HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Na izborima za Hrvatski sabor 17. travnja prema Rješenju o zaključivanju popisa birača Ministarstva uprave i pravosuđa od 8. travnja sudjeluje 3.511.086 birača s prebivalištem u Hrvatskoj. Još je ostalo 333.346 fiktivnih birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Nenadareni, ali medijski vrlo eksponiran redatelj Dalibor Matanić, pala ikona progresivne i feminističke scene, razotrkio je tu scenu više nego itko. Kako bi rekao Đoka Balaš, jedni ga hvale, drugi žale, treći kažu “e, moj brale, taj je bio kvaran kao šupalj zub”.   

Gong je primio video građana iz kojeg je vidljivo kako Dubravko Šimenc, poznati HDZ-ovac i bivši vaterpolist, namješta glasačku kutiju, i koliko se može zaključiti iz snimke - neovlašteno daje instrukcije biračkom odboru

Matanić

Dalibora Matanića, jednog od najrazvikanijih suvremenih filmskih redatelja, bije glas velikog borca za ženska prava, a protiv patrijarhalnih društvenih odnosa. Matanić se pročuo po komediji Blagajnica hoće ići na more, za koju je Nino Raspudić ustvrdio da ''neodoljivo podsjeća na nacističke antisemitske uratke'', samo što mete nisu Židovi nego Hercegovci.

Naglasio je kako je kampanja bila kratka i neobična. "Ali, ne smijem to sad komentirati", rekao je nakon što je već raznim komentarima debelo izašao iz okvira onoga što smije komentirati na biralištu. 

Kako Malić navodi, brojni pojedinci koji su glasovali za kralja, odnosno nisu glasovali za komuniste 1945., nakon što je njihova kuglica završila u pogrešnoj - rojalističkoj, glasačkoj kutiji nakon izlaska s birališta odvedeni su u nepoznato.

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

Unaprijed isključujemo bilo kakvu mogućnost suradnje s terorističkom organizacijom koja se naziva SDSS, a kojoj je na čelu Milorad Pupovac. Ta organizacija do današnjeg dana nije prestala potkopavati ustavni poredak RH i ne može biti naš sugovornik za bilo kojim stolom.

Nakon razotkrivanja pravog lica Andreja Plenkovića (u daljnjem tekstu: AP), njegovih vulgarnih i prostačkih obračuna sa svima koji stoje nasuprot njegovoj duboko antihrvatskoj politici, njegov HDZ optužuje Domovinski pokret! Prava istina jasna je i jednostavna, a to su snimili i u medije dostavili istaknuti članovi HDZ-a koji su zgroženi onime što su tamo čuli od AP-a. 

Nakon preslušavanja cijelog govora AP-a kojeg se ne bi postidjeli ni najveći diktatori u svjetskoj povijesti, sasvim je jasno da je AP bahati, nepristojni silnik i koji prostačkim i vulgarnim rječnikom vrijeđa sve one koji su brana nastavku vladanja njegove korumpirane sluganske skupine koja se lažno predstavlja kao HDZ i sljednik dr. Franje Tuđmana! 

Za tri dana održavaju se parlamentarni izbori koji će odlučiti tko će voditi Hrvatsku iduće četiri godine. Pola milijuna iseljenih Hrvata u posljednjih nešto više od desetak godina jasno svjedoče o tome da su Hrvatskoj potrebne korijeniti promjene. Hrvatska mora krenuti provoditi suverenističke politike koje će se odraziti na svim područjima državnog i društvenog života.

Škoro: Trebalo bi revitalizirati Zbor narodne garde; Bartulica: Plenković ima potrebu držati lekcije hrvatskom narodu i medijima...

Pin It

Vezano uz ocjenu predsjednika države kako se tu radilo o kokošarenju, Škoro je rekao kako se ne radi o kokošarenju nego ozbiljnoj pljački. Naveo je primjer bake Đurđice u selu Sibić kojoj je u potresu kuća pukla po pola, dok s kuće sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića nije otpao ni jedan crijep. 

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro najavio je u petak potporu izmjenama Zakona o obnovi i svakoj drugoj inicijativi pomoći stradalnicima, izrazivši protivljenje da se kod svake elementarne nepogode donosi poseban zakon.

Škoro je na konferenciji za novinare izrazio žaljenje zbog nefunkcioniranja institucija ustvdivši da su ih nestručno vodile politički imenovane osobe.

Donesen je Zakon o obnovi, očekujemo početak njegove primjene, potrebno je popuniti 90-ak obrazaca i sve je jako zakomplicirano, upozorio je Škoro. koji drži da bi trebalo revitalizirati Zbor narodne garde.

Naglasio je da, kada je u pitanju katastrofa, treba reagirati promptno i učinkovitije kako bi se pomoglo unesrećenima, a ne da se u medijima ili u političkom smislu nadmećemo tko će što napraviti. 

Upitan postoji li opasnost da se obnova Banovine jako odulji, Škoro je podsjetio kako obnova Dubrovnika nakon potresa traje već više od 30 godina ustvrdivši kako smo previše zakopani u gomili agencija, ureda, ministarstva, državnih tijela i institucija od kojih svaka traži nešto svoje i potrebno je pribaviti bezbroj dokumenata. 

Na upit podržava li da obnovu u potpunosti financira država, Škoro je rekao kako obećavati može svatko te da je to nemoguće, jer tog novca nema u državi koja je 63. u svijetu po mnogočemu i na 63 posto je kupovne moći EU.

Gdje su popravljene zgrade u Zagrebu, upitao je Škoro ustvrdivši kako donacije idu u državni proračun i kako ih nakon toga više nitko ne može kontrolirati. 

Na pitanje kako komentira činjenicu da se podaci o izvođačima radova obnove kuća na Banovini nisu mogli dobiti dok to nije omogućio premijer, Škoro je rekao kako imamo faraonski sustav u kojem postoji jedna osoba - predsjednik pobjedničke stranke koja formira Vladu i odlučuje o svemu. 

To je samo još jedna potvrda čnjenice da stvari ne funkcioniraju na institucionalan i transparentan način, nego to ovisi o volji jednog čovjeka - premijera Plenkovića. Ne vidim razloga zašto bi popis izvođača radova u poslijeratnoj obnovi bio nekakva tajna i da odlukom jednog čovjeka postaje javno, rekao je Škoro. 

Vezano uz ocjenu predsjednika države kako se tu radilo o kokošarenju, Škoro je rekao kako se ne radi o kokošarenju nego ozbiljnoj pljački. Naveo je primjer bake Đurđice u selu Sibić kojoj je u potresu kuća pukla po pola, dok s kuće sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića nije otpao ni jedan crijep. 

To nisu isti pristupi u obnovi, ustvrdio je Škoro dodavši kako je predsjedniku države to možda sitniš, no u pitanju su stotine milijuna kuna.

Pitanje zastare u pravnom smislu možda može biti, no pitanje je kada  ona počinje, jer je potres razotkrio činjenicu da je obnova odrađena loše i tko je to kontrolirao. Mislim da zastara nije pravno obranjiva, možda na hrvatskim sudovima, ali ne i na europskim i svjetskim instancama. To je velika pljačka i moramo naći krivce i kazniti ih i obeštetiti stradalnike. 

Saborski zastupnik Stjepo Bartulica podsjetio je na 29. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske. Osvrnuvši se situaciju 29 godina kasnije, upozorio je da Imamo bezbroj primjera korupcije i zloporabe političke moći.

Dodao je da nakon potresa političke elite na čelu s premijerom Plenkovićem imaju potrebu držati lekcije hrvatskom narodu i medijima.

Glas običnih ljudi ne dolazi do izražaja, nismo zadovoljni izbornim zakonom i vidimo kako elite reagiraju na svaki pokušaj da se nešto promijeni, rekao je Bartulica. Poručio je kako hrvatska država treba biti pravednija i na usluzi svim građanima, a ne samo nekima.

direktno.hr

Login Form