Željan Jurlin: Zločinačka organizacija – modus operandi !

Pin It

Jeste li se zapitali zašto na ovim izborima nitko ne postavlja pitanje političkog legitimiteta hdz-u ? 

Zašto im Ustavni sud daje legitimitet i mogućnost donošenja neustavnih zakona i neustavne prakse ? Zašto tzv. politička opozicija ne zahtijeva od USKOK-a da svoj posao obnaša sukladno zakonu, odnosno da traže privremene mjere, kojima bi se do pravomoćnosti presude, spriječilo zločinačku organizaciju u daljnjoj kandidaturi, a time i bavljenju kriminalom, zbog čega su na kraju, kao pravna osoba, i osuđeni.

Činjenica da osobe, kandidati na izborima, moraju kao preduvjet predočiti potvrdu o nekažnjavanju, a kada je to tako, onda pitanje vrijedi li to isto i za stranke koje kandidiraju svoje liste? Ako ne, zašto ne vrijedi? Ako ćemo gledati "pravnu stečevinu" EU i presedane u drugim državama, onda imamo dobar primjer Italije 1992. g. i čistku "Mani pulite". Dakle, slično kao u nas, iako se radi o puno manjem kriminalu od ovog u RH. Tamo su recimo ugašene dvije povijesne stranke, DC (demokršćani) i PSI (socijalisti). Stranke De Gasperia i Andreottia i Bettina Craxia, a ne Plenkovića i hdz-a što znači da presuda = poštivanje zakona. I to u jednoj „mafijaškoj sredini“ gdje je vladavina prava vrlo upitna. U Italiji su te dvije, temeljne stranke, sličnom presudom ne samo stavljene izvan snage, nego im je zabranjena bilo kakva daljnja politička aktivnost. Istražni sudac Antonio di Pietro je dakle, totalno pomeo talijansku političku scenu, a ex premijer i lider socijalista, Bettino Craxi je pobjegao u Tunis. U Grčkoj pak stranke čiji su čelnici osuđeni za kriminalno djelovanje ne mogu više sudjelovati na parlamentarnim izborima, a zakon se primjenjuje čak i onda kad osuđene osobe napuste čelništvo svoje stranke i predaju vodstvo osobi koja nema kaznenih presuda.

Sada sve ovo usporedite s Hrvatskom kao dubokom državom s kojom, po pravomoćnoj presudi, upravlja kriminalni kartel u kojem je zbog mita i korupcije u samo zadnjih šest godina smijenjeno čak 30 tak ministara. Brojni su pod istragom, a protiv četvoro je već pokrenut i kazneni postupak. Isprika ako sam pogriješio točan broj jer to poput mnogih odavno više ne brojim. Dakle, umjesto da se tom i takvom presudom hdz-u odavno ukine svaka mogućnost političkog djelovanja, a državu vrati u Ustavne okvire, uzurpatorima i veleizdajnicima se omogućava daljnji razvoj Hrvatske u izrazito totalitarističkom (diktatorskom) smjeru. Dapače, zločinačkoj se kliki dodatno otvara daljnja mogućnost uzurpacije i zlouporabe demokracije, i to kao jedne od temeljnih vrijednosti Domovinskog rata.

Pitanje koje se nameće je li krajnji cilj ovakve antidržavne politike, isto kao i sve otvorenije političke prostitucije koja rezultira uzurpacijom svih demokratskih načela i ubijanja svake, pa i najmanje nade i volje za izlaskom na izbore, potpuno otvorena najava diktature ili je pak sama diktatura postala sasvim logična posljedica duhovnog i intelektualnog siromaštva te moralne lijenosti i nečinjenja, a na koncu moguće i općeg prihvaćanja, u narodu. 

Ili kao što dobro reče prof. Ivan Oršanić „Dok u jednom narodu mnogi žive izvan ideje cjeline i ne bave se politikom, a pritom jadikuju na diktaturu, ne može biti promjena, jer je u tom slučaju kriv narod što ima diktaturu, a diktator sjedi na svojoj prirodnoj stolici. Biti slobodan i htjeti biti slobodan znači biti u neprestanom naporu..." 

Željan Jurlin - JAVNO DOBRO