HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Nikada mi nije bilo do kraja jasno što uljuđenije dijelove Hrvatske tako neodoljivo privlači Balkanu, dok su hrvatski krajevi Balkanu geografski, pa čak i kulturološki bliži kudikamo Balkanu neskloniji.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora o sastavljanju Hrvatske vlade. Pregovarali smo sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om. 

NEKA NAŠ GLAS ODJEKUJE EUROPSKIM DVORANAMA KAKO BISMO ZAŠTITILI NACIONALNE INTERESE REPUBLIKE HRVATSKE!

Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, i nositelj liste Domovinskog pokreta za Europski parlament, Ivan Penava jučer je održao konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste. 

Od 2015. intenzivno se na ozemlje Hrvata vrši invazija kriminalaca i terorista iz Afrike i Azije. Umotani u celofan stvarno potrebitih nepočutnici ulaze u RH i EU, u biti bez provjere i kontrole. Britanija je odlučila tome stati na kraj …

Time se ponajprije jača pozicija predstavnika srpske manjine, odnosno SDSS-a i Pupovca osobno, koji su u proteklih nekoliko godina uspjeli nametnuti tu zamisao, a s njome i svoju političku dominaciju svim predstavnicima manjina.

Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu

Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne – najavio je Nikola Grmoja. Istaknuo je i kako s SDP-om neće, a neće ni poduprijeti bilo kakvu lijevu vladu.

Hrvatska je u posljednjih 15 godina prema zadnjem popisu izgubila čak 9,25 posto stanovnika. U našoj državi prema zadnjem popisu živi 3,88 milijuna ljudi – gotovo 400 tisuća manje. Slikovito kao da su nam nestala dva Splita.

Naravno da postoje crvene linije i da ne treba pristajati na trule kompromise, ali politika je umijeće mogućeg. Neozbiljno je pred izbore odbijati zajedništvo, a onda poslije izbora nuditi sastavljanje frankenštajske Vlade uz pomoć Možemo!, kako to sada čini Most.

Iako je Plenković opovrgnuo tvrdnje oporbe da se tu radi o "bijegu u Bruxelles" nemoguće je ne primijetiti da bi taj "bijeg" za premijera bio izuzetno unosno. Naime, Plenković trenutno, prema podacima iz imovinske kartice, zarađuje 3.262,83 eura, dok je plaća Ursule von der Leyen oko 27.000 eura.

Uz Dobrilu  bili su  Matko Brajša, Viktor Car Emin, Ivan Cukon, Ivo Glavina, Antun Kalac, Luka Kirac, Eugen Kumičić, Šime Kurelić, Matko Laginja, Matko Mandić, Fran Matejčić, Ivan Rendić, Josip Ribarić, Vjekoslav Spinčić, Vinko Šepić, Dinko Trinajstić, koji su se borili protiv talijanizacije i još u vrijeme Austrougarske monarhije izgradili si niz hrvatskih škola diljem Istre

Aleksandar Ranković se skriva u HDZ-u i traži "narodnog" neprijatelja

Pin It

Čini se da su sadašnji euro-čelnici HDZ-a puno više skloni komunističkim metodama, pa čak i zaključak cijele ove komesarske udarne operacije može biti da se Aleksandar-Leka Ranković doista skriva u glavama nekih čelnika HDZ-a, a to je i adresa na koju bi u svojim pamfletima mogao upućivati kurir Mirko Galić

Svi koji su pročitali nedavni pamflet o Milijanu Brkiću iz pera uglađenog i tolerantnog diplomate sa europskim nazorima, ostali su uvelike iznenađeni. Čuđenje nije bilo posljedica samo niza netočnosti i pomaknute partizanske fantazije, nego su građani još više začuđeni što se vrh HDZ-a očito pokušava služiti represivnim metodama komunističke partije.

Uspoređivati bilo kojeg hrvatskog branitelja sa velikosrpskim ideologom i začetnikom komunističkog terora Aleksandrom Rankovićem je toliko nepristojno da ustvari više govori o mentalnom stanju navedenog novinara i panici njegovih nalogodavaca koji su se odvažili na ovakvu kurirsku udarnu akciju.

Aleksandar Ranković je ikona srpskog nacionalizma i utemeljitelj strahovlade jugoslavenskih tajnih službi komunističke represije (OZNA, UDBA), kojima je izravno ili neizravno upravljao gotovo dva desetljeća. U politiku je krenuo kao mladi SKOJ-evac i postao glavni promicatelj velikosrpskih interesa. Prema službenim izvješćima o represiji nakon drugog svjetskog rata, Ranković se 1951. godine hvalio da su njegove službe eliminirale oko 570.000 narodnih neprijatelja, od čega većinu Hrvata i Albanaca. Na tome se nije zaustavio nego je njegova služba u progonu hrvatske emigracije počinila više ubojstava nego KGB i ostale istočne službe promatrano po omjeru na broj stanovnika. O kulturnoj razini Rankovića dovoljno govori podatak da je njegov čuvar kao oružje za pojasom najradije nosio bič za stoku, kojim je inače bio vrlo spretan još iz čobanskih dana. Ranković je od tajnih službi napravio vlastiti servis kojim je stvorio u uvjete za instaliranje velikosrpskih kadrova na sve značajne funkcije i stvorio uvjete za dolazak jednog Slobodana Miloševića.

O tome dovoljno govori sljedeći zaključak istražne komisije: "Državna sigurnost zadržala je svoju zatvorenost i posebno rukovodeće mesto i u samom resoru unutrašnjih poslova. Ona je ostala čvrsto centralizirana organizacija a vertikalna povezanost po svim pitanjima svela se na vrhu na jednog ili dva funkcionera. Ona je kao organizam postupno izolirana od bilo kakve društvene kontrole. Stvoren je jak i glomazan aparat u centrima republika, a još više u Saveznom sekretarijatu. Svi pokušaji da se to smanji i svede na pravu meru ostali su bez značajnijih rezultata. Stalno je pothranjivano uvjerenje da je ova služba u stanju da daje sud o svim društvenim problemima"

Uspoređivati hrvatskog branitelja i potpredsjednika Sabora sa takvom velikosrpskom ikonom je doista neobična pojava u hrvatskom novinarstvu. Ako je za potrebe politike moguće objaviti ovakav pamflet protiv visokog dužnosnika, što bi mogao očekivati bilo koji hrvatski građanin koji bi izrazio neko svoje mišljenje koje se ne uklapa u viziju nekih figura HDZ-a koje su očito impresionirane proleterskim komandantima.

Iz novinarskog pamfleta punog neistine i konstrukcija, jedino što smo saznali je da se neki u HDZ-u doista poistovjećuju sa komunističkom partijom i maštaju o maršalima i šefovima KPJ, iako sa premalo preferencijskih glasova. Ovdje je zanimljiva i okolnost da koliko se god prethodna vlada SDP-a trudila napadati Milijana Brkića, nikada nisu otišli toliko daleko da bi ga uspoređivali sa velikosrpskim ideolozima. Čini se da su sadašnji euro-čelnici HDZ-a puno više skloni komunističkim metodama, pa čak i zaključak cijele ove komesarske udarne operacije može biti da se Aleksandar-Leka Ranković doista skriva u glavama nekih čelnika HDZ-a, a to je i adresa na koju bi u svojim pamfletima mogao upućivati kurir Mirko Galić.

Ako kurir Mirko Galić traži nekog domaćeg političara kojeg želi usporediti sa Rankovićem, možda ga je mogao pronaći u raznim političarima koji su stranim obavještajnim službama davali transkripte prvog hrvatskog predsjednika, svjedočili na stranim sudovima protiv vlastite države za račun velikosrpskih interesa, uvodili ćirilične natpise na policijskim postajama, batinali veterane u crkvi sv. Marka, surađivali sa engleskim službama u progonu generala Gotovine radi blokiranja ulaska u EU, štitili bivše čelnike UDBE od izručenja Njemačkoj ili se provodili sa Vučićem u Bačkoj Palanki na obilježavanju srpskih poraza. Takve aktivnosti bi Ranković očekivao od svojih nasljednika. Ne možemo pronaći niti jedan tekst Mirka Galića da je ovakvim epitetima krasio nekog od političara lijevih nazora.

Možda niste znali da je unuka Aleksandra Rankovića također novinarka kao i Mirko Galić. Zove se Anja Ranković i u nekim medijima je izjavila da jednostavno ne razumije vijesti (cit. "vesti prosto ne razumem") pa se bavi lakim estradnim temama i tračevima o manekenkama. Po tim karakteristikama je očito da Mirko Galić ima više sličnosti sa nekim članovima obitelji Ranković. Njegovi novinarski radovi ustvari i jesu na razini pionirskih bombaša kakvi se čvrsto drže Rankovićevog naslijeđa.  

Ako je u ovoj kurirskoj akciji novinar eventualno htio pronaći nekog narodnog neprijatelja za usporedbu sa Milijanom Brkićem, bolje bi bilo da je pronašao neku domoljubnu i postojanu hrvatsku figuru kakve su čelnici komunističke partije često napadali i lažirali im kazneni progon. Na žalost hrvatskog naroda, bez problema ćete se prisjetiti brojnih žrtava iz hrvatske povijesti. Nažalost, čini se da su komunistički ideali i jednopartijski sustav čvrsto zadržani u mentalitetu nekih prividno europski orijentiranih političara koji se ovakvim pionirskim manipulacijama sve više pokazuju pred svojim narodom.

Iako su im riječi pune europskih interesa, u glavama im je, očito, Centralni komitet EU.

H. Krmpotić/HRsvijet

Login Form