Branka Lozo bi mogla biti veliko iznenađenje ovih izbora

Pin It

Nepoznata političarka objavila kandidaturu za Pantovčak i hop – evo je u TV  Dnevniku - Braniteljski portal

Nakon Nizozemske Geerta Wildersa, nakon Francuske Marine Le Pen, nakon trijumfa Melonijeve u Italiji, dok se očekuje i trijumf suverenističke desnice čak i u Belgiji, srcu EU-a sa simbolom zvanim Bruxelles, gdje bi mogao “nova Meloni” biti Vlaams Belang, u Austriji su pobijedili također suverenisti, Slobodarska stranka na čelu s Kicklom.

Bauk suverenista uvelike se širi Europom i ozbiljnim europskim zemljama s dugom demokratskom tradicijom. Kicklova pobjeda u Austriji dobila je pohvale suverenističkih stranaka vodećih europskih zemalja, od Nizozemske preko Francuske do Njemačke i Italije. Bruxelles, ta okoštala i korumpirana struktura, trebao bi izvući neke lekcije iz izbora koji su se održali posljednjih mjeseci po EU. Prvo, desnica je drugačija: domoljubna i većinom kršćanska, s pokojom natruhom poganizma i drugih ekstrema, te identitarna, sve suprotno “mejnstrimu” koji vlada u Bruxellesu.

No ti briselaši od pobjednika, suverenista širom EU-a, žele stvoriti gubitnike, pa kao demokrati izigravaju demokraciju sintagmom “relativni pobjednik”, pa oni sklapaju razne semafor koalicije gubitnika kako bi i sa strankama krajnje zeleno – crvene ljevice, pa i komunistima, održali status quo u EU.

Možete pobjeđivati, ali…

A svi suverenisti, desnica su im neprihvatljivi pod strategijom: Možete pobjeđivati, ali nećete vladati. Od Nizozemske do Austrije.

Dvije su optužbe koje taj europski “mejnstrim” pučana, socijalista i zelenih upućuje nadirućem valu suverenista i konzervativaca u EU. Prva je da rade za Putina. Što se tiče nove suverenističke desnice u Europi kao “Putinovim trojanskim konjima”, to ćemo riješiti u jednoj rečenici. Putina nisu stvorili novodolazeći suverenisti, Putin je dijete, bolje reći kopile, Angele Merkel, koja se povukla negdje i šuti k’o riba u svoj ovoj fertutmi koju je sama stvorila, i koja je majka ovog europskog “mejnstrima” koji brani EU od “filoputinovaca”, a Putina je svojim politikama stvorila baš ta Mutti Merkel: Deindustrijalizirala Europu i Njemačku i učinila ju ovisnom o ruskim energentima promovirajući suludi zeleni fundamentalizam koji Melonijeva nastoji korigirati u EU-u i Americi.

Kao Hrvat koji voli hrvatsku Istru i Dalmaciju, znam što je u glavi Melonijevoj bilo, no i ona je sazrjela poput dinje (to znači njezino prezime na talijanskom) i postala svima slatka, faktor bez kojeg se ne može. Slijedom toga, druga je optužba da se kod suverenista radi o neo ili post fašistima i ekstremnim desničarima. Ima tu samo zrnce istine. Kao i u svaku stranku ili instituciju infiltriraju se svakakvi mučki provokatori koje nekada (pre)kasno prepoznaješ, kao što smo u “mejnstrimu” kasno prepoznali putinovku Angelu Merkel.

No pravi problem EU nisu neofašiti, izmišljena priča, već neokomunisti, od Njemačke do Francuske koji je taj briselski aparat učinio svojim saveznicima. A ako ćemo i o fašizmu i taj fenomen je nastao na ljevici. Fašizam, opće je mjesto, kao ni nacionalsocijalizam, nije proizašao s desnice, nego s krajnje ljevice tzv maksimalističkog socijalizma, iz “crvenog tjedna” tada anarhosindikalista i Benita Mussolinija, koji su propovijedali socijalističku revoluciju i na kraju je proveli Mussolinijevim pohodom na Rim. Komunisti, fašisti i nacisti su zapravo ljevičarska braća po oružju, pri čemu su bili saveznici i u antisemitizmu. Moderni suverenizam je sve suprotno tome.

Primjerice Togliatti, uz Sartrea jedan od otaca i ideologa komunizma iza željezne zavjese, jedno vrijeme se preselio u SSSR i za ljubav Staljinu “riješio se” svoje žene Židovke, sina pak prisilno smjestio u Rusiji u psihijatrijsku kliniku. Nadalje, Togliatti nije imao skrupula ni oko pisanja apela braći u crnim košuljama, Mussoliniju, fašistu, bratu ljevičaru, oko “židovskog pitanja”. Pozdravio je, kao pravi “antifašist” i pakt Molotov-Ribbentrop, Staljinov dar Hitleru, koji se sastojao od stotina Židova prebačenih iz komunističkih zatvora i Gulaga u nacističke plinske komore. Komunisti, fašisti i nacisti ista su antisemitska braća, što je svojom deklaracijom prepoznao i Europarlament, stavivši sve te totalitarizme u isti koš, no taj isti Bruxelles skače sebi u trbuh napadajući suverenističke stranke za fašizam i putinizam.

Stoga podsjećam, Staljin je prvi priznao Državu Izrael, pretpostavljajući da će ona postati još jedan sovjetski ogranak iza željezne zavjese. Potom, shvaćajući da se cionizam ne želi stopiti s njegovim realsocijalizmom, dao je oduška svojoj mržnji prema Židovima, proganjanim i osuđivanim na smrt u Sovjetskom Savezu samo zato što su odbijali realsocijalizam. Odatle, dakle, iz Staljinova šinjela, i Putinova potpora arapskim zemljama, terorističkim organizacijama i Iranu, podržane i ohrabrene od Putina da napadnu Izrael i proizvedu sav ovaj kaos, od Ukrajine do Palestine.

Ofucanost “mejnstrima”

Otkud u ovoj kratkoj dijagnozi tko je zapravo putinist ili postfašist ili “ustaša”, kandidatkinja nove stranke Dom i nacionalno okupljanje (DOMiNO) sveučilišna profesorica i žena europskog ugleda ostvarena po svakom pitanju, Branka Lozo?

Ključ je u jednoj sintagmi, kao i tajna uspjeha europskih suverenista – ofucanost “mejnstrima”. I kod nas i u EU. Ljudima nude samo stabilnost mrtvačnice i zato suverenisti napreduju. I Milanović i Plenković su simbol te ofucanosti i te “stabilnosti”. Kao i njihovi podizvođači, kao Marija Selak Raspudić kojoj je mentor ofucani Ante Čović koji je doktorirao na temu “Marksizam kao filozofija svijeta”, pa se prešaltao devedesetih na “integrativnu bioetiku” i odgajao predsjedničku kandidatkinju Mariju Selak u “integrativnoj bioetici” kao novoj “filozofiji svijeta” svih postkomunističkih transvestita. Ivo Lučić i HDZ tu im malo, kao i Nini, pripomogli. O Primorcu neću, to je baznadan, ofucan slučaj… Kako sam uvijek javno zauzimao jasan stav, mislim da će profesorica Lozo biti veliko iznenađenje ovih izbora. Nakon Tuđmana treba nam žena, hrvatska Majka Hrabrost, i, nakon svih tih očeva Domovine, treba nam konačno i – Majka Domovine za 21. stoljeće.

Ivica Šola/Slobodna Dalmacija/kamenjar.com