HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Predsjednik DP-a, potpredsjednik Sabora i zastupnik Ivan Penava: ''Ono što je nas u DP-u najviše zanimalo i što smo isticali cijelu kampanju je program broj jedan ove države – demografija, a sukladno tome smo u dogovoru s partnerima i dobili resor demografije i useljeništva. Potom su tu poljoprivreda i gospodarstvo. Tu ćemo imati svoje ljude u liku ministara''.

Dijeljenje službenih statistika (imigrantskog) kriminala na društvenim mrežama sada je zločin iz mržnje u Njemačkoj

Dijeljenje činjenica očito je sada zločin iz mržnje u Njemačkoj jer je tamošnja političarka proglašena krivom za “poticanje mržnje” protiv lokalnih afganistanskih radnika nakon što je na internetu objavila statistiku grupnog silovanja.

Stipe Mlinarić dao je izjavu medijima

Dodao je i kako protiv Srba u Hrvatskoj nema ništa, ali isto tako je istaknuo da je SDSS "interesna skupina koja ne priznaje hrvatsku državu". "Ako ne poštujete 5. kolovoza, 18. studenoga, Bljesak, Borovo selo... Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti", rekao je za N1. 

DRAGOVOLJAC - Mario Filipi: U vrijeme rođenja Nikole Tesle nije postojala srpska  pravoslavna crkv

Razna politička uvjetovanja doprinijela su tomu da SPC izbjegne kaznene mjere. Srpska pravoslavna crkva mora konačno biti razotkrivena i kažnjena za poticanje mržnje, zločine i laži a ne da uz pomoć srbijanskog režima podiže optužnice protiv onih koji ukazuju na njihova đavolska nedjela.

Predsjednik Vlade Plenković sin je bivšeg visokog propagandista jugokomunističkogrežima te je već u svome maturalnom radu iskazao divljenje prema Edvardu Kardelju, koji je nakon Tita bio drugi najžešći progonitelj Hrvata. Ne mogu si zamisliti da mu je njegov brižni otac zatajio tu činjenicu. Stoga, dok je ova garnitura na vlasti, bit će puno problema, ne samo glede Bleiburga.

Penavi plaketa za promicanje mađarske kulture i tradicije: Podrška Vukovara  puno znači

U sklopu obilježavanja 15 godina rada, Udruga Mađara grada Vukovara u subotu je dodijelila plaketu gradonačelniku Ivanu Penavi na prigodnoj svečanosti u vukovarskom Dvorcu Eltz, izvijestili su iz Gradske uprave.

Ali ne lezi vraže, eto oporbe koja prognozira da nikako ne ćemo uspjeti. Glupi smo i nedostojni, nemamo sposobnih ljudi na toj gadnoj desnici, tko su uopće Penava, Ćipe, Radić, Prosperov, Dobrović, Peternel i svi ostali na tim listama?! Nisu li to branitelji iz Domovinskoga rata? Nisu li to obrazovani doktori znanosti, znanstvenici i domoljubi?! 

Bartulica o detaljima koalicijskog sporazuma: 'Nije tajna da su DP i HDZ  imali nategnute odnose'

Iz svoje perspektive ću reći da mogu biti miran i zadovoljan sa sadržajem što sam cijelo vrijeme isticao. Prvo, u koalicijskom sporazumu, izrazito se govori o rodnoj ideologiji i da se neće nametati u javni prostor. Drugo, što se tiče demografije i povratka naših ljudi, puno toga što je DP inzistirao je prihvaćeno

V. Kvitek: Referendum o samostalnosti Hrvatske - Portal Hrvatskoga  kulturnog vijeća

Dosta je vremena prošlo od prijelomnih događaja koji su odredili suvremenu hrvatsku povijest i na obljetnice tih događaja s ponosom ih se prisjećamo. Jedan od važnih datuma za suverenu Republiku Hrvatsku je 19. svibnja 1991., dan održavanja referenduma o neovisnosti.

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

"Ostali ste sami. Nemojte se bojati za ovih 12 veličanstvenih", odgovorio je DP-ov Stipo Ćipe Mlinarić Pavličeku. "Što se tiče vojske na granici poslali bi je da ste vi služili vojsku, odbili ste i otišli u civilnu kao i sve kolege iz Mosta. Prema tome da ima vas vjerujte da vi vas poslali, ali ste kukavice"

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio kršćane za palež

Pin It

Trgovački sud u Pazinu odlučio Uljanik poslati u stečaj. Istekao je i posljednji rok za deblokadu računa brodogradilišta Uljanik, pa je Trgovčki sud u Pazinu u ponedjeljak odlučio da se pokreće njegov stečaj.

"Stečaj Uljanika imat će traumatične posljedice za cijelo hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je stoljetni gospodarski i kulturni simbol Istre koji je pune 163 godine osiguravao egzistenciju tisućama obitelji. Stečaj Uljanika predstavlja ogroman kulturni, gospodarski i emotivni gubitak za sve građane Pule zbog čega će u Puli će današnji dan biti proglašen Danom žalosti", poručio je puljski gradonačelnik Boris Miletić Neron.

Proglasiti Dan žalosti za propast Uljanika u čemu su on osobno i njegova stranka sudjelovali, dali ogroman doprinos i odavno pokopali Uljanik, je više nego licemjerno. Amnezija i sinkopa obuzele su Borisa Miletića kada je Uljanik u pitanju. Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio kršćane za palež. Tako Boris Miletić optužuje Vladu RH skidajući time sa sebe i IDS-a  svaku odgovornost, svi su krivi samo on i IDS eto nisu? Optužujući Vladu RH, ponavljaju staru mantru IDS-ove iredentističke i autonomaške politike da je Istra zapostavljena i da se iz Istre samo uzima novac, a da joj se ništa ne daje, da je Istra za Zagreb isto što i nekada Beograd (mada bi Boris Miletić i IDS vjerojatno radije davali Beogradu, nego Zagrebu).

Bivši župan i predsjednik IDS-a, Ivan Jakovčić, puljski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić i sadašnji župan Valter Flego, točno tim redoslijedom, najveći su inicijatori i krivci za uništenje Uljanika.

Ivan Jakovčić je inicijator i osnivač projekta Brijuni Rivijera po kojemu bi se puljski zaljev pretvorio u turističko-kockarski raj za turiste s dubokim džepovima i nautičare, odnosno u mali Monte Carlo. Pri tome je Jakovčiću smetao Uljanik, pa je još 1998. godine govorio da je "šaka u oko puljkom zaljevu " i da ga treba maknuti. Naravno da je "mali potrčko" Boris Miletić u ideji slijedio svog velikog šefa, pa je u predizbornoj kampanji za izbor gradonačelnika snimio spot u kojem obećava građanima Pule, šetnicu oko cijelog puljskog zaljeva i time Pulu vratiti moru. I ne samo to, nego je kao puljski gradonačelnik inicirao promjenu GUP-a u kojem su na mjestu Uljanika, ucrtani hoteli i dvije marine.

Za Brijuni rivijera trebalo je naći investitore, pa je Ivan Jakovčić doveo u Istru Danka Končara, bogataša sumnjivog podrijetla kapitala, pravomoćno osuđivanog za privredni kriminal, kojeg nalazimo i u Uljanik Plovidbi, a koji je bio predstavljen i kao strateški partner u restrukturiranju Uljanika. Niti jedan se drugi investitor nije našao, pomalo čudno zar ne? Umjesto da rade u korist istarskih radnika, istarskih težaka i građana, kao što se predstavljaju, jedinim zaštitnicima Istre, IDS-ovci su se, i još se brinu samo za osobne i stranačke interese, neprestano od osnivanja IDS-a stvarajući nesnošljivost i mržnju prema hrvatskoj državi i Zagrebu kao državnoj vlasti. Važnije je bilo baviti se ustašama i zabranama, nego sačuvati poduzeća i radna mjesta istarskih radnika, težaka i građana.

IDS je na vlasti u Istri od osamostaljenja Hrvatske kao države, sebe predstavlja kao jedinog zaštitnika Istre i istarskog čovjeka, a ustvari iznevjerio je njegovo povjerenje, koje mu je on ukazivao dajući mu glas, a time i vlast, radeći protivno interesima tog istog malog istarskog čovjeka, radnika i težaka. Nije ni državna vlast po pitanju Uljanika sasvim bila po strani. U vlasničkoj strukturi Brijuni Rivijere, udio države Hrvatske je 67 %, a Istarske županije 33% . U nadzornom odboru bili su predstavnici svih hrvatskih vlada od 2001. godine do danas, tako da ne mogu reći da nisu bili upoznati sa stanjem u Uljaniku.

Sagledavajući cijelu priču o Uljaniku ne mogu se oteti dojmu da je dovođenje kineske delegacije na kraju priče, nekakav prešutni dogovor između IDS-a i Vlade RH ili nekakva "kompenzacija" s Pelješkim mostom, kojim Uljanik ide u stečaj i umjesto brodogradnje Kinezi dobiju na poklon "prikladno zemljište" za izgradnju turističkih objekata, kako je IDS-ova vrhuška i bila zamislila. Tako bi se kompenzirala šteta nastala stečajem Uljanika, nalaženjem investitora za turistički projekt da Pula ipak postane "mali" Monte Carlo? Živi bili pa vidjeli! U svakom slučaju IDS je izgubio povjerenje istarskih glasača, ali s obzirom da u Istri nema ozbiljne i jake oporbe, unatoč svemu, još ima realne mogućnosti održati se na vlasti, što i jest najžalosnije. Ovaj potez Borisa Miletića da proglasi Dan žalosti povodom stečaja Uljanika, koliko god je licemjeran i bezobrazan, toliko je i medijski koristan i pragmatičan za IDS kao stranku na vlasti u Istri.

Lili Benčik/hrvatski-fokus.hr

Login Form