U čemu je razlika?

Pin It

Srušiti SDP, a ne dati HDZ-u vlast. Lakše napisati nego izvesti. Ne želim vrijeđati naše birače, ali oprostiti će grijehe prijašnjeg HDZ-a, no što dobivamo ponovno na vlasti? Ovo mi je kao neki scenarij kao da je HDZ 2011. godine namjerno prepustio vlast "očerupanom pijetlu", koji je dvije godine srozao totalno sve u RH-a i sada formira "veliki" blok za recimo prijevremene izbore.

No, "pametni" Karamarko uporno šuti i čeka da netko drugi umjesto njega odradi prljavio dio posla. S vlasti skine ovu kokoš koja više nije niti za juhu, te da nakon toga zasjedne sa svojim satelitima na vlast, jer kao što vidim ili griješim, ali priprema "Vladu u sjeni". Sav taj scenarij izgleda mi stvarno planski od prije, ne sad unazad par mjeseci, već unazad par godina, samo da se SDP i njegova pera deklasiraju i zaborave grijesi HDZ-a, jer naš narod je takav, da će opet birati između dva bloka.

Samo što ovaj put prednost ima HDZ-e. Možda griješim i narod se ipak probudi, pregleda, ali sve više se bojim da od toga ništa. Dok su se branitelji počeli malo organizirati, odmah je uslijedila najava smanjena mirovina, revizija invaliditeta, samo da se branitelji zastraše. UDBA-ške metode, no ni s Karamarkom, špijunčinom, neće biti lakše.

Dali su si prostor od dvije godine da srede svoje redove, narod, to ću stalno spominjati zaboravi na grijehe Jace, Šeksa & company, ali i još dalje. Nema tu kruha. Ono što ne ide uz SDP ili HDZ, proglašava se u negativnom kontekstu, a ja ću opet reči, dok smo mi govorili vi ste šutjeli, čekali razvoj događaja da vidite kako i kamo stvari idu. Sada kad je neimovno da Stožer čvrsto stoji, HDZ traži uvrštavanje tematike u dnevni red u Saboru.

No, zaboravljate da su Vaši poltroni iz HDZ-a, baš 2009. godine u Vukovaru izglasali da se uvede čirilićno pismo. Idemo ispraviti grešku, pridružile su vam se još neke stranke, ali gdje je vaše moralno ili neko domoljubno pravo da uopće progovoriti na temu čirilice u Vukovaru? I što na kraju? "Lex Perković", tu ću biti kratak, Karamarko je to imao na stolu i opet nije riješio, ali sad se opet busa. Vratite malo svoje filmove unazad, ljudski je griješiti, ali onda te grijehe neka plati i HDZ-e i SDP-e, ali ne građani, jer Vi ste krivci svega.

Bog i Hrvati!

Dražen Šemovčan