Moji NE(ukradeni) Božići

Sada,u ove dane,kada smo upalili posljednju, četvrtu svijeću na adventskom vijencu i ostalo nam je još samo  da proslavimo naš najradosniji blagdan,pitam se zašto se u vrijeme Božića vraćamo tamo gdje nam je bilo najljepše.U djetinjstvo. I ne prođe niti jedan Božić a da se ne vratim 30-ak godina unatrag i ne prisjetim se onih vremena kada smo Božić proslavljali u mračno komunističko doba,u sredini u kojoj je 80 % Hrvata.

Add a comment

Opširnije...

Hrvatima u BiH je potreban novi Bijeli put

Prije nekoliko dana (10.12.) navršila se dvadeseta obljetnica Bijeloga puta,konvoja koji je Hrvatima središnje Bosne bio spas da ne klonu duhom i doslovno ne "pocrkaju" od gladi i bez potrebnih lijekova i sanitetskog materijala. Razlog zog kojega sam se odlučio napisati nešto na ovu temu je kolumna u jednim dnevnim novinama koju je napisao meni jako dragi čovjek,domoljub i gospodin dr.Slobodan Lang i kojega sm imao čast upoznati na jednom graničnom prijelazu između RH i BiH upravo toga jutra kada je Bijeli put tuda prolazio a on io jedan od vođa konvoja.

Add a comment

Opširnije...

'Primitivci', pa što?

Nakon puno muke,strepnje i iščekivanja nas navijača i domoljuba,hvala bogu.dočekali smo i to. Dočekali smo dan za koji se,iskreno,nismo nadali da će doći ovako teško. "Vatreni" su se plasirali na svjetsko prvenstvo. Naravno,ne pada mi na pamet da sada ja,kao nekompetentna osoba,dajem neke "stručne"analize zašto smo se (moramo to priznati) toliko mučili da osiguramo putovanje u Brazil.

Add a comment

Opširnije...

Oj Turčine za nevolju kume

Prije otprilike mjesec dana na "Hrvatskoj " televiziji gost u "Hrvatska danas bio je zastupnik Bošnjačke manjine u Hrvatskom Saboru Nedžad Hodžić. Povod za njegovo gostovanje bio je da kao zastupnik nacionalne manjine iznese svoje mišljenje na događanja u Vukovaru o dvojezičnim pločama.

Add a comment

Opširnije...