HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

George S. Patton - IMDb

“Ubijte Niemaca koliko god hoćete, ali ne da ih stavite uza zid i ubijete. Ubijajte ih dok se bore i pucaju na vas. Ali kad se čovjek preda on treba biti tretiran točno prema propisima ratovanja i baš onako kako se nadate da ćete vi biti tretirani ako budete toliko budalasti da se predate. Amerikanci ne udaraju nogom u zube ljude koji leže na zemlji !” - Gen. George Patton svojim vojnicima.

Unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratkoj zajednici u režiji predsjednika stranke Andreja Plenkovića predstavljali su završni čin njegove najave koju je dao prilikom stupanja na čelu HDZ-a da je njegov cilj promijeniti HDZ, a potom i samu Hrvatsku. On je time potvrdio i izjavu da "može što hoće" što drugim riječima znači da je odlućio ne autokratski nego izravno diktatorski upravljati stožernom hrvatskom političkom strankom

5 Bold Leadership Qualities of Dwight D. Eisenhower (Updated) - Addison  Leadership Group, INC.

 “It is a pity we could not kill more Germans!” (Šteta što nismo mogli ubiti više Niemaca), izjavio je poslie završetka rata 1945.  general Dwight  D. Eisenhower, biesni mrzitelj naroda iz kojega je potekao.

Pobjednika nitko neće pitati je li rekao istinu. - Adolf Hitler

Oni su odraz ustrajne 30 -godišnje politike IDS-a, u ponekada otvorenoj, a ponekada podzemnoj borbi protiv države Hrvatske.

Čelnici općine Tinjan iz duboke mržnje prema Hrvatima i državi Hrvatskoj  ne dopuštaju ni obilježavanje, ni  sjećanje na žrtve njihove jugo-titoističke ideologije.

Tomislav Karamarko nam nije predstavljao ništa posebno' - tportal

Iza nas su parlamentarni i europarlamentarni izbori, a u iščekivanju smo objava kandidatura za Predsjednika RH. Drugim riječima, u iščekivanju smo odluka trenutno dvojice najmoćnijih političara u RH, jer Zoran Milanović ima legitimitet od milijun glasova sa posljednjih predsjedničkih izbora RH, a Andrej Plenković sastavio je Vladu RH po treći put u nizu.

Miroljub je u Vojniću natukao oko tri promila do ručka pa pomislio da je ’91. i krenuo autom gaziti ustaše na biciklijadi koju je organizirala udruga veterana 110. karlovačke brigade. Svjedoci kažu da je nešto pijano mrmljao o kockicama i ustašama, ali policija to nije čula pa Miroljub za sad nije prijavljen za zločin iz mržnje. Što bi svakako bio, bez minute dvoumljenja, da nije Miroljub, nego Tomislav ili Ante

Kamala Harris is a very weird person

Otkako je prošlog četvrtka održana prva predsjednička debata između Bidena i Trumpa ne prestaju spekulacije o tome kako je ovaj “rani” termin za debatu namjerno izabran kako bi se Bidena prije konvencije izbacilo iz utrke.

Penava: 'Ako ne bude dogovora, otvoreni smo za nove izbore' | Telegram.hr

„Domovinski pokret ostao je na onim stavovima i vrijednostima koje je zastupao prije izbora. S koalicijskim partnerima u Vladi dogovorili smo da rodna ideologija ne može biti dio koncepta na kojemu se bazira vladajuća koalicija“, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Peternel o prijedlogu da Mirela Čavajda bude Zagrepčanku godine: "To je  ideološka provokacija"

Godinama nam tumače da smo ludi, da smo teoretičari zavjere, da rodna ideologija ne postoji i da je to plod naše mašte. Sada pak žele studirati nešto što ne postoji

SmartSign “STOP” MUTCD Sign | 18" 3M High Intensity Grade Reflective  Aluminum,White on Red,X-R1-1-HI-STOP-18-M1 : Amazon.ca: Industrial &  Scientific

Dopuštanje Crnoj Gori, koja i dalje ne vraća Hrvatskoj ukradeni brod, i Srbiji da uđu u EU bez da se jasno odreknu velikosrpskog naslijeđa predstavljalo bi izdajnički akt hrvatske politike. Jer, kao što je svojedobno poručio kardinal Franjo Kuharić: „Ima istina od koji se ne može i ne smije odstupiti, ima granica na kojima se mora. stati, ima položaja sa kojih se ne smije uzmicati“.

Takav lider ne treba nikome

Pin It

Da je kojim slučajem negdje u blizini NSK ovih dana pukla petarda, naše junačine zavukle bi se u mišju rupu i zvali bi generalski zbor da ih evakuira iz zgrade. To se nije desilo, pa junačine poput Jandrokovića i Plenkovića šalju jake poruke .

Dok se u Hrvatskoj ratovalo držali su se teške hladovine još se na njima primjećuju posljedice, no Plenković je odmah održao sastanak predsjedništva HDZ -e, prvo da kapitalizira  međunarodnu veličini svojeg lika i djela, a onda da pošalje jaku poruku građanima Hrvatske, onima koji su nezadovoljni plaćama.

Veli Plenković nek se zamisle što bi bilo da vlada nije donijela mjere, s tim mislima u glavi neka dođu na pregovore o većim plaćama.

Svjedočenje gospodina Mayera proglasio je nebitnim, to što je Mađarima dao sisačku rafineriju, a građanima Hrvatske uveo je mjere, amnestira ga od odgovornosti za sve loše odluke.

Zaboravio je Plenković da je mjere donio zahvaljujući tome što ministar Marić ispraznio mirovinske fondove, a još je inflacijom dodatno ispraznio i hrvatske džepove.

Danas se svi bune da se s plaćama ne može živjeti, umirovljenici moraju biti zadovoljni s najavom povećanja minimalne mirovine od 3%  sljedeće godine.

Tamo gdje ih je dvoje, da bi jedan preživio, drugi bi trebao solidarno umrijeti.

Takav lider ne treba nikome, petlja se u globalnu politiku a četvrtina njegovog stanovništva je gladna,opljačkale ih horde hulja iz njegove stranke. Bačić tajnik stranke, ljut je što se priča koliko tko je opljačkao mora da i on strepi da i njega ne uzmu pod povećalo. 

U petak se odlučuje o sudbini Fortenove u Nizozemskoj, sama činjenica da se o sudbini 45 000 hrvatskih zaposlenih  građana odlučuje u Nizozemskoj govori sve o hrvatskoj politici.

Pavao Vujnovac misli kupiti 45 % udjela u Fortenovi uz novčanu potporu mirovinskih fondova tako da prije same kupnje, krnja skupština odluči da se o tome može odlučiti bez prisustva prodavača udjela, a to je 

Sberbanka koja je pod sankcijama.

Vujnovac novcima koje je zaradio u trgovanju s Rusima, kupuje od Rusa pod sankcijama nekadašnju hrvatsku kompaniju, a dva anemična političara šalju jake političke poruke Rusima.

Danas, sutra, na tome će  provoditi arbitraže koje će hrvatski građani plaćati iz proračuna, zaradit će advokati milijarde, a mirovinski fondovi drugi put izgubiti novce koji su hrvatskim umirovljenicima trebali osigurati starost.

No Plenković ima taktiku, svi koji svjedoče o tome kako su jeftino prodani nacionalni interesi, nebitni su ili su proruski orijentirani, a punu stranku ima optuženika koji nemilosrdno pljačkaju , žderu i loču za novce iz proračuna 

Zulin je bio u Saboru  od srpnja 2020 do siječnja ove godine 17 mjeseci, dobio je oko 270 000 kuna plaće, a da nije niti jednom progovorio. Za stiskanje gumba petkom, posao iz snova došao mu je kao nagrada kad je opljačkao općinu za više od 400 000 kuna.

Njegovo stiskanje gumba petkom moglo bi ući u Gilesovu knjigu rekorda po tome kako se veliki novci mogu najlakše zaraditi.

Zulin je u konobi "Barbe Bore" za jedan ručak ostavio  4679 kuna , bilo bi lijepo da novinari istraže koliku mjesečnu plaču imaju dječje odgajateljice u vrtiću Tratinčica u istom gradu. Vjerojatno one ne zarade mjesečno koliko je Zulin "strusio" za jedno popodne, a sad se buni na zdravstvene probleme i stariju dob.

 O računu iz konobe pisalo se i prije nego je Zulin došao u Sabor, Plenković je znao, a ipak je baš njega odredio kao zamjenu za drugog zastupnika.

Izgleda da njegovi radari detektiraju samo kriminalu sklone kadrove kojima se okružuje.

Odgajateljice za svoj kruh se bore na prosvjedima, a  Plenković muljatore i lopove postavlja u Sabor na dobru plaću i još bolje privilegije.

Hrvatski građani moraju biti svjesni da ih nitko nikada nije tako uspješno pljačkao kako ih sada pljačkaju, naši odani vlasti, da se pljačka pokušava prikriti takozvanim velikim međunarodnim ugledom, ali od toga se ne živi. 

Tragedija je u visini plaće odgajateljice iz vrtića u njezinoj mirovini koja će uslijediti iz toga, koja će zbog malih uplata biti ispod linije siromaštva.

U Hrvatskoj danas ima oko 800 000 radnika koji nemaju plaću koja bi osigurala mirovinu iznad crte siromaštva, država namjerno stvara sirotinju budućim 

generacijama , da bi miljenici vlasti imali od čega krasti 

To mora prestati jer mi tako hoćemo !

Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš

Login Form