HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ostaje sumnja kako je Plenković kupio avione od Francuza za moguću političku podršku samom sebi. To ćemo lako provjeriti u EU dvorskim igrama koje dolaze…

Nikada mi nije bilo do kraja jasno što uljuđenije dijelove Hrvatske tako neodoljivo privlači Balkanu, dok su hrvatski krajevi Balkanu geografski, pa čak i kulturološki bliži kudikamo Balkanu neskloniji.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora o sastavljanju Hrvatske vlade. Pregovarali smo sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om. 

NEKA NAŠ GLAS ODJEKUJE EUROPSKIM DVORANAMA KAKO BISMO ZAŠTITILI NACIONALNE INTERESE REPUBLIKE HRVATSKE!

Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, i nositelj liste Domovinskog pokreta za Europski parlament, Ivan Penava jučer je održao konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste. 

Od 2015. intenzivno se na ozemlje Hrvata vrši invazija kriminalaca i terorista iz Afrike i Azije. Umotani u celofan stvarno potrebitih nepočutnici ulaze u RH i EU, u biti bez provjere i kontrole. Britanija je odlučila tome stati na kraj …

Time se ponajprije jača pozicija predstavnika srpske manjine, odnosno SDSS-a i Pupovca osobno, koji su u proteklih nekoliko godina uspjeli nametnuti tu zamisao, a s njome i svoju političku dominaciju svim predstavnicima manjina.

Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu

Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne – najavio je Nikola Grmoja. Istaknuo je i kako s SDP-om neće, a neće ni poduprijeti bilo kakvu lijevu vladu.

Hrvatska je u posljednjih 15 godina prema zadnjem popisu izgubila čak 9,25 posto stanovnika. U našoj državi prema zadnjem popisu živi 3,88 milijuna ljudi – gotovo 400 tisuća manje. Slikovito kao da su nam nestala dva Splita.

Naravno da postoje crvene linije i da ne treba pristajati na trule kompromise, ali politika je umijeće mogućeg. Neozbiljno je pred izbore odbijati zajedništvo, a onda poslije izbora nuditi sastavljanje frankenštajske Vlade uz pomoć Možemo!, kako to sada čini Most.

Iako je Plenković opovrgnuo tvrdnje oporbe da se tu radi o "bijegu u Bruxelles" nemoguće je ne primijetiti da bi taj "bijeg" za premijera bio izuzetno unosno. Naime, Plenković trenutno, prema podacima iz imovinske kartice, zarađuje 3.262,83 eura, dok je plaća Ursule von der Leyen oko 27.000 eura.

Majka ubijene djevojčice u Beču o osumnjičenom azilantu: Zašto ta osoba već odavno nije deportirana?

Pin It

"Što se mene tiče, neće biti zaustavljanja deportacije u Afganistan", rekao je. Taj je čin "još jedan razlog da se vrlo odlučno postupi s tražiteljima azila koji tvrde da zaštitu traže u našim zemljama, ali potom čine zločine", kazao je Kurz.

Austrija je još u šoku nakon ubojstva 13-godišnje djevojčice u Beču, a koje je izazvalo je žestoku političku raspravu o tražiteljima azila. Osumnjičena su trojica mladih Afganistanaca koji su od ranije poznati policiji, a za četvrtim se traga. 

Tijelo su otkrili prolaznici, a bilo je naslonjeno na drvo, obilježeno brojnim modricama. 

Dvojica osumnjičenih muškaraca iz Afganistana ubrzo su uhićena, u noći na srijedu oko 22 sata policija je uhitila trećeg navodnog počinitelja - "23-godišnjeg afganistanskog državljanina". Za četvrtim osumnjičenim - 22-godišnjakom također iz Afganistana - traga se s europskim uhidbenim nalogom, kako je u četvrtak najavio šef austrijske policije Franz Ruf. Četvero se sumnjiči da su seksualno zlostavljali 13-godišnjakinju i uzrokovali njezinu smrt.

Ubojstvo Leonie potreslo je Austriju. Žrtva je imala samo 13 godina. Prema navodima policije, navodni glavni krivac, 18-godišnji Afganistanac, ima višestruku kaznenu evidenciju.

"Nikad nisam vjerovala da bi to mogla biti Leonie", rekla je majka žrtve za austrijske medije. Svoju kćer prepoznala je po kapuljači s natpisom "Live or Die" i po prepoznatljivoj "svjetlozelenoj" boji očiju. 

"Leonie je vrlo rano bila neovisna. Da sam znala s kim je u kontaktu, zabranila bih joj", rekla je majka.

Tuga je velika. Ali bijes raste. "Tako sam ljuta. Zašto ova osoba već odavno nije deportirana?", pita majka. "Moja malena vjerovala je 16-godišnjaku koji ju je vjerojatno odveo do starijeg 18-godišnjaka i to joj je bila smrtna kazna".

Austrijski kancelar Sebastian Kurz također se uključio u raspravu o azilu.

"Što se mene tiče, neće biti zaustavljanja deportacije u Afganistan", rekao je. Taj je čin "još jedan razlog da se vrlo odlučno postupi s tražiteljima azila koji tvrde da zaštitu traže u našim zemljama, ali potom čine zločine", kazao je Kurz.

direktno.hr

Login Form