HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Pupovac o izborima govorio na kontroverznoj srpskoj televiziji: S njim je gostovao Savo Štrbac

Žao nam je da nismo išli u VII. izbornoj jedinici te da eventualno osvojimo i četvrti mandat, ali to je splet političkih okolnosti za koji nismo našli načina da ga predvladamo.

Karolina Vidović Krišto: Hrvatski sabor je najgore funkcionirajući  parlament u EU-u - Kamenjar

Karolina Vidović Krišto svakako spada među najveće gubitnike ovih izbora. Niu jednoj izbornoj jedinici nije bila ni blizu prelaska izbornog praga. Kao nositeljica liste u prvoj izbornoj osvojila tek nešto više od 2 posto glasova.

Mario Radić komentirao šokantnu snimku Plenkovićevog monologa | Telegram.hr

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u četvrtak kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s bilo koje strane, ali da će DP imati čvrsti stav u pregovorima.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, redakcija i tekst

Nakon održanih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj želimo se zahvaliti svim hrvatskim građanima koji su izašli na izbore te povjerili podršku i povjerenje Domovinskom pokretu s 202.670 glasova. 

Korupcija je dugo Ahilova peta konzervativne stranke (HDZ) koja je najčešće vladala Hrvatskom od njezina osamostaljenja 1991. Nekoliko je ministara posljednjih godina moralo podnijeti ostavke, zagađujući politički život brojnim skandalima, navodi Afp.

“Slavko i Ivo Goldstein vode veliku bitku protiv hrvatskog naroda” – izjavio je Marko Veselica predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika na svečanoj sjednici u povodu 12. obljetnice osnutka Društva 18. 2. 2002., u Glasu Slavonije.

Hasanbegović pozvao Splićane: 'Ne dopustite da vaš grad kao Zagreb postane  plijen ideološke sekte' - Večernji.hr

Nakon što je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao kako mu se koalicijski partner Mislav Kolakušić (čelnik stranke Pravo i pravda) ne javlja ne telefon, jasno je da DP više ne kontrolira 14 nego 13 novoosvojenih saborskih mandata.

Svjedočili su da je čovjek koji je to učinio živio u selu Puhovac i da mu je nadimak “Hodža”: “Na uniformi je imao ozmaku MOS 7. muslimanska brigada. Ušao je u kuću i počeo nam psovati ustašku majku, a svekrvi je prislonio pištolj na čelo. Kada smo izašli, prepoznala sam susjeda Seida iz Kozarca, inače je bio boksač u Čeliku.

Prema sinoćnjoj retorici Penave, nije jasno s kime bi Domovinski pokret mogao koalirati. Spominju se i HDZ i SDP, ali u stranci koja za sada drži 14 mandata imaju uvjete preko kojih neće prelaziti, što su i sinoć nekoliko puta naglasili. Jedan od uvjeta je da neće koalirati s SSDS-om, ali ni s Možemo.

Koliko smo puta na malim ekranima ili na sučeljavanjima povjesničara, političara i javnih osoba čuli optužbe za „revizionizam“, kada se raspravljalo o temama iz nedavne hrvatske povijesti? Što je točno revizionizam? Nevezano za povijesnu znanost, nešto revidirati znači preispitati, ponovno staviti na test i dodatno provjeriti.

Skup protiv mjera Vlade nije desničarenje i vjerovanje u teorije zavjere; moramo imati društvenu raspravu o tri ključna pitanja

Pin It

ZAGREB "Festival Slobode" - Transformacija Svijesti

Nikako se ne mogu složiti da je to priča koju promovira isključivo desnica. To je zapravo jedna stereotipna teza kojom se daje zajedničko obilježje svim prosvjedima protiv mjera Vlade. Uvijek se na neki način svrstavaju u 'desničarske prosvjede', što nema nikakve veze sa stvarnošću. Prosvjedi okupljaju vrlo različite skupine koje su ujedinjene u nečemu što doživljavaju kao egzistencijalni strah

Medijske natpise da je takozvani "Festival slobode" zapravo okupljanje desnice te sve češće medijsko povezivanje desnog biračkog tijela s pobornicima teorija zavjera za Direktno je komentirala politologinja Jadranka Polović. 

"Nikako se ne mogu složiti da je to priča koju promovira isključivo desnica. To je zapravo jedna stereotipna teza kojom se daje zajedničko obilježje svim prosvjedima protiv mjera Vlade. Uvijek se na neki način svrstavaju u 'desničarske prosvjede', što nema nikakve veze sa stvarnošću. Prosvjedi okupljaju vrlo različite skupine koje su ujedinjene u nečemu što doživljavaju kao egzistencijalni strah", rekla je Polović.

Korona kriza je prvenstveno kriza sigurnosti

Kako ističe Polović, određeni aspekti ove krize vrlo su kontroverzni, a akademski krugovi i mediji ne postupaju znanstveno. 

"U pitanju su, možemo reći, osobna prava i slobode, nešto na što smo koliko-toliko navikli. U pitanje je normalan način života. Gospodarstvo će se oporaviti, ali pitanje je kakve ćemo mlade generacije imati nakon ovakve 'pretumbacije' obrazovnog sustava. Moramo analitički predočiti određena pitanja zbog kojih su javnozdravstveni i sigurnosni aspekti ove korona krize vrlo kontroverzni. Ono što smatram potpuno neznanstveno jest da je akademski i medijski diskurs zapostavio i u opskurnost bacio prigovore. Diskvalificira ih i stavlja u domenu teorija zavjere."

"U situaciji suspendiranih načela demokracije ova suspendirana pitanja koja ima javnost zahtijevaju odgovore. To samo produbljuje rascjep između Vlade i građana te umanjuje povjerenje prema bilo kakvim medicinskim stručnjacima, ali i medijima. Važno je da se neka pitanja stave u analitički okvir kako bi se vratilo povjerenje u instituciji koje je danas narušeno. Mi o korona krizi govorimo kao o zdravstvenoj krizi, ali ona je prvenstveno sigurnosna kriza", dodala je Polović.

Koje je podrijetlo virusa, tko financira WHO i tko zarađuje na ovoj krizi?

Polović ističe da postoje tri ključna pitanja koja moraju postati predmet velike nacionalne i globalne javne rasprave. 

"Prvo pitanje koje treba raspraviti je podrijetlo virusa. Trebamo uzeti u obzir stav zdravstvene zajednice da je u pitanju prirodni virus, ali i da je u pitanju moguća laboratorijska nesreća. Moram reći da su laboratoriji koji se bave opasnim patogenima raspršeni diljem svijeta, a biosigurnost mora biti tema društvene rasprave. Biološko oružje, za razliku od nuklearnog i kemijskog, potpuno je izmaklo iz fokusa javnosti, a rasprava o tom pitanju treba postojati na nacionalnom nivou, ali i međunarodnih institucija. Naime, u Vijeću sigurnosti UN-a trenutno traje veliki sukob teorija zavjere između SAD-a i Kine jer se te dvije zemlje međusobno optužuju za ovaj patogeni virus."

"Drugo vrlo kontroverzno pitanje je uloga privatnih fundacija u financiranju Svjetske zdravstvene organizacije(WHO). Tu organizaciju u natpolovičnoj većini financiraju Melinda Gates fundacija te srodne fundacije s potporom Billa Gatesa i farmaceutske industrije. To je pitanje zbog kojeg javnost nema povjerenja u cjepiva i to treba raspraviti."

"Treće pitanje je pravi cilj 'lockdowna'. Jasno je vidljivo da je od su u ovoj krizi  najviše profitirale farmaceutska i IT industrija Silicijske doline. One su višestruko umnožile svoje bogatstvo. Pitanje je da li je to dio velikog 'reseta' koji je dogovoren na Svjetskom ekonomskom forumu. Ta pitanja nisu dio teorije zavjere, već dokazive činjenice o kojima treba otvoriti društvenu raspravu i dijalog između Vlade i građana, sve s ciljem povratka povjerenja u institucije", zaključila je Polović.

Login Form