HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ostaje sumnja kako je Plenković kupio avione od Francuza za moguću političku podršku samom sebi. To ćemo lako provjeriti u EU dvorskim igrama koje dolaze…

Nikada mi nije bilo do kraja jasno što uljuđenije dijelove Hrvatske tako neodoljivo privlači Balkanu, dok su hrvatski krajevi Balkanu geografski, pa čak i kulturološki bliži kudikamo Balkanu neskloniji.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora o sastavljanju Hrvatske vlade. Pregovarali smo sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om. 

NEKA NAŠ GLAS ODJEKUJE EUROPSKIM DVORANAMA KAKO BISMO ZAŠTITILI NACIONALNE INTERESE REPUBLIKE HRVATSKE!

Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, i nositelj liste Domovinskog pokreta za Europski parlament, Ivan Penava jučer je održao konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste. 

Od 2015. intenzivno se na ozemlje Hrvata vrši invazija kriminalaca i terorista iz Afrike i Azije. Umotani u celofan stvarno potrebitih nepočutnici ulaze u RH i EU, u biti bez provjere i kontrole. Britanija je odlučila tome stati na kraj …

Time se ponajprije jača pozicija predstavnika srpske manjine, odnosno SDSS-a i Pupovca osobno, koji su u proteklih nekoliko godina uspjeli nametnuti tu zamisao, a s njome i svoju političku dominaciju svim predstavnicima manjina.

Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu

Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne – najavio je Nikola Grmoja. Istaknuo je i kako s SDP-om neće, a neće ni poduprijeti bilo kakvu lijevu vladu.

Hrvatska je u posljednjih 15 godina prema zadnjem popisu izgubila čak 9,25 posto stanovnika. U našoj državi prema zadnjem popisu živi 3,88 milijuna ljudi – gotovo 400 tisuća manje. Slikovito kao da su nam nestala dva Splita.

Naravno da postoje crvene linije i da ne treba pristajati na trule kompromise, ali politika je umijeće mogućeg. Neozbiljno je pred izbore odbijati zajedništvo, a onda poslije izbora nuditi sastavljanje frankenštajske Vlade uz pomoć Možemo!, kako to sada čini Most.

Iako je Plenković opovrgnuo tvrdnje oporbe da se tu radi o "bijegu u Bruxelles" nemoguće je ne primijetiti da bi taj "bijeg" za premijera bio izuzetno unosno. Naime, Plenković trenutno, prema podacima iz imovinske kartice, zarađuje 3.262,83 eura, dok je plaća Ursule von der Leyen oko 27.000 eura.

Skup protiv mjera Vlade nije desničarenje i vjerovanje u teorije zavjere; moramo imati društvenu raspravu o tri ključna pitanja

Pin It

ZAGREB "Festival Slobode" - Transformacija Svijesti

Nikako se ne mogu složiti da je to priča koju promovira isključivo desnica. To je zapravo jedna stereotipna teza kojom se daje zajedničko obilježje svim prosvjedima protiv mjera Vlade. Uvijek se na neki način svrstavaju u 'desničarske prosvjede', što nema nikakve veze sa stvarnošću. Prosvjedi okupljaju vrlo različite skupine koje su ujedinjene u nečemu što doživljavaju kao egzistencijalni strah

Medijske natpise da je takozvani "Festival slobode" zapravo okupljanje desnice te sve češće medijsko povezivanje desnog biračkog tijela s pobornicima teorija zavjera za Direktno je komentirala politologinja Jadranka Polović. 

"Nikako se ne mogu složiti da je to priča koju promovira isključivo desnica. To je zapravo jedna stereotipna teza kojom se daje zajedničko obilježje svim prosvjedima protiv mjera Vlade. Uvijek se na neki način svrstavaju u 'desničarske prosvjede', što nema nikakve veze sa stvarnošću. Prosvjedi okupljaju vrlo različite skupine koje su ujedinjene u nečemu što doživljavaju kao egzistencijalni strah", rekla je Polović.

Korona kriza je prvenstveno kriza sigurnosti

Kako ističe Polović, određeni aspekti ove krize vrlo su kontroverzni, a akademski krugovi i mediji ne postupaju znanstveno. 

"U pitanju su, možemo reći, osobna prava i slobode, nešto na što smo koliko-toliko navikli. U pitanje je normalan način života. Gospodarstvo će se oporaviti, ali pitanje je kakve ćemo mlade generacije imati nakon ovakve 'pretumbacije' obrazovnog sustava. Moramo analitički predočiti određena pitanja zbog kojih su javnozdravstveni i sigurnosni aspekti ove korona krize vrlo kontroverzni. Ono što smatram potpuno neznanstveno jest da je akademski i medijski diskurs zapostavio i u opskurnost bacio prigovore. Diskvalificira ih i stavlja u domenu teorija zavjere."

"U situaciji suspendiranih načela demokracije ova suspendirana pitanja koja ima javnost zahtijevaju odgovore. To samo produbljuje rascjep između Vlade i građana te umanjuje povjerenje prema bilo kakvim medicinskim stručnjacima, ali i medijima. Važno je da se neka pitanja stave u analitički okvir kako bi se vratilo povjerenje u instituciji koje je danas narušeno. Mi o korona krizi govorimo kao o zdravstvenoj krizi, ali ona je prvenstveno sigurnosna kriza", dodala je Polović.

Koje je podrijetlo virusa, tko financira WHO i tko zarađuje na ovoj krizi?

Polović ističe da postoje tri ključna pitanja koja moraju postati predmet velike nacionalne i globalne javne rasprave. 

"Prvo pitanje koje treba raspraviti je podrijetlo virusa. Trebamo uzeti u obzir stav zdravstvene zajednice da je u pitanju prirodni virus, ali i da je u pitanju moguća laboratorijska nesreća. Moram reći da su laboratoriji koji se bave opasnim patogenima raspršeni diljem svijeta, a biosigurnost mora biti tema društvene rasprave. Biološko oružje, za razliku od nuklearnog i kemijskog, potpuno je izmaklo iz fokusa javnosti, a rasprava o tom pitanju treba postojati na nacionalnom nivou, ali i međunarodnih institucija. Naime, u Vijeću sigurnosti UN-a trenutno traje veliki sukob teorija zavjere između SAD-a i Kine jer se te dvije zemlje međusobno optužuju za ovaj patogeni virus."

"Drugo vrlo kontroverzno pitanje je uloga privatnih fundacija u financiranju Svjetske zdravstvene organizacije(WHO). Tu organizaciju u natpolovičnoj većini financiraju Melinda Gates fundacija te srodne fundacije s potporom Billa Gatesa i farmaceutske industrije. To je pitanje zbog kojeg javnost nema povjerenja u cjepiva i to treba raspraviti."

"Treće pitanje je pravi cilj 'lockdowna'. Jasno je vidljivo da je od su u ovoj krizi  najviše profitirale farmaceutska i IT industrija Silicijske doline. One su višestruko umnožile svoje bogatstvo. Pitanje je da li je to dio velikog 'reseta' koji je dogovoren na Svjetskom ekonomskom forumu. Ta pitanja nisu dio teorije zavjere, već dokazive činjenice o kojima treba otvoriti društvenu raspravu i dijalog između Vlade i građana, sve s ciljem povratka povjerenja u institucije", zaključila je Polović.

Login Form