto uspoređujem ovu dvojicu sportaša.

Add a comment

Opširnije...

Bandiću, dobro došao među 'fašiste' !

Evo ga,i to smo dočekali. Milan Bandić nije više antifašist. Postao je "fašist". Ta vijest,koja bi trebala obradovati sve normalne građane u regionu stigla je ovih dana iz "multietnićkog i tolerantnog Valterova grada ...Sarajeva.

Sarajevska politika proširila je svoju listu "fašista".

Add a comment

Opširnije...

Ovo nisu naši prosvjedi

Već peti dan traju prosvjedi u Bosni,u gradovima s bošnjačkom većinom. I dok se bošnjački mediji svim silama trude prikazati da je prosvjedima zahvaćena cijela država,prava istina je da je zahvaćeno samo 23% iste,ili točnije samo onaj dio Federacije koji je pod kontrolom bošnjačke politike koja je i glavni pokretač prosvjeda,nastojeći ih prikazati kao socijalni bunt građana,mada im nikako ne uspijeva prikriti prave motive.

Add a comment

Opširnije...

Zločinci i građani (raskrinkani)

Prije tri dana,pripadnici SIPA-e (agencija za istrage i zaštitu) su u mjestu Grabeš kod Bihaća,na jednom smetlištu pronašli karbonizirane ljudske ostatke u jednom buretu zakopanom duboko po zemljom. Iako još nema službene potvrde,sve upućuje na to da se radi o posmrtnim ostacima generala HVO-a Vlade Šantića,nestaloga prije 19 godina. Istražitelje je na trag naveo zaštićeni svjedok koji je po vlastitom priznanju i sam bio prisutan likvidaciji Vlade Šantića.

Add a comment

Opširnije...

Ljepotica u raljama svodnika

Gledajući neki dan vijesti i unjima prilog sa suđenja Ivi Sanaderu,sjetio sam se jednog gogađaja od prije 7-8 godina,kada je Srbija bila raspisala natječaj za modernizaciju i nabavku tramvaja za grad Beograd. Između ostalih,na natječaj se javio i Hrvatski konzorcij "Končar-Gredelj" čiji je tramvaj jedan od najmodernijih i najpovoljnijih u Europi.

Add a comment

Opširnije...

'Objektivnost' Fatine televizije (FTV)

Kao i prethodnih,tako su i ove godine Srbi u BiH obilježili parvoslavni Božić. Osim vjerskim,to su učinili i raznim kulturnim manifestacijama diljem BiH. Nije mi namjera u ovom tekstu napisati bilo što ružnoga o načinu proslave jer zato stvarno nema nikakvoga razloga ni povoda. Naprotiv,mislim da su pravoslavni vjernici ovogodišnji Božić obilježili na najdostojanstveniji način od rata na ovamo.

Add a comment

Opširnije...

Hristos se rodi !

Negdje sam pročitao da "se ne treba osvrtati na prošlost ali da ona uveliko utječe na budućnost". Ja osobno,slažem se samo s drugim dijelom ove poslovice,pa ću opet,tko o čemu,ja o prošlosti. Ali ovaj put ne tako davnei još uvijek itekako aktualne.

A sve zbog ponašanja tzv.Hrvatske televizije i vlasti,prethodne i aktualne.

Add a comment

Opširnije...

Moji NE(ukradeni) Božići

Sada,u ove dane,kada smo upalili posljednju, četvrtu svijeću na adventskom vijencu i ostalo nam je još samo  da proslavimo naš najradosniji blagdan,pitam se zašto se u vrijeme Božića vraćamo tamo gdje nam je bilo najljepše.U djetinjstvo. I ne prođe niti jedan Božić a da se ne vratim 30-ak godina unatrag i ne prisjetim se onih vremena kada smo Božić proslavljali u mračno komunističko doba,u sredini u kojoj je 80 % Hrvata.

Add a comment

Opširnije...

Hrvatima u BiH je potreban novi Bijeli put

Prije nekoliko dana (10.12.) navršila se dvadeseta obljetnica Bijeloga puta,konvoja koji je Hrvatima središnje Bosne bio spas da ne klonu duhom i doslovno ne "pocrkaju" od gladi i bez potrebnih lijekova i sanitetskog materijala. Razlog zog kojega sam se odlučio napisati nešto na ovu temu je kolumna u jednim dnevnim novinama koju je napisao meni jako dragi čovjek,domoljub i gospodin dr.Slobodan Lang i kojega sm imao čast upoznati na jednom graničnom prijelazu između RH i BiH upravo toga jutra kada je Bijeli put tuda prolazio a on io jedan od vođa konvoja.

Add a comment

Opširnije...

'Primitivci', pa što?

Nakon puno muke,strepnje i iščekivanja nas navijača i domoljuba,hvala bogu.dočekali smo i to. Dočekali smo dan za koji se,iskreno,nismo nadali da će doći ovako teško. "Vatreni" su se plasirali na svjetsko prvenstvo. Naravno,ne pada mi na pamet da sada ja,kao nekompetentna osoba,dajem neke "stručne"analize zašto smo se (moramo to priznati) toliko mučili da osiguramo putovanje u Brazil.

Add a comment

Opširnije...

Oj Turčine za nevolju kume

Prije otprilike mjesec dana na "Hrvatskoj " televiziji gost u "Hrvatska danas bio je zastupnik Bošnjačke manjine u Hrvatskom Saboru Nedžad Hodžić. Povod za njegovo gostovanje bio je da kao zastupnik nacionalne manjine iznese svoje mišljenje na događanja u Vukovaru o dvojezičnim pločama.

Add a comment

Opširnije...