Penava: Razlika između HDZa i 'Možemo' slična je razlici između pepsi cole i coca cole - malo drugačija ambalaža a sadržaj gotovo identičan

Pin It

Ivan Penava: Graditi Vukovar je dugotrajna borba više generacija - Kamenjar

 ''Kakva je razlika po pitanju politika ilegalnih migranata između Sandre Benčić i Andreja Plenkovića? Nula! Kakva je razlika po pitanju Istanbulske konvencije koju je uveo Plenković? Nula! Kakva je razlika između podrške Miloradu Pupovcu kad baca vijence na 17. studenoga u Vukovaru? Do ove godine je to Plenković podržavao

Ivan Penava, predsjednik DP-a: ''Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva DP-a otvorili smo postojanje i kreiranje programa DP-a za predstojeće parlamentarne, ali i EU izbore. Za sada ćemo izaći s dvije točke pred hrvatsku javnost, a kojima ćemo se baviti u budućoj Vladi u kojoj ćemo sudjelovati sa svjetonazorski sličnim strankama, pojedincima i ideološki sličnim grupacijama''.

1️⃣ ''Jedna od tih točaka svakako je ilegalna migracija kojoj DP u sklopu buduće Vlade kani stati na kraj i uvesti nultu stopu tolerancije na bilo kakav ilegalan prelazak migranata preko hrvatske granice i nipošto im ne dozvoliti, a kamoli legalizirati boravak na tlu RH zato što je to netko u Bruxellesu tako sebi zamislio''. 

2️⃣ ''Točka broj dva je jasna poruka da DP u sastavu iduće Vlade inzistira i sigurno će dovesti do deratifikacije Istanbulske konvencije, ne u onom dijelu u kojem se priča o ženama i njihovim pravima, već u dijelu koji se tiče rodne ideologije jer definitivno jedino prepoznajemo muško i žensko. Jednostavno nećemo pristati na obmanu koju je proveo Plenković kada je uvodio Istanbulsku konvenciju''.

Prokomentirao je i Plenkovićevu izjavu kako je glas za DP glas za SDP te da je DP doveo Milanovića na Pantovčak: ''Plenković tom izjavom nije ni original jer je netom prije njega Sandra Benčić iznijela sličnu stavku, da je glas za DP glas za HDZ. Razlika između HDZ-a i 'Možemo' slična je razlici između Pepsi cole i Coca-cole. Znači, razlika je samo u ambalaži - jedna je crveno-bijela, a druga je plavo-bijelo-crvena, dok je sadržaj gotovo identičan''. 

''Kakva je razlika po pitanju politika ilegalnih migranata između Sandre Benčić i Andreja Plenkovića? Nula! Kakva je razlika po pitanju Istanbulske konvencije koju je uveo Plenković? Nula! Kakva je razlika između podrške Miloradu Pupovcu kad baca vijence na 17. studenoga u Vukovaru? Do ove godine je to Plenković podržavao. Sad kad se on povukao, došla je Sandra Benčić i bacila vijenac umjesto tog istog čovjeka. Znači, razlika – nula!''.

''Za kraj, ako bi netko i htio promišljati o tom odabiru, gdje s jedne strane imamo lijevu grupaciju oko SDP-a i 'Možemo', s desne strane imamo grupaciju oko Stanimirovića, Pupovca, HDZ-a, liberala i tako dalje, odabir za svakog tko o sebi promišlja da je nacionalno orijentiran je vrlo jednostavan - glas za HDZ je u tom smislu glas za sporazum Z4, to je odabir između Vojislava Stanimirovića i Stipe Mlinarića Ćipe. Ja tu dilema nemam niti jedne milisekunde''.