Godina Gospodnja 2024.

Pin It

Polski sport anno domini 2024. Co nas w nim czeka – „Pytia” wszystko Wam  powie | Sportowy24

S početkom prošle godine afera Zambija ogolila nam je kako kada se hoće, vrlo vješto mogu izigrati zakoni. I njihove rupe. Pa se tako možete tvrditi da ste muško, a niste. Da ste u heteroseksualnom braku – a zapravo niste. Da ste tata, a niste jer tate nisu žene.

Evo nas u novoj 2024. Jeste pucali? Jeste?! Uživali možda u vatrometu? Niste valjda! Ta priprosta pučka radost koja se upražnjava jednu večer u godini postala je pravi poligon za iskazivanje vrlina. Tko puca, kome se sviđa pirotehnika, neka se unfrienda. Ima i toga. Možda vam se sviđa nov način ispaljivanja novogodišnjih raketa viđen na Silvestrovo u Njemačkoj? Tamo eto došljaci primjenjuju novi običaj. Horizontalno ispucavanje raketa prema drugim ljudima. Tu i tamo prema policiji, autobusima javnog prijevoza, Hitnoj pomoći.

2023. je ispraćena sa strepnjom što nam donosi ova nova. Krenimo od samog konca stare.

Kadrovi iz gradova po Europi – kaos, teror, nasilje, sukobi s policijom. I famozno horizontalno ispucavanje raketa i vatrometa.

Ne smije se napisati tko su predvodnici ovog ‘zanimljivog’ novogodišnjeg običaja. Tekstovi u mainstream medijima to ne otkrivaju.

Snimke da.

U glavnom gradu Hrvatske, vatromet se srećom, iako u režiji samih građana i dalje ispaljuje vertikalno. Da obasja u novogodišnjoj noći nebo iznad učmalog grada.

Glavnog grada kojem je na čelu ekipa iz Močvare.

Da, demokracija, izbori, izabrani su. Stoji. No, dok se gradonačelnik Zagreba izvija na zvukove nekadašnjeg hita ‘Vrapci i komarci’, a navečer uz Let 3, ne zaboravimo da je ta ekipa upogonjena na izdašno gorivo milijuna eura koji su se desetljeće ranije slijevali iz inozemnih vlada i političkih organizacija na račun njihovih udruga.

Budući glasači s obronaka Himalaje

O tome srećom ništa ne znaju neki budući glasači.

Naši novi sugrađani pridošli s obronaka Himalaje i ostalih dalekih azijskih zemalja koji su svojim dolaskom na glavni zagrebački trg na Silvestrovo, u predahu između mukotrpnog vozikanja bicikala i isluženih mopeda s onim kutiještinama za hranu, uzveličali su nakaradni nastup Leta 3.

Samo da ne pomisle da je to vrhunac hrvatske kulture.

Ovi riječki izvođači koji se vole hvaliti antiestablišment pozicijom, postali su upravo ono od čega su se najviše grozili – ‘kulturni djelatnici’ koji stvaraju glazbenu podlogu establišmentu – bilo da je to preplaćeni projekt riječke Europske prijestolnice kulture ili doček u režiji Tomislava Tomaševića. Da ne govorimo o nastupu na nimalo antiestablišment Eurosongu.

Dobro, lijepo i – istinito

Jeftinim, prvoloptaškim pokušajima provokacije, naprosto ružnim pojavama, izjavama i porukama koje ružnoću namjerno ističu kako uzor – što se vidi i po njihovoj drag queen plesnoj trupi – tako zorno pokazuju što se događa kada se napusti ono temeljno jedinstvo dobrog i lijepog o čemu su pisali Toma Akvinski, Platon i mnogi drugi.

Uz dobro i lijepo, pod ruku ide i – istinito

Upravo je ta vrlina bila najviše na kušnji tijekom prošle 2023. Ajmo opet na Platona. I pećinu.

Što nas je naučila 2023.?

S početkom prošle godine afera Zambija ogolila nam je kako kada se hoće, vrlo vješto mogu izigrati zakoni. I njihove rupe.

Pa se tako možete tvrditi da ste muško, a niste.

Da ste u heteroseksualnom braku – a zapravo niste.

Da ste tata, a niste jer tate nisu žene.

Da dijete iz kongoanskih slamova može biti protivno međunarodnim ugovorima dovučeno u Hrvatsku jer je pravo na dijete ljudsko pravo. A nije.

Naučili smo da u 2023. zbog pjevanje Čavoglava, pa makar i posprdno uz tonove Zvončića, možete biti izvrgnuti javnom linču.

Naučili smo i da nam djecu o najnovijoj povijesti, koja i ako zanemarimo povijesne izvore, ima i dalje mnogo živih svjedoka, mogu učiti ljudi koji će istu tu povijest pretvoriti u najgoru karikaturu. Bez da establišment pisne.

Briselsko leno

2023. pokazala nam je kakvo smo briselsko leno, daleko od suverene države.

Gdje jedna vlada sa svojim potkapacitiranim ministrima doslovno preko noći, na mig nekog europskog para tijela za nadzor provedbe Istanbulske konvencije, čija je Plenkovićeva tzv. interpretativna izjava tek krpica kojom se kao u Rajskom vrtu prikrivaju nezgodni dijelovi, prekraja krucijalne zakone.

Da smo feud gdje ekstremne feminističke udruge udaraju ritam demokratski izabranoj vladi koja potom po njihovim mjerama kroji struci što smije, a što ne.

Utvrdili smo u 2023. i koja je cijena koalicije u kojoj sjedi Milorad Pupovac u čiji se SNV, otkako je u ljubavi s Plenkovićem, slijevaju toliki milijuni da ih je teško pobrojati. Bitno je da su Vatikanski ugovori najveći problem.

Za rad SNV-a sredstva osigurava Republika Hrvatska za obavljanje administrativnih poslova, a može osigurati i sredstva za provođenje određenih aktivnosti utvrđenih programom rada

U prošloj smo godini utvrdili i da su molitelji krunice valjda najveća prijetnja državnom poretku i da nam je premijer ugrožen od neidentificiranih ekstremista.

Utvrdili smo i da nam se javna televizija svela na Brenine čarape i Priju.

HRT je, navodno, “javni servis”. No koliko se ova ustanova doista obazire na potrebe javnosti? Podsjećamo na par primjera za razmotriti.

Naučili smo i da zapadnoj ljevici teroristi nisu teroristi, da su Hamasovci nekakvi hipiji koji vole ženska prava, demokraciju i LGBT ekipu.

Godina Gospodnja 2024.

Hoće li se ovaj suludi narativ raspasti s nekim novim vjetrovima u A.D. 2024. kao kula od karata ili jakuševečko smrdljivo brdo, tek ćemo vidjeti.

Jer kad ispred tog četveroznamenkastog broja stavimo anno Domini ili godina Gospodnja 2024., znajući da je i ona samo jedna u nizu od rođenja Najvećeg – tračak optimizma i vjere ipak se nazire.

Pa neka nam godina Gospodnja 2024. donese više dobrog, lijepog i – istinitog.

narod.hr