HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Predsjednik DP-a, potpredsjednik Sabora i zastupnik Ivan Penava: ''Ono što je nas u DP-u najviše zanimalo i što smo isticali cijelu kampanju je program broj jedan ove države – demografija, a sukladno tome smo u dogovoru s partnerima i dobili resor demografije i useljeništva. Potom su tu poljoprivreda i gospodarstvo. Tu ćemo imati svoje ljude u liku ministara''.

Dijeljenje službenih statistika (imigrantskog) kriminala na društvenim mrežama sada je zločin iz mržnje u Njemačkoj

Dijeljenje činjenica očito je sada zločin iz mržnje u Njemačkoj jer je tamošnja političarka proglašena krivom za “poticanje mržnje” protiv lokalnih afganistanskih radnika nakon što je na internetu objavila statistiku grupnog silovanja.

Stipe Mlinarić dao je izjavu medijima

Dodao je i kako protiv Srba u Hrvatskoj nema ništa, ali isto tako je istaknuo da je SDSS "interesna skupina koja ne priznaje hrvatsku državu". "Ako ne poštujete 5. kolovoza, 18. studenoga, Bljesak, Borovo selo... Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti", rekao je za N1. 

DRAGOVOLJAC - Mario Filipi: U vrijeme rođenja Nikole Tesle nije postojala srpska  pravoslavna crkv

Razna politička uvjetovanja doprinijela su tomu da SPC izbjegne kaznene mjere. Srpska pravoslavna crkva mora konačno biti razotkrivena i kažnjena za poticanje mržnje, zločine i laži a ne da uz pomoć srbijanskog režima podiže optužnice protiv onih koji ukazuju na njihova đavolska nedjela.

Predsjednik Vlade Plenković sin je bivšeg visokog propagandista jugokomunističkogrežima te je već u svome maturalnom radu iskazao divljenje prema Edvardu Kardelju, koji je nakon Tita bio drugi najžešći progonitelj Hrvata. Ne mogu si zamisliti da mu je njegov brižni otac zatajio tu činjenicu. Stoga, dok je ova garnitura na vlasti, bit će puno problema, ne samo glede Bleiburga.

Penavi plaketa za promicanje mađarske kulture i tradicije: Podrška Vukovara  puno znači

U sklopu obilježavanja 15 godina rada, Udruga Mađara grada Vukovara u subotu je dodijelila plaketu gradonačelniku Ivanu Penavi na prigodnoj svečanosti u vukovarskom Dvorcu Eltz, izvijestili su iz Gradske uprave.

Ali ne lezi vraže, eto oporbe koja prognozira da nikako ne ćemo uspjeti. Glupi smo i nedostojni, nemamo sposobnih ljudi na toj gadnoj desnici, tko su uopće Penava, Ćipe, Radić, Prosperov, Dobrović, Peternel i svi ostali na tim listama?! Nisu li to branitelji iz Domovinskoga rata? Nisu li to obrazovani doktori znanosti, znanstvenici i domoljubi?! 

Bartulica o detaljima koalicijskog sporazuma: 'Nije tajna da su DP i HDZ  imali nategnute odnose'

Iz svoje perspektive ću reći da mogu biti miran i zadovoljan sa sadržajem što sam cijelo vrijeme isticao. Prvo, u koalicijskom sporazumu, izrazito se govori o rodnoj ideologiji i da se neće nametati u javni prostor. Drugo, što se tiče demografije i povratka naših ljudi, puno toga što je DP inzistirao je prihvaćeno

V. Kvitek: Referendum o samostalnosti Hrvatske - Portal Hrvatskoga  kulturnog vijeća

Dosta je vremena prošlo od prijelomnih događaja koji su odredili suvremenu hrvatsku povijest i na obljetnice tih događaja s ponosom ih se prisjećamo. Jedan od važnih datuma za suverenu Republiku Hrvatsku je 19. svibnja 1991., dan održavanja referenduma o neovisnosti.

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

"Ostali ste sami. Nemojte se bojati za ovih 12 veličanstvenih", odgovorio je DP-ov Stipo Ćipe Mlinarić Pavličeku. "Što se tiče vojske na granici poslali bi je da ste vi služili vojsku, odbili ste i otišli u civilnu kao i sve kolege iz Mosta. Prema tome da ima vas vjerujte da vi vas poslali, ali ste kukavice"

Emocije i razum: distanciranje od Predsjednice Republike!?

Pin It

Image result for kolinda dva prsta

Hrvatski domoljubi i rodoljubi osjetili su se izigranim i povrijeđenim zbog službenog posjeta predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Navodno je taj posjet ostvaren kao sastavnica geopolitičke pa i vojne strategije SAD, NATO i EU u definiranju odnosa i utjecaja svjetskih sila u Jugoistočnoj Europi odnosno na tzv. „Zapadnom Balkanu“.

Pri tome se primarno misli na obuzdavanje i sprječavanje političkog, ekonomskog i vojnog učvršćivanja Ruske Federacije u Republici Srbiji; kao i ekonomske, političke i kulturne penetracije u Republici Hrvatskoj. Kao članica Europske unije i NATO saveza, Hrvatska ima državne ugovorne obveze a i interese aktivno sudjelovati pa i davati inicijative u provođenju zajedničke politike sa ostalim državama članicama tih međudržavnih asocijacija, a u koje navodno spada i taj službeni posjet predsjednika Aleksandra Vučića.

No, oni navodno bolje upućeni u geopolitiku i geostrategiju SAD, NATO pakta i Europske unije tvrde da nema ni govora o tome da je taj posjet sastavni dio njihove dugoročne političke strategije u Jugoistočnoj Europi i da su ga oni planirali i inicirali, a Hrvatska kao odgovorna članica tih političkih, gospodarskih i vojnih saveza bila obvezna prihvatiti i provesti.

Dakle, navodno se tu ne radi o ikakvoj političkoj i ugovornoj međunarodnoj obvezi te o aktualnoj i dugoročnoj potrebi i interesu Republike Hrvatske, nego o političkom soliranju pa i svojevrsnom hiru predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. Pa onda, o kakvom se tu motivu za osobnu politiku Predsjednice može raditi? Navodno o takvom da je svojedobno Kolinda Grabar Kitarović završila gimnaziju u SAD i naučila dobro engleski jezik, a predsjednik Aleksandar Vučić dobro govori ruski jezik pa je na toj „istojezičnosti“ kliknulo međusobno povjerenje i suradnja. A od te lingvističke podudarnosti i razumijevanja pa do službenog državnog posjeta samo je koračić, zar ne rekli bi eksperti za sve i sva.

KAKO REAGIRATI: EMOCIJAMA ILI I RAZUMOM?

A kako čovjek i politološki dobro izobražen i upućen ne samo u javnu svjetsku politiku nego i njezinu „zatamnjenu“ stranu s bezbroj taktičkih igara, zamki i podvodnih grebena; može reagirati na taj i takav navodno osobnim motivima pa i svojevrsnim hirom da ne kažemo kapricom motiviran državni posjet? Spontano, odmah i žestoko, s odbojnošću, gađenjem i odbacivanjem! Kakva međunarodna politika, ugovori, savezi, sporazumi, odgovornost i obveze; kakvi državni posjeti i bakrači. Em smo svoji na svome od stoljeća sedmog, hrvatska puška o hrvatskom ramenu a samokres u ruci, hrvatska lisnica u hrvatskom džepu, ponosni i dostatni sami sebi kao organizmi koji se razmnožavaju partenogenezom. Autarkijo mila majko moja, ti nas štitiš od gripe i ospica, te uroka, poroka i posjeta neželjenih svakojakih. Da nam živiš ti mila autarkijo zaštitnice naša, milija nam i draža od Gospe od Kamenitih vrata! Od prokletih Amera poglavito koji nam diplomatski i logistički podupriješe „Oluju“, pravdu u sudištu Haaškom, omogućiše ulazak u NATO i EU, ehosonderom otkriše mrežu krivoarbitražnu u moru vale Savudrijske, itd. No, neumjereni kakvi već jesu i to im nije dosta, te sada Hrvatsku guraju u nove avanture pa nude da budemo LNG-energetski neovisni o Rusiji i toplini sibirskoj, da Hrvati u BiH promjenom izbornog zakona postanu ravnopravni s druga dva konstitutivna naroda, da se ostvari geopolitička i geostrateška Inicijativa „Tri mora“, da Hrvatska postane članicom Višegradske skupine, da … Tko bi to sve mogao nabrojati što su sve ti „jenkijanci“ za nas do sada napravili, te što nude a u mogućnosti su to konkretno politički i ekonomski poduprijeti da se i ostvari?

DA DOISTA, ŠTO HOĆE TI JENKIJI?

A što i kako dalje, i što dosta hoće ti Jenkiji? Da možda članovi „Ruskog lobija“ u Hrvatskoj dođu na prosjački štap i žive samo od penzije, da ne mogu više svečano otvarati nove „Lukoilove“ benzinske crpke jer tek su na 50-toj i graditi Kupare i druge „Lošinje“, da ne mogu dalje zibati rusku geopolitiku i san o izlasku na toplo more cara Petra Velikoga, da INA-u ne mogu prodati ruskom „Rosnjeftu“, da neke novine i portali ostanu bez „subvencija“ kao što su hokejaši „Medveščaka“ ostali bez ruske lige?

Da, doista, što to sve hoće od nas ti sebični Jenkiji, i nije li krajnje vrijeme da nam prestanu nanositi štetu? Naime, da nije njih i njihovih geopolitičkih i geostrateških potreba i interesa, bio bi se ostvario Plan Z-4, imali bismo državu u državi, bili bi strani državljani u vlastitoj državi, koristili bi putovnicu za putovanje kroz Baranju, Srijem, Banovinu, Knin i Šerbedžijine „Brione“ i mogli se nakon toga hvaliti prijateljima da smo bili u inozemstvu, bili bi državnopravno i politički svjetski unikatni i predmet znanstvenih istraživanja i doktorskih disertacija na sveučilištima širom svijeta tako da bi naši politolozi mogli imati znanstveni članak indeksiran i u najprestižnijoj bazi podataka Current Contest, te kao narod bili bi predmet sažaljevanja i podsmjeha širom tog istog svijeta!

Ministar kulture bio bi Oliver Frljić, predsjednica vlade Nina Obuljen-Valjalo- Koržinek, Božo Biškupić bio bi glavni i odgovorni vozač i fotograf vlade, prestala bi bolesna hrvatska presizanja da su Ruđer Bošković, Josip Pančić i Ivo Andrić etnički Hrvati a dubrovačka književnost hrvatska, Savudrijska vala bila bi preimenovana u Piranski zaljev, Stjepan Mesić bio bi predsjednik SUBNOR-a, Josip Manolić predsjednik Saveza omladine, Branko Roglić predsjednik Savjeta federacije, Ante Vlahović predsjednik Matice hrvatske i Franjo Gregurić predsjednik HAZU.

JESU LI OSOBNA I DRŽAVA RAZINA ISTO?

Velikosrpskom ideologijom, licemjernim pristupom politici, kičoljubnim patetičnoteatralnim javnim nastupom, arhaičnoprovincijalnim mačogardom, demagoškom retorikom, neiskrenom percepcijom i poimanjem prošlosti te dvoličnim odnosom prema sadašnjosti i budućnosti, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić malo koga može ostaviti ravnodušnim te i metaforički u smislu trenutnog izazivanja alergijske reakcije u rasponu od koprivnjače do Quinckeova edema, a pogotovo to nikako i nikada ne mogu biti branitelji i stradalnici JNA i srbijanske paravojne ratne agresije na Hrvatsku u kojoj je i on aktivno i izravno sudjelovao! Zbog toga su neizbježni, očekivani i logični uznemirenost i odbojnost do samog gađenja koju kod njih izaziva i sama spomen njegova imena, a njegova osobna nazočnost je tortura koja ima retraumatizacijski učinak te oživljava duševne bolove i noćne mőre.

No, dok je to na individualnoj i skupnoj razini emocija, etike, morala, solidarnosti i ponašanja neupitno, trajno i nepromjenjivo; može li i smije li to biti isto tako i na razini države kao subjekta međunarodnog prava i državne politike od koje čak u krajnjim okolnostima može ovisiti i sama opstojnost nacionalne hrvatske države i hrvatskoga naroda? Može li se i tu i bi li bilo korisno za narod i državu reagirati spontano, srcem i ponosom žrtve i pobjednika, osjećajno, etično i moralno kako bi to u svijetu prava, pravde i humanosti jedino bilo moguće i dopušteno? Pogotovo kada se radi o educiranom provokatoru i baštiniku kulture laži kao kulturnom obrascu i društvenom kanonu, te institucionaliziranoj odnosno državnoj psihološko-propagandnoj agresiji osmišljenoj i planiranoj upravo zato i s ciljem da Hrvatska ostane imobilizirana i trajno zarobljena u ratnoj traumi, boli, noćnim morama, flash-backovima, poniženju i nepravdi; da ne može biti te da i ne bude aktivni subjekt međunarodne politike i skrbi za potrebe i interese hrvatskoga naroda i nacionalne države, nego da bude tek puki pasivni objekt i žrtva političkih mešetarenja srbijanske državne politike i sveukupne međunarodne strategije te njezinih međunarodnih mentora i protektora?

Na ta i takva pitanja odgovor ne može te i ne smije biti opći, zajednički i kolektivni; nego samo i jedino osobni, pojedinačni, individualni; u okviru svoje savjesti, osjećaja, etike, morala, solidarnosti, altruizma, domoljublja, rodoljublja i odgovornosti za opće i zajedničko dobro; a to znači – za narod hrvatski i državu hrvatsku!

Blaženko Strižić/Hrvatsko nebo

Login Form