Zvonimir R. Došen: Da je živ Stepinac bi se stidio takvih nakaza i izopćio ih iz crkve

Ponavljanjem starih velikosrbskih, jugokomunističkih i zionističkih obmana ovo strašilo duboko vrieđa Stepinca i sve poštene Hrvate.

Od dana kada je papa Bergoglio zajedno s poglavarima Srbske pravoslavne crkve počeo kampanju protiv proglašenja blaženog Alojzija Stepinca svecem zato što je 1941. - 1945. kao glavar Crkve u Hrvatskoj služio svojoj državi i svome narodu

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Nema rata gdje nije Hrvata! ( 2. dio )

Kako je (ne) sreća htjela ( ili možda zato što nisu imali mapu ) tu noć, 30. ožujka, Helvenston i druga trojica su zalutali. Prije nego su došli u dodir s američkom vojskom u tom predjelu vozali su se po predjelu poznatom kao Suni Trokut. Odatle su otišli u bazu marinaca, koja je nedavno preimenovana u “Kamp Fallujah” gdje su se dogovorili provesti noć prije nego krenu dalje…

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Nema rata gdje nije Hrvata!

The U. S. Army Rangers

Za stožernog narednika američke elitne postrojbe “Delta Force” Ivicu Jeraka, poznatog pod nadimkom “Croatian sensation”, vjerojatno svi znamo. Rođen 1962. u Debeljaku kod Zadra Ivica je emigrirao u Ameriku i 1988. stupio u američku vojsku gdje se dragovoljno prijavio i, poslie rigoroznoga uvježbavanja, postao jedan od najiztaknutijih ratnika ove elitne postrojbe.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Nedavni osvrt u Hrvatskom Tjedniku na članak Josipa Jovića “Deset Goldsteinovih teza za ubit vola”

Spomen ploča braniteljima NDH  u Raosima kod Imotskog

U osvrtu na neprestano blebetanje i krivotvorenje povijesti “povjesničara” Ive Goldsteina Josip Jović                                             

u  Hrvatskom tjedniku br. 993 pod naslovom “Deset Goldsteinovih teza za ubit vola” uz ostalo piše i ovo:

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Zakon o kojem standardnom hrvatskom jeziku? (2.dio)

Vuk Karadžić i Đorđe Popović, alias Đuro Daničić

Godine 1808. VukKaradžić se preselio u Beč gdje je studirao pravo. Za vrieme studija počeo se baviti komparativnom analizom slavenskih jezika čemu je kasnije posvetio sav  preostali dio života.  Poslie završetka studija najprije je vršio dužnost administratora knjižnice bečkoga suda, a malo kasnije postao je glavni carski cenzor za knjige pisane na slavenskim jezicima.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Jesu li izraelski ratni zločini u Gazi uzputni ili unapried planirani?

U svome nedavnom osvrtu na engleskom jeziku na izraelsko nehumano razaranje i zločine nad civilnim stanovništvom Gaze visoki politički anlitičar Al Jezeere Marvan Bišara piše: “Grozni prizori smrti i razaranja u Gazi su opomena da za Izrael nasilje nije nenamjerno, uzgredno ili slučajno nego dio paketa njegova kolonijalnoga DNK-a.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: U svakom žitu ima kukolja

Večernjakovi “Hercegovci”  Ivan Hrstić, Dražen Ćurić i Nino Raspudić

U Hrvatskom Tjedniku prošloga mjeseca pod naslovom “šest intervjua s protagonistima desnice u Hrvatskoj” objavljen je interview i s članom Mosta Ninom Raspudićem.  Ne znam kad je i po čemu je Nino Raspudić “desni”.  Nu iako me, kao i mnoge druge, ništa što se događa u Hrvatskoj ne može iznenaditi moram priznati da me je ovo ipak začudilo. Zašto, objasnit će ovaj stari članak.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Može li niže od ovoga ?

 MATE GRANIĆ - najnovije objave | 24sata 

   Glupi reciklirani jugokomunistički “diplomat-mlakonja”

U pokušaju da usred bezobzirnog izraelskog bombardiranja barem privremeno zaustavi humanitarnu katastrofu u Gazi impotentna glavna skupština UN-a 27. listopada velikom većinom glasova (120 za, 14 protiv i 45 suzdržanih) izglasala je prekid vatre. Kako svi znamo ova rezolucija, kao i većina drugih, nije imala nikakva učinka jer je Amerika kao supermoćna majka zionističke države glasovala protiv. 

Add a comment

Opširnije...