Hoćemo li malo o odgovornosti?

Pin It

Sloboda se stvara u mukama. Nitko vam je neće servirati niti na srebrnom, niti plastičnom pladnju. Što prije marva shvati kako je iza ruba litice bezdan u kojega ga agei begovi guraju, bolje za nove naraštaje

Hoćemo li umjesto o "demagogiji", odnosno debatama i diskusiji toliko mrskih nekima, ali pak sklonih tribinama, dernjavama, agit-prop-u, huškanju, mitinzima, balvanima i provociranju jednom početi govoriti i o odgovornosti?

Nije li čudno kako živimo u svijetu u kojemu je (barem u tehnički naprednijim dijelovima svijeta) sve podležno računalnim sustavima koji sve svode na nule i jedinice, te se apsolutno sve može JEDNAKO ZA SVE rješavati sa nekoliko "klikova" na PC-u, ipak moguće dopustiti novovjekim agama i begovima donositi sulude presude i ideološkim terorom uništavati živote politički i ideološki ŽIGOSANIMA - odnosno nacionalno osviještene stavljati na crne liste, te ih čak i tretiratii kao "zločince" jer ne poštuju zakone trenutnih "Sultana"? Koji sami za te zakone ne daju niti pišljiva boba?

U apsurdistanu zvanom Hrvatska dakle, usprkos svekolikoj premreženosti i tehnološkom napretku, i dalje je normalno da, kao u 16. stoljeću, svaka pijana ili dobro podmazana begovska bu dala na položaju koje mu daje određenu količinu moći može arbitrarno i po vlastitom nahođenju odlučivati o tome je li npr. "prst u pakšu" pozdrav ili napad; i to je "sve po zakonu"?

Kojem zakonu? Onome po kojemu se za identičnu robu na blagajni trgovine meni recimo naplati puna cijena, a "svetom" kuščeviću blagajnica pod rizikom gubitka posla još isplati i naknadu jer se udostojio pojaviti u trgovini?

Kad će itko početi uistinu snositi ODGOVORNOST za vlastito kršenje zakona, bio on sudija "krajine" u Vukovaru, a kojega je stupidna, podanička vlast vratila na isti posao i otpustila hrvatskog suca; ili milicajac te iste "krajine" kojega su vratili na posao otpustivši hrvatskog prvog redarstvenika?

Kada je zadnji put ijedan aga ili beg snosio posljedice za svoje zločine nad Hrvatskom i njenim stanovnicima, pogotovo Hrvatima?

Odgovor na to nam najbolje opisuje Penavina rečenica: "pozivaju se na Ustav, a sami ga ne poštuju već 28 godina".

Dokle god se pijavicama na vlasti, urinalistima u medijima, beskičmenjacima i petoj koloni u svim segmentima društva jasno daje do znanja kako za njih ne postoji ODGOVORNOST za počinjen, izrečen, ili pokušan zločin nad Hrvatskom i njenim zakonima, pred nama nema budućnosti; to je samo beskrajan pad - "užas bez kraja", kako je Dr. Vukušić opisao živote hrvatskih Branitelja u današnjoj Hrvatskoj.

Kad će završiti trakavica sa sanaderovim "suđenjem"? Hoće li taj kleptoman ikada uistinu biti osuđen javno i jasno, po HRVATSKIM zakonima, na točno određenu kaznu koju će morati odslužiti bez obzira na sve njegove dojučerašnje pomagače u zločinu, a današnje pomagače u izbjegavanju ODGOVORNOST za njegove zločine?

Kada će jedan od NAJGORIH zločinaca koji je "operirao" u Hrvatskoj devedesetih i nakon njih, ivek todorić - izaći pred sud? Ne sud aga i begova, koje po bruxellskim hodnicima za gu zice štipaju sultani, već sud Hrvata koje je osudio na siromaštvo naraštajima unaprijed?

Ne, bitnije je pitanje tko kaj smije ili ne smije reći? 

SVI SMIJU REĆI KAJ GOD ŽELE - to je demokracija. Ali dio tog demokratskog prava je snošenje odgovornosti za posljedice onoga što je rečeno! I onaj koji vozi auto u pljački u kojoj je netko izgubio život jednako je kriv kao i onaj koji je povukao okidač!

Ali kako to marvi u apsurdistanu dokazati? Koji su to odvjetnici i sudovi kojima marva vjeruje, kad se svi grizu među sobom, i brinu jedino za svoje interese, po dobrom, starom, šugoslavenskom običaju - "use, nase, podase"?

Svaka čast onima koji su ovo pročitali do kraja, ali ljudi - Sloboda se stvara u mukama. Nitko vam je neće servirati niti na srebrnom, niti plastičnom pladnju. Što prije marva shvati kako je iza ruba litice bezdan u kojega ga agei begovi guraju, bolje za nove naraštaje.

Ali koje naraštaje? Sjetite se odgovora Majke Tereze kad su joj postavili pitanje "zašto Amerika još nema predsjednicu"?

Rekla je: "Vjerojatno su je abortirali".

Darijo Strehovac Streh