Pitanje je samo hoće li premijer ostati, ali oslabljen i bez ikakvog stvarnog utjecaja, do kraja mandata, što je manje vjerojatno, ili će, nagrižen aferama i uz minimalnu koalicijsku većinu u Saboru sastavljenu pretežno od političara tipa Sauche, morati otići prije vremena. Jer, on je ne samo stajao iza Dalić i Ramljaka nego i  podržao njihovo skrivanje identiteta autora lex Agrokora te sam bio upleten u omogućivanje izvlačenja stotina milijuna kuna iz propale korporacije

Ivan Hrstić: Plenković je pritisnut uz zid, ali nije 'živi mrtvac', no, je li Tolušić njegov nasljednik?

Članovi HDZ-a ne žele stranku kojoj bi uskoro jedini način za ostanak na vlasti mogao biti ulazak u Veliku koaliciju sa SDP-om, dosta im je već i HNS-a. Ako ne bude u stanju odgovoriti tom izazovu i napraviti taj zaokret,  tada će i on sam biti tranzicijsko rješenje, do prve sljedeće prigode'

Hrvatska, probudi se! Stani na prvu crtu obrane braka, obitelji, dostojanstva. Ne nasjedaj na ono što ne može, prirodno ne može, donijeti nikakvo dobro. Jer, ono što je mračno, što nije do kraja razjašnjeno baca sumnju, a sumnja rađa zlo. Dajmo si pravo kako bismo jasno i glasno branili tekovine Domovinskoga rata i pravih istinskih ljudskih prava, a ne onoga što nam nameću oni koji nasiljem tobože se bore  protiv nasilja

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak već se duže vrijeme ponaša kao političar koji ne zna „jel na nebu ili zemlji“. Umjesto da se bavi problemima poljoprivrede, odnosno sela on najčešće kao „puran“ paradira hrvatskom političkom scenom, uopće se ne pitajući: kako danas živi hrvatski seljak?

U najmanju ruku, needucirani pronicljivi i agresivni, navodno rečeno gospodin je kontradiktoran, i oponet sam sebi, i svome ponašanju, obzirom da po određenim aktima Istanbulska konvencija dotiče se zaštite i prava žena, on je protiv da se sruši, ali isto tako bi žene nabijao šakom u glavu. Bravo!

Image result for veljko džakula hapšenje

Dio „sabranog naroda“ ukrcao se na brod u Karlobagu(!!!) te „uplovio u uvalu Slana“ na Pagu i tamo pobo, postavio „krst“, gdje je navodno stradalo 8000. Srba (okrugla brojka) kao i Metajni, gdje su stradale žene i djeca. Ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti: „linija“ se malo produžila, pa krajnja točka velike Srbije nije više Karlobag - već Pag. Javnost također nije izvještena kako je u subotu, 20. lipnja, u Jadovnu bilo pola vlade Republike srpske, predsjednik SDF-a Veljko Džakula

Pupovčeva politika zapravo i nije  ništa drugo nego nastavak Miloševićevog fašizma drugim sredstvima; u konačnici, radi se o borbi protiv ustaša, izmišljenih ili stvarnih, i o borbi socijalističke “ljevice” protiv sila mraka  oličenih u “desničarima i konzervativcima”.

Naš je Plenković otjerao od HDZ-a domoljube: Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Željka Glasnovića; ministricom kulture imenovao Ninu Obuljen; iz Vlade izbacio Most neovisnih lista, a u Vladu uveo HNS Ivana Vrdoljaka; osnovao (u XXI. stoljeću!) kriptokomunističku ideološku komisiju pod nazivom Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima

Dosta nam je Šeksovog izbornog inženjeringa prema kojem je Miroslav Kiš sa 181 glasom na izborima za Zastupnički dom 1992. postao zastupnik: austrijske, njemačke, rusinske, ukrajinske i židovske nacionalne zajednice i mantranja o stabilnosti vlasti. Postojeće izborno zakonodavstvo favorizira SDSS stranku koju je osnovao ratni zločinac pokojni Goran Hadžić. 

“Zakon o arhivskoj građi koji predlaže Ministrica Obuljen Koržinek stigao je iz retorte onog što sam nazvao nevidljivom protulustracijskom pravno-političkom koterijom. Putem politički transrodne vlade Plenković-Vrdoljak uputila vješto smišljen prijedlog s ciljem opetovanog zatvaranja arhiva koji su otvoreni zbog posljednjeg zakona koji je donesen na prijedlog Mosta i za kojeg su glasali zastupnici HDZ-a, a potom ga ukinuli”

Tko na tvrdoj stini svoju povist piše 4.dio

Pin It

 Related image

I KAZAHSTAN UVODI LATINICU…

A VI BISTE  NAM UTRPALI ĆIRILICU.

–Ali, reci mi, onako iskreno, što ti misliš-a ja to ne mogu nikako dokučiti - kako je, uopće,  u Jugoslaviji, mala Slovenija mogla i uspjela čuvati i očuvati svoj jezik?  

–A kako? Lijepo, moja Monika!!! Izborila se!!! Donijela i provodila zakone. Jer, svatko onaj tko je želio živjeti i raditi u Sloveniji, morao je punih šest mjeseci učiti slovenski. A nakon toga, još i  položiti, usmeni i pismeni ispit. 

    Eto, draga moja! Vidiš  li, sada, kako se to radi? Kako se voli svoj narod i kako se čuva opstojnost i samobitnost svoga naroda. A mora se i priznati… Slovenci su oduvijek  imali političare  koji su to znali i umjeli. 

 „ Zaista, koju mi drugu kuću imamo osim jezika? U kojoj kući smo više svoji, više na svome, nego u domu koji svoje riječi čuva?“, rekao je, nekada davno, davno jedan veliki državnik i mislilac.

        Zato, drugovi „naši“ i njihovi, okanite se jalova posla. Radite ono što najbolje znadete, ako išta i  znadete, a hrvatski jezik ostavite Hrvatima i pravim hrvatskim  (a ne uvoznim) jezikoslovcima.

Možete vi prosipati pamet i „znanje“ onima koji o tome pojma nemaju, onima koji slušajući svakodnevni govor u komunikaciji na srpskom, bosanskom, crnogorskom jeziku, pomisle  kako vi, zaista, imate pravo, ali kada se zaviri i zagrebe  malo dublje, onda se tek vidi koliko su vaše rabote zaplotničke i prljave.

Zato, ne gnjavite nas više!!!

„Ali, mi se moramo pripremiti za NAŠ regijon!“- viču i kliču jugovići. 

„Ali, mi moramo sve te riječi  i drugima nametnuti!  

 Kako ćemo, inače, napredovati? Kako ćemo pratiti evropski program na evropskoj RTL TV? Kako ćemo uživati u bosanskom akcentu a srpskom izričaju Lepe Brene?  Na   HRVATSKOJ nacionalnoj RTL  TV postaji?

A tek, kako će nam se djeca  snalaziti u regijonu i „Evropi bez granica“,  „razumeti “ i uživati , opet na toj istoj TV postaji,  u njihovim bratskim, vrhunskim i netitlovanim crtićima, filmovima i serijama? 

PA, ANTIFA DRUGOVI, NE ĆE VAM  TO  PROĆI!!! NE!!! 

Pedeset ste nas dugih godina filovali lažima i izmišljotinama… Pedeset ste nam dugih godina ispirali mozak… 

Dosta nam je više vaše jugofilije!!! Ostavite, konačno, mrtvu vam Jugu, neka  joj se lešina zauvijek i konačno raspadne. I prestanite ju silom nametati i vaditi- iz krvi i blata -kojeg je ostavila iza sebe.  

Pa,  ako vam se ne sviđa naš Hrvatski i naša Hrvatska, uprtite svoju jugonasljedbu i kud koji mili moji. A nama ne trujte zrak svojim nebulozama. I ne puštajte maglu… Jer, ova vaša rabota, ne će nam nikada zamagliti…istinu o vama i vašoj prošlosti.

„Deklaracija je dobro došla! Vidjet će se tko je tko a tko je NITKO!“, kažu forumaši.

U ZNAKU BRATSTVA I JEDINSTVA

Nažalost, nije ni ovo počelo od jučer. Radi se o nastavku kampanje koju je prije nekoliko godina  pokrenula Snježana Kordić, navodno uvažena jezikoslovka, s međunarodnim ugledom, koja, s vremena na vrijeme, gostuje i u Hrvatskoj.  Ali, nakon svakog njenog boravka u Lijepoj Našoj, voda nam ostaje zamućena … i za kušanje  i za piće.

Kaže tako mudra Kordićka, čistim srpskim, hrvatskim,bosanskim i crnogorskim jezikom: ”Najvažnija etapa rada na Deklaraciji odigrala se u Zagrebu, na sastanku proširenog odbora eksperata“. 

A  tamo, sve ekspert do eksperta.  Od veleumne Rudanice do još veleumnijeg nam i dragog, Drage Pilsela.

S ONU STRANU RAZUMA

I bi deklaracija. A odjek  fantastičan……. Sarajevo u ekstazi. Dvorana dupke puna. Atmosfera svečana. Sve u znaku bratstva i jedinstva. 

A uz svaki govor i uz svako predstavljanje,  buran… MUK. 

I jedva nešto više od desetak slušatelja. Valjda, vozači i rodbina nazočnih predavača.

    Sarajevo je stvarno spremno za zajedništvo, za zajednički jezik i bratski mu izričaj. 

–A takav bi odjek, po mom mišljenju, trebao biti svugdje. Kako u Sarajevu, tako u Zagrebu i Podgorici.  

–Pa, naravno! Tako bi trebalo biti. Dovoljno je, moja  Monika,  vidjeti potpisnike ili pročitati sve njihove mudre izjave pa da ti se  sve smuči. 

Eno se oglasila i pridružila svome jatu i  vrla Rudanica, kojoj se, izgleda mi, i ovaj put pokvarila ruda, pa je otpustila kočnice i namjerno skrenula u istočne vode. 

Što je prirodno, prirodno je… Kaj, ne!? Ali, nisu prirodne njene izjave. 

Kaže naša vrla Rudanica kako jedva čeka vidjeti Hrvatsku u plamenu.

–Pa, je li ti sada sve malo jasnije? Vidiš li sada kamo bi nas vodila „umna i svestrana, uz to i potencijalna piromanka, naša vedra Vedrana? Ta nam, s puno vedrine i optimizma, nudi zajedničku budućnost i zajednički nam jezik. I vedro poručuje“O, kako je bilo krasno i prekrasno kad su se Hrvatskom valjale horde četnika. Neki su bili stari sedam, neki sedamdeset i sedam ali smo, MI HRVATI, MI HRVATI, znali kome treba sprašiti hrvatski metak u četničko čelo“.

 - Pa tko se, onda, reci ti meni, dovoljno mudar i pametan, usudi ne pomisliti, ne poželjeti i ne biti, u nečem takvom i zajedničkom…“na ovim prostorima“???

nastavlja se...

 

Vera Primorac

Login Form