HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Od Plenkovića i njegove Vlade tražimo uklanjanje mauzoleja Šoškočaninu kao i svih ostalih četničkih spomenika u Republici Hrvatskoj! Također, tražimo isplatu ratne odštete za porušena sela i gradove, za logoraše i svu poginulu djecu! Nećemo odustati od ovih zahtjeva, nećemo odustati od naše mladosti, nećemo odustati od naroda i nikada nećemo dopustiti za se zaboravi. 

Kiša nas je ispljuskala početkom prošloga tjedna, a mjestimice i u nastavku, kombinirano s malim, podmuklim toplinskim udarima. Ako je i od kiše, previše je. Sva sreća, u dogovoru s nebesima bila je milostiva na Dan državnosti koji bi se trebao zvati Danom hrvatske državnosti, ali ne ćemo inzistirati.

TOMISLAV SALOPEK - najnovije objave | 24sata

Koliko se Republika Hrvatska angažirala oko zambijske osmorke, o čemu smo ranije i pisali, najbolje pokazuje dramatična ispovijest Darija Klasića, drugog tajnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Južnoj Africi, koji je od prvog uhićenja u prosincu prošle godine, redovito obilazio optužene hrvatske državljane.

Zašto je Bahmut toliko važan u ratu Rusije i Ukrajine? | Rat u Ukrajini  Vijesti | Al Jazeera

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenskij nedavno je izjavio da je "Bahmut još samo u našim srcima", a ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je ruskim snagama za "završetak operacije oslobođenja Artjomovska". Vođa Wagnera Jevgenij Prigožin u ponedjeljak je ipak objavio da su ukrajinske snage vratile dio naselja sjeverno od Bahmuta.

Poštovani g. Gordan Jandroković, zašto kao predsjednik Hrvatskog Sabora niste reagirali na očito nepoštivanje hrvatskog grba od strane političke platforme Možemo? Sigurna sam da bi odmah  reagirali da je neki drugi zastupnik prekrio govornicu sa hrvatskom zastavom sa prvim bijelim poljem na grbu!

Ron DeSantis Calls Putin a 'War Criminal,' Clarifying Earlier Comment on  Ukraine - The New York Times

Guverner Floride Ron DeSantis (44) na papiru ima sve ono što bi trebao imati sljedeći američki predsjednik. Nakon Donalda Trumpa, predsjednika ‘razarača‘ koji je doveo u pitanje sve institucije i unutarnjega američkog i globalnoga međunarodnog poretka;

Živimo u divljim vremenima, u kojima je ispravno postalo krivo, a izvitopereno je postalo normalno. Ugrožena je obitelj, ugrožena je Domovina, ugrožena je vjera, a to su stupovi naše mlade države. Hrvatski narod postao je meta i neprijatelj. Imate li osjećaj da u vlastitoj Domovini više niste svoji na svome? 

Bleiburška tragedija – Wikipedija

Prošao je još jedan svibanj, mjesec u kojem se, među ostalim, sjećamo strašnih pokolja zarobljenih vojnika i civila, od kojih je uvjerljivo najveći broj Hrvata, koji su se 15. svibnja 1945., nakon službenoga kraja Drugoga svjetskoga rata u Europi, predali Britancima u blizini gradića Bleiburga u današnjoj Austriji, a oni ih izručili jugoslavenskim partizanima i tako postali suodgovorni za najveći ratni zločin

STEPHEN NIKOLA BARTULICA, saborski zastupnik Domovinskog pokreta: "Istra je  posebna i ima autentični identitet. To treba njegovati" - Glas Istre

Nisam iznenađen presudom i dobro da je ova drama završena. Cijelo vrijeme sam upozoravao da ne postoji »pravo na dijete« te da nije jasno kakvu su ulogu u ovoj priči odigrale hrvatske institucije. Činjenica da su optuženi nedavno bili spremni napustiti Zambiju bez djece nije dobar znak jer interes djece mora uvijek biti u središtu pažnje

Dakle, nisu imali vremena temeljitom pristupanju problema izbornog zakona, nisu željeli širu raspravu niti uključenost društvenih snaga (akademskih, gospodarskih, građanskih i dr.). Jednom riječju – ne talasaj!

Ured predsjednika: Plenković laže

Pin It

Volju HDZ-a, koji nikako nije dopustio da lider oporbe vodi Nacionalni odbor, Zoran Milanović nije mogao promijeniti, ali i on i SDP ostali su u Savezu za Europu jer su to bili državni poslovi važni za Hrvatsku. To je istina. A još jedna prigodna neistina koju predsjednik Vlade 'framea' - računajući valjda da svi imaju kratko pamćenje – neće promijeniti povijest koja kazuje kako je njegova uloga u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji bila i ostala na razini pariškog prognanika", stoji u priopćenju.

Nakon medijskih prepucavanja između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića ovoga puta reagirao je Ured predsjednika Republike Hrvatske zbog "neistina koje je iznio Andrej Plenković".

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Kako neistina koju je iznio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ne bi postala, njemu sigurno razumljiv, medijski 'frame' - neistina kako je predsjednik Republike Zoran Milanović odbio voditi Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU dok je bio predsjednik SDP-a i lider oporbe - Ured predsjednika rado će predsjedniku Vlade još jednom osvježiti memoriju. Jer, kako i sam govori, važno je da hrvatska javnost to zna. 

Zoran Milanović bio je kandidat svoje tadašnje stranke za predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, ali Hrvatski sabor je izabrao Vesnu Pusić i to sa 84 glasa saborskih zastupnika među kojima su, donoseći presudnu većinu, bili i zastupnici njegove stranke, HDZ-a. Ili ni taj HDZ Andrej Plenković ne priznaje kao svoj? Suzdržanih je bilo 53. Dobro? Predsjednik Republike, tada predsjednik SDP-a, upozoravao je kako bi Nacionalni odbor trebao voditi predsjednik najjače oporbene stranke jer, kako je tada govorio, 'to jamči stabilnost Saveza za Europu', 'ta funkcija ima dalekosežniji simbolični značaj', a bez toga 'Nacionalni odbor gubi politički značaj i smisao'. 

Volju HDZ-a, koji nikako nije dopustio da lider oporbe vodi Nacionalni odbor, Zoran Milanović nije mogao promijeniti, ali i on i SDP ostali su u Savezu za Europu jer su to bili državni poslovi važni za Hrvatsku. To je istina. A još jedna prigodna neistina koju predsjednik Vlade 'framea' - računajući valjda da svi imaju kratko pamćenje – neće promijeniti povijest koja kazuje kako je njegova uloga u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji bila i ostala na razini pariškog prognanika", stoji u priopćenju.

direktno.hr

Login Form