Veličanje komunizma u Kumrovcu treba zabraniti

Image result for kumrovec slavlje

Vratimo se u povijest i prisjetimo se da se „Dan mladosti“, odnosno predaja štafete povodom njegovog rođendana, Josipu Brozu Titu, održavala u Beogradu, a ne na prostorima ili u mjestu Kumrovcu, gdje se sada ta replika godinama obilježava. Ne radi se o nikakvoj kulturno – umjetničkom manifestacije, već o veličanju komunizma kao totalitarnog režima.

Add a comment

Opširnije...

Hrvatski nacionalizam

 

Ne samo u posljednje vrijeme, niti kako ja pamtim, niti od mog rođenja, već odavno prije postoji hrvatski nacionalizam. Oni zlonamjerni će ga odmah povezati s ustaštvom ili nečim drugim što se odnosi na netrpeljivost prema drugim nacijama. Pišem u krugu države Hrvatske. Hrvatski nacionalizam je domoljublje ili patriotizam. VOLIM SVOJU DRŽAVU – RUŽU HRVATSKU! Ne gledam ga kao nešto loše, već kao nešto što bi svaki državljanin ove države trebao ili morao osjećati. Nacionalisti me ne brinu.

Add a comment

Opširnije...

Jesmo li ovo htjeli?

Sada bi Pupovac zabranio i HOS-ov poklič „Za dom spremni“, jer eto to njima smeta. Pa ako vam smeta idite tamo gdje vam bog pomogao. Ovo je udar na sve hrvatske branitelje, ne samo na HOS, znači opet smo smetnja pročetnički orijentiranoj grupi, teško je reći ljudi, ali onih koji drže za m....a vladajući HDZ-e. Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Plenky, čuvaj glavu, ali i stolac, mogao bi se izmaći. 

Add a comment

Opširnije...

Zarobljeni u Srbu!

Nadnevak, 27. srpanj, ljeta gospodnjeg 2016. dan koji će još jednom uči u hrvatsku povijest po nekim drugim događajima koji su se odvijali tog dana. Teško je nakon napornog dana i puno informacija, puno toga u glavi pomiješenog s emocijama prenjeti sve na papir, ali pokušati ću nekako kronološki opisati događaje u Srbu na taj dan.

Add a comment

Opširnije...

Kako je Hrvatska prolazila kroz "Poglavlje 23" (analiza prije 4 godine). A mi smo postali nojevi!

Ulaskom u tvorevinu EU, dali smo mogućnost daljnjem progonu hrvatskih branitelja, no utočište više neće naći u toj Zajednici, znači povijest nam govori o emigraciji u Australiju, Sjevernu i Južnu Ameriku. Ne svi, ali biti će traženja političkog azila, jer smo meta za odstrjel, smetamo za ulazak u EU, a s druge strane lakše će se rješavati eventualni politički rivali.

Add a comment

Opširnije...

Kap koja je prelila čašu

U poslijednih šest mjeseci ili malo više, teško da se moglo nešto napisati, a da vijest bude svježa. Taman nešto stavim na papir, dođem do kraja, na kraju bacim u koš za smeće. Propalo, vijest je stara. Nekako, facebook, me podsjeća u prošlom vremenu što sam pisao, kao luda sreća taj dan dogodi se nešto slično.

Add a comment

Opširnije...

U saboru nam sjede antidržavni elementi!

U poslijedne vrijeme malo sam se povukao od vanjskg svijeta, života, jer očito su moji živci preslabi za sva ova zbivanja koja se događaju u Lijepoj našoj. Ne mogu vjerovati da se „zaratilo“ u 21. stoljeću, mada žalim što to i nije stvarni rat, očito su nam neke stvari ostale ne rasčišćene. Ne pozivam na nasilje, ali ova doza mržnje koja kreće od lijevog fronta dovoljna je da vam se žuč razlije po utrobi.

Add a comment

Opširnije...

Za Domovinu

".... jučer su donjeli sramotnu presudu kojom su osudili ne samo hrvatske generale Gotovinu i Markača, osudili su njome, barem su mislili, osudili su njome hrvatski narod, osudili su njome 16 tisuća poginulih hrvatskih vitezova ....." dio govora generala Željka Sačića.

Add a comment

Opširnije...