HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Pupovac o izborima govorio na kontroverznoj srpskoj televiziji: S njim je gostovao Savo Štrbac

Žao nam je da nismo išli u VII. izbornoj jedinici te da eventualno osvojimo i četvrti mandat, ali to je splet političkih okolnosti za koji nismo našli načina da ga predvladamo.

Karolina Vidović Krišto: Hrvatski sabor je najgore funkcionirajući  parlament u EU-u - Kamenjar

Karolina Vidović Krišto svakako spada među najveće gubitnike ovih izbora. Niu jednoj izbornoj jedinici nije bila ni blizu prelaska izbornog praga. Kao nositeljica liste u prvoj izbornoj osvojila tek nešto više od 2 posto glasova.

Mario Radić komentirao šokantnu snimku Plenkovićevog monologa | Telegram.hr

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u četvrtak kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s bilo koje strane, ali da će DP imati čvrsti stav u pregovorima.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, redakcija i tekst

Nakon održanih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj želimo se zahvaliti svim hrvatskim građanima koji su izašli na izbore te povjerili podršku i povjerenje Domovinskom pokretu s 202.670 glasova. 

Korupcija je dugo Ahilova peta konzervativne stranke (HDZ) koja je najčešće vladala Hrvatskom od njezina osamostaljenja 1991. Nekoliko je ministara posljednjih godina moralo podnijeti ostavke, zagađujući politički život brojnim skandalima, navodi Afp.

“Slavko i Ivo Goldstein vode veliku bitku protiv hrvatskog naroda” – izjavio je Marko Veselica predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika na svečanoj sjednici u povodu 12. obljetnice osnutka Društva 18. 2. 2002., u Glasu Slavonije.

Hasanbegović pozvao Splićane: 'Ne dopustite da vaš grad kao Zagreb postane  plijen ideološke sekte' - Večernji.hr

Nakon što je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao kako mu se koalicijski partner Mislav Kolakušić (čelnik stranke Pravo i pravda) ne javlja ne telefon, jasno je da DP više ne kontrolira 14 nego 13 novoosvojenih saborskih mandata.

Svjedočili su da je čovjek koji je to učinio živio u selu Puhovac i da mu je nadimak “Hodža”: “Na uniformi je imao ozmaku MOS 7. muslimanska brigada. Ušao je u kuću i počeo nam psovati ustašku majku, a svekrvi je prislonio pištolj na čelo. Kada smo izašli, prepoznala sam susjeda Seida iz Kozarca, inače je bio boksač u Čeliku.

Prema sinoćnjoj retorici Penave, nije jasno s kime bi Domovinski pokret mogao koalirati. Spominju se i HDZ i SDP, ali u stranci koja za sada drži 14 mandata imaju uvjete preko kojih neće prelaziti, što su i sinoć nekoliko puta naglasili. Jedan od uvjeta je da neće koalirati s SSDS-om, ali ni s Možemo.

Koliko smo puta na malim ekranima ili na sučeljavanjima povjesničara, političara i javnih osoba čuli optužbe za „revizionizam“, kada se raspravljalo o temama iz nedavne hrvatske povijesti? Što je točno revizionizam? Nevezano za povijesnu znanost, nešto revidirati znači preispitati, ponovno staviti na test i dodatno provjeriti.

Mladen Pavković: Trg dr. Franje Tuđmana nije dostojan njegova imena

Pin It

Image result for trg franje tudjmana

Nakon što je nema tome dugo u Zagrebu, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, svečano otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu, (rad ak. kipara Kuzme Kovačića), postavlja se pitanje: što će biti sa zagrebačkim Trgom dr. Franje Tuđmana, tim prije jer je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić svojedobno obećavao da će taj spomenik biti otkriven baš na toj lokaciji.

Naime, Trg dr. Franje Tuđmana već je odavno nedostojan njegova imena, jer tamo osim šetača pasa i zalutalih prolaznika nema ništa. Čak su devastirane i table s imenom trga.

Klupa za sjedenje gotovo i nema.

Supruga prvog hrvatskog predsjednika gospođa Ankica Tuđman, zajedno s ostalim članovima obitelji, bila je protiv toga trga i u znak protesta nikada nije tamo ni bila.

A što se tiče spomenika, predlagala je da se on postavi ispred muzeja Mimara na Rooseveltovom trgu, ali, koliko nam je poznato, Bandića nažalost uopće nije zanimalo mišljenje obitelji Tuđman, pa sad imamo to što imamo.

Svojedobno je Jutarnji list (5.5.2013.) ekskluzivno objavio: „Prvi otkrivamo kako će izgledati novi Trg dr. Franje Tuđmana“. Tada su među ostalim napisali da će „prema genijalnom projektu arhitekta Nenada Fabijanića krajem ljeta 2013. početi radovi na njegovu uređenju“ te da će taj projekt koštati ni manje ni više nego 550 milijuna eura!

Mjeseci i godine su prošli, a od radova ni traga ni glasa.

Tu sramotu od trga, koji je jedan od većih u Gradu Zagrebu, pod hitno treba nazvati nekim drugim imenom, recimo „Trg Milana Bandića“, koji je i najzaslužniji što trg nije i prema svemu sudeći nikada ne će imati svrhu koju je zaslužio.

Mediji pišu da iako je trg namijenjen psima, nedostaju i kante za odlaganje psećeg izmeta i da se štedi čak i na javnoj rasvjeti (staze i puteljci po sredini trga potpuno su neosvijetljeni).

Na ovom trgu, koji je trebao biti jedan od najljepših ne samo u glavnom gradu, već i u Hrvatskoj,  po noći se skupljaju narkomani i alkoholičari.

Jadno da jadnije ne može biti.

Mladen Pavković

Login Form