HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ispod radara je frazem, najvjerojatnije uvezen iz engleskog jezika, koji se koristi u značenju da je nešto tajno, skriveno. Kako su radari (Radio Detection and Ranging) uređaji stvoreni u tridesetim godinama prošlog stoljeća doživjeli primjenu u II. svjetskom ratu za rano otkrivanje neprijateljskih aviona, posebno teških bombardera, za pretpostaviti je da su upravo novinari bili ti koji su „ispod radara“

Nemojte se čuditi ako sljedeće godine kolumnist Pupovčevih ‘Novosti’ dobije godišnju nagradu za internet novinarstvo - nazvanu po pokojniku… Srećom, postoji i tiskano izdanje – pa ću svoje mišljenje o tome iznijeti na toaletu, nakon što pojedem dobar kebab, s malo više umaka od curryja…

U 79. godini života preminuo Benjamin Tolić, hrvatski književnik, diplomat,  prevoditelj i publicist - tportal

Sa smrću Benjamina Tolića mnogima je došlo iznova u svijest ono što je bilo, a na što su glavnostrujni mediji i široko umreženi, neojugoslavenski establišment zatrli nerijetko i sam spomen, i čemu nipošto i nikada ne žele odati pravedno priznanje. Hrvatstvo već dugo u Hrvatskoj ili nije poželjno, ili nije honorirano, ili nije ni dopušteno.

Jurčević: Da su političari i institucije oko nestalih osoba uložili jedan  posto volje koju su iskazali kod napada na Pupovca...

''Ne treba, kao što ljudi često znaju, kriviti hrvatski narod. Ne! Hrvatski narod se dokazao 90-tih u obrambenom ratu i referendumom. Krive su institucije. Ako već gledamo strukturu krivnje, najviše su krivi intelektualci koji dobro znaju što se događa i kako se radi, a pasiviziraju se''. 

Redatelj Dare iz Jasenovca tvrdi da su logori u BiH bili utočišta. Stigao  mu odgovor bivšeg logoraša | Telegram.hr

To se ne zaboravlja!

U Nemetinu kod Osijeka, 14. kolovoza 1992., obavljena je najveća razmjena zatočenika srpskih koncentracijskih logora u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. 714 hrvatskih branitelja i civila tada je napokon doživjelo slobodu na hrvatskom tlu.

Događaji o kojima ću pisati zaslužuju barem tri odvojene kolumne, ali kako nam najavljuju vrijeme posvemašnje štednje, prilagođavam se i štedim jedino gdje još mogu – na riječima. Prvi događaj na koji ću se  osvrnuti jest isprika pape Franje kanadskim domorodcima, drugi – otvaranje Pelješkog mosta i odjeci u javnosti, treći – kako je visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt

Kada je 1999. godine Europska unija kreirala Zajednički europski sustav azila (CEAS) bilo je pitanje vremena kada će stvoriti politike i zakone koji će gotovo pa izbrisati razliku između legalnih i ilegalnih migracija.

Pojedini hrvatski mediji već niz godina prikazuju Žarka Puhovskog kao nekog tko je neupitna „moralna vertikala “hrvatskog društva, čiji se stavovi, sudovi i mišljenja neupitni. Unatoč činjenici da je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu Žarka Puhovskog proglasio nevjerodostojnim svjedokom, Puhovski sustavno nastavlja širiti laži o „Oluji“.

VUČIĆ SE OPET ŽALI DA NE ŽELI NA MORE NEGO U JASENOVAC: Tko ga je uopće zvao na more?

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak je, ocijenivši da se protiv njega “provodi hajka” u Hrvatskoj, upitao kome on smeta i zašto mu, ni nakon tri zahtjeva, hrvatske vlasti ne dopuštaju da posjeti Jasenovac i oda počast žrtvama.

SKANDALOZNI EPILOG: Ispada da je 13-godišnja djevojčica “napala” dvometraša od sto kila i njegovu pomahnitalu ženu, a naše institucije više vjeruju srpskim ekstremistima nego hrvatskom policajcu i vojniku?!

Sačić Miloševiću: Nemojte dolaziti, nemojte nas vrijeđati

Pin It

VIDEO) GENERAL SAČIĆ OŠTRO O KONKURENCIJI Zahvalio na glasovima pa ...

Hrvatski suverenisti poručili su u srijedu da su šokirani i zgroženi Vladinim izjednačavanjem veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluja s pojedinačnim zločinima nad srpskim civilima u Gruborima te su istaknuli da Vlada time omalovažava Oluju.

“Za nas je Oluja veličanstvena vojno-redarstvena akcija koja se nipošto ne smije dovoditi u bilo kakav kontekst s bilo čim. Riječ je o najvećoj pobjedi Hrvatske vojske u povijesti i nijedna vojska ni država na svijetu ne dopuštaju da se ovakve velike bitke i veliki dani za državu omalovažavaju na način kako se to događa u Hrvatskoj”, poručio je na konferenciji za novinare čelnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Zastupnik Željko Sačić, u vrijeme Oluje načelnik stožera Specijalne policije, naglasio je da su “šokirani i zgroženi najavom i stavom da netko u Vladi s koalicijskim partnerom SDSS-om i pomišlja izjednačiti i dovoditi u vezu svečanost veličanstvene akcije Oluja s izoliranim, pojedinačnim i za svaku osudu, čak i procesuiranim i presuđenim, peterostrukim ubojstvom srpskih civila u selu Grubori”.

Neshvatljivo je i nedopustivo dovoditi u vezu veličanstvenu Oluju s takvim izoliranim slučajem i blatiti svetost i čistoću žrtve koju smo svi podnijeli, oslobađajući nakon petogodišnje velikosrpske, četničke okupacije svoj hrvatski prostor i ostvarujući slobodu svom hrvatskom narodu, poručio je Sačić.

Po njegovim riječima, to je isto kao kada bi se netko usudio na dan veličanstvene ruske pobjede nad Hitlerovim fašističkim snagama u velikom vojnom mimohodu Putinu spočitnuti da mora poslati neku delegaciju koja će se pokloniti žrtvama silovanja ruskih vojnika u Berlinu.

“Hrvatska Vlado, osvijesti se. Izabrana si da vodiš hrvatski narod, ponašaj se odgovorno. Mi, žrtve i heroji i živi i mrtvi, vas obvezujemo da ne blatite veličanstvo VRO Oluja. A svaki pijetet zaslužuju žrtve koje su pritom nesvjesno, svjesno, neplanirano, izolirano počinili u svojoj protupravnosti neki od hrvatskih vojnika, ali zato su tu pravosudna tijela i sudovi da to procesuiraju. No, to ne može nikada i nikako biti dovedeno u vezu sa značajem operacije Oluja”, apelira Sačić.

Dodaje da su zgroženi i uvredljivim, duboko ponižavajućim, iskazom aktualnog potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji kaže da će doći na proslavu u Knin, ali da za to treba imati želudac.

“Ako je tako, nemoj dolaziti, nemoj nas vrijeđati, već samim činom ste omalovažili žrtve. Prije nego što dođete u Knin, preporučio bih vam da obilježite svih 150 masovnih grobnica koje su vaši sada abolirani i iz SDSS-a i sada aktualni sunarodnjaci počinili na štetu hrvatskog naroda”, kazao je Sačić.

direktno.hr

Login Form