Mlinarić: E moj Tomo, Pupovac te voda kao gusku po gustoj magli, a s tobom i čitavu Hrvatsku

Pin It

Vidio sam upit novinara postavljen ministru branitelja Tomi Medvedu o tome tko mu je politički bliži za suradnju – Stipo Mlinarić ili Milorad Pupovac? Vidio sam, ali i dobro saslušao odgovor.

U tom odgovoru zrcali se sva tragedija današnje Hrvatske. U njega je ugrađeno osam godina servilnosti i gaženja svega na čemu je sazdana ova država. Ili smo barem mislili kako će biti sazdana. Kada ratni zapovjednik i moj brat po oružju Tomo Medved odgovara na takav način treba se zamisliti što možemo očekivati od drugih dužnosnika Plenkovićeve vlade.

Tomo Medved tvrdi kako se politika ne vodi za jedan dan te kako je sa sadašnjim koalicijskim partnerima  (između ostalog i SDSS-om Milorada Pupovca) uspješno surađivao po pitanju covida i svinjske kuge. Ovakvom izjavom Medved naglašava usklađenost politika HDZ-a i SDSS-a, a za njega su ključna pitanja hrvatske sadašnjosti i budućnosti – covid i svinjska kuga!

Stoga bi pitao svog nekadašnjeg suborca, sadašnjeg ministra branitelja, jesu li uspješno surađuje sa SDSS-om i Pupovcem po pitanju odnosa prema Domovinskom ratu? Dijele li on i Pupovac iste stavove o prirodi obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata, a samim time i o temeljima ove države? Čini se kako su koalicijski partneri uskladili stavove i o Šoškočaninovu spomeniku u Borovu Selu- još je tamo, a možda se pronađe i koji euro u državnom proračunu za njegovo redovito održavanje. S druge strane, koalicijski partneri revno usklađuju stavove i po pitanju HOS-a i ratnih obilježja ove postrojbe iz Domovinskog rata. Suglasni su kako HOS treba protjerati iz javnog života – i to se upravo događa od Splita do Knina, pokušali su i u Vukovaru, ali su naletjeli na snažan otpor kao i 1991.

Suglasan je moj nekadašnji suborac Tomo Medved i s prijemom Srbije u Europsku uniju. Upravo je koalicijska vlada SDSS-a i HDZ-a podigla ruku za otpočinjanje pregovora o članstvu Srbije u EU, a da prije toga nije riješeno pitanje nestalih, ratne odštete i razgraničenja na Dunavu.  Pupovac je u skladu s politikom Srpskog sveta anulirao svaki otpor službenog Zagreba članstvu Srbije u EU. Pupovac, baš kao nekada Svetozar Pribičević, upravlja svakim aspektom javnog života u Hrvatskoj, a moj brat po oružju Tomo Medved kao guska u magli priča o covidu i svinjskoj kugi.

Upravo zbog toga i postoji Domovinski pokret – kako bi Hrvatsku izveo iz magle u koju je uvela politika Pupovca i Plenkovića. Siguran sam kako će nakon dugog lutanja po gustoj magli i Tomo Medved pronaći put prema danjem svjetlu koje od njega sada uspješno skriva Andrej Plenković.