HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ne postoji ministarsko mjesto, premijersko mjesto, bilo koje mjesto, bilo koji novci na ovom svijetu za koje bi ja izdao te ljude koji su poginuli za ovu domovinu. Ne bi ih izdao ni za što na svijetu i nećemo ih izdati, budite sigurni! Netko treba reći jedanput - dosta je toga bilo i te trgovine! 180.000 pripadnika srpske nacionalnosti živi u Republici Hrvatskoj, a za SDSS glasa 35.000 ljudi.

Rezolucija o pravu na pobačaj proglašava prekid trudnoće pravom “svih osoba koje mogu biti trudne”, a ne samo žena.

Prijedlog Rezolucije o pravu na pobačaj, Europski parlament je 11. travnja većinom glasova usvojio i zatražio da se “pravo na pobačaj” uvrsti u Povelju Europske unije o temeljnim pravima.

SDSS ima kontinuitet vlasti u Republici Hrvatskoj. To je jedini zaključak koji možete izvući za Borovo selo, za to zašto nisu kažnjeni zločinci, zašto stoji spomenik četničkom vojvodi, odgovornom za masakr hrvatskih redarstvenika. To je točka na koju Domovinski pokret neće pristati. Taman bio sam i izazvao izbore po tisućiti put. To je točka ispod koje se hrvatski narod ne smije podcijeniti i poniziti. Mi to dozvoliti nećemo

Usporava inflacija u europodručju! Hrvatsku još nisu računali! - Osijek  Express

 Neumoljiva statistika otkrila je kako zapravo žive Hrvati: Netko nas dobro dere

Hrvati najviše novca izdvajaju za hranu, dok istovremeno podaci pokazuju kako inflacija i dalje divlja, a sezona nije ni počela.

Vrijeme je da se Tomislav Karamarko vrati u hrvatsku politiku, stekao je  podršku i divljenje mnogih – Totalno HR

Volio bih da se HDZ u potpunosti vrati politici samopoštovanja i suverenizma. Volio bih da HDZ kreira politiku koja bi Hrvatsku izvukla iz terminalne faze i gubitka stanovništva. Volio bih da naša zemlja razvija malo i srednje poduzetništvo, industriju i proizvodnju hrane. I da ne uvozi Eu savezničko smeće. Volio bih da raščistimo sa prošlošću ali na način da se napokon izgovori istina i o komunističkom režimu

"Svjesni ste tko ima kontinuitet vlasti u Hrvatskoj, a to je SDSS. Oni su jedini zaključak koji možete izvući kada govorimo o tome zašto nisu kažnjeni zločinci za Borova Sela, zašto još uvijek tamo stoji spomenik četničkim vojvodi odgovornog za masakr. To je točka preko koje ne prelazimo, taman izazvao nove izbore po tisuću puta", ustvrdio je Penava.

Ili će se HDZ i DP dogovoriti ili ćemo ići na nove izbore. U slučaju odabira potonje opcije bit će jako teško biračima objasniti, čak i uz pomoć svih mogućih PR-ovaca i spin majstora, da su HDZ-u bliži Pupovac i Stanimirović od Vukovaraca Penave i Radića. Birači su na izborima jasno poručili da žele i desniji HDZ. Potez je sada na Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

Međutim, nisu svi tako sretni ili ponosni na svoju pobjedničku vojsku i pilote koji će čuvati naše nebo. Ako je uopće smatraju svojom vojskom. Pogađate, riječ je o našoj ljevici, teško je reći hrvatskoj jer ih je gotovo pa nemoguće vidjeti kako izborne uspjehe slave s hrvatskim zastavama, kako s ponosom odaju počast poginulim hrvatskim vojnicima u danima kada slavimo ratne pobjede

Slobodna Dalmacija - Tko je Srbin kojeg Domovinski pokret gura za ministra  branitelja? Brat mu je bio u četnicima...

Mišić je iste godine na društvenim mrežama reagirao na govor zastupnice SDSS-a Anje Šimprage u Saboru, a odgovor je napisao u obliku poruke svojoj kćeri Nives. "Danas je u HR saboru govorila jedna osoba koja je nešto malo starija od tebe. Oko tri godine. Dok je ona 'bježala' iz Knina iz Hrvatske koju je njen ćaća toliko mrzio da je i svoje dijete doveo do pogibelji, skoro odveo u smrt"

Da bi se shvatila izjava Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva kojemu sam svojedobno bio član o "crvenim Kmerima" iz Domovinskog pokreta koji su po njegovim riječima uputili "prijetnju" glasilu Srpskog narodnog vijeća "Novostima", ali i javnim medijima HRT-u i Hini treba podsjetiti da je to tzv. Hrvatsko novinarsko društvo medijski dio jugosrpske hibridne agresije u mirnodopskim uvjetima na Republiku Hrvatske i hrvatski narod.

Nijemci ne žele prekid uvoza energenata iz Rusije

Pin It

Njemačka i dalje vraća ruski plin, da li zbog preprodaje? - Poslovni dnevnik

Mišljenja građana također su podijeljena i oko pitanja treba li Njemačka potpuno odustati od ruskog plina i nafte. Više od polovice ispitanika (52%) reklo je da zemlja ne bi trebala potpuno zaustaviti isporuku energenata iz Ruske Federacije. Samo 42% ispitanika nazvalo je tu mjeru potrebnom i izrazilo spremnost da se suoče s eventualnim posljedicama nestašice, rasta cijena i gospodarske recesije.

Njemački građani podijeljeni su oko poteza njemačkog kancelara Olafa Scholza za prevladavanje posljedica krize koja je nastala zbog stanja oko Ukrajine. O tome svjedoče rezultati istraživanja instituta Forsa po narudžbi televizije RTL, tamošnji medij Die Welt.

Samo 46% ispitanika pozitivno ocjenjuje mjere koje je poduzela njemačka vlada. Istovremeno, njih 47% izražava nezadovoljstvo radom vlade pod vodstvom Olafa Scholza.

Nezadovoljstvo Scholzovom vladom

Napominjemo da je tijekom proteklog tjedna broj nezadovoljnih porastao za 5%. Tako je prvi put od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini udio Nijemaca koji negativno ocjenjuju djelovanje kancelara premašio udio onih koji Scholzove mjere za prevladavanje posljedica krize nazivaju dostatnim, piše Die Welt, a prenosi geopolitika.news.

Još je negativnija bila reakcija ispitanika na paket potpore koji je vlada dogovorila 25. ožujka u kontekstu rasta cijena energenata. Podsjetimo, program predviđa porezne olakšice od 300 €, popuste na benzin i dizel, kao i paušalnu isplatu od 100 € obiteljima za svako dijete. Prema rezultatima istraživanja, samo 29% ispitanika reklo je da će ove mjere biti dovoljne za ublažavanje utjecaja rasta cijena energije. Većina ispitanika, njih 64%, nazvalo je vladine mjere nedovoljnim.

Promjena mišljenja javnosti o uvozu energenata iz Rusije

Mišljenja građana također su podijeljena i oko pitanja treba li Njemačka potpuno odustati od ruskog plina i nafte. Više od polovice ispitanika (52%) reklo je da zemlja ne bi trebala potpuno zaustaviti isporuku energenata iz Ruske Federacije. Samo 42% ispitanika nazvalo je tu mjeru potrebnom i izrazilo spremnost da se suoče s eventualnim posljedicama nestašice, rasta cijena i gospodarske recesije.

Treba napomenuti da je 3. ožujka, nedugo nakon početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, više od 60% ispitanika reklo da bi njemačka vlada trebala prestati uvoziti plin iz Rusije, dok se 32% tome protivilo. O tome svjedoče rezultati sociološke ankete koju je proveo Institut Civey po narudžbi njemačkog tjednika Wirtschaftswoche.

EU: I službeno prihvaćen peti paket sankcija protiv Rusije

Države članice EU-a u petak su i formalno potvrdile usvajanje petog paketa sankcija protiv Rusije koji uključuje zabranu uvoza ugljena, zabranu svih transakcija za četiri ključne ruske banke, zabranu pristajanja ruskih brodova u europske luke i niz mjera kako bi se pojačao pritisak na Moskvu da zaustavi agresiju.

“Ove sankcije su usvojene nakon zvjerstava koje su počinile ruske snage u Buči i drugim mjestima pod ruskom okupacijom. Cilj ovih sankcija je zaustaviti bezobzirno, nehumano i agresivno ponašanje ruskih vojnika i jasno poručiti Kremlju da će nelegalna agresija imati veliku cijenu”, izjavio je visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Peti paket sankcija uključuje:

– Zabranu uvoza ugljena iz Rusije od kolovoza ove godine. Trenutačna vrijednost ruskog ugljena koji se izvozi u EU iznosi osam milijardi eura godišnje.

– Zabranu pristajanja u europske luke brodovima pod ruskom zastavom. Predviđene su iznimke za brodove koji prevoze poljoprivredne i prehrambene proizvode, humanitarnu pomoć i energente.

– Zabranu prometa ruskim i bjeloruskim cestovnim prijevoznicima koji neće moći prevoziti robu unutar EU-a, čak i kada je riječ o tranzitu. Tu su također predviđene iznimke u slučaju prijevoza farmaceutskih, medicinskih, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

– Daljnju zabranu izvoza goriva za zrakoplove i drugih proizvoda poput kvantnih računala i naprednih poluvodiča, elektroničke robe, osjetljive strojne i prometne opreme te zabranu uvoza na proizvode poput drva, cementa, morske hrane, alkohola. Sankcionirani izvoz iznosi oko 10 milijardi eura godišnje, a uvoz 5,5 milijardi eura.

– Niz ciljanih mjera kako bi se pojačale postojeće sankcije i začepila rupe u njihovoj primjeni. To između ostaloga uključuje zabranu ruskim poduzećima da sudjeluju u javnim nabavama u državama članicama EU-a, prestanak svake financijske potpore ruskim javnim tijelima, proširenje zabrane na depozite u kripto valutama.

– Sankcije tvrtkama čiji su proizvodi ili tehnologija imale ulogu u invaziji, ključnim oligarsima i poslovnim ljudima, visokorangiranim dužnosnicima Kremlja, osobama koje sudjeluju u dezinformiranju i manipuliranju informacijama i sustavnom širenje narativa Kremlja o agresiji na Ukrajinu te članovima obitelji pojedinaca koji su već pod sankcijama.

– Potpunu zabranu transakcija za četiri ključne ruske banke Sovkombank, Novikombank, VTB i Otkrutie. Te banke su još ranije isključene iz Swifta, a sada im je zamrznuta imovina i potpuno su odsječene od bankovnog tržišta EU-a.

Komisija je objavila da već radi na dodatnim prijedlozima novih sankcija koje bi mogle uključivati zabranu uvoza nafte. Osim sankcija, EU naglašava da je smanjenje ovisnosti o ruskim fosilnim gorivima “hitni imperativ”.

Izvor: narod.hr/hina/geopolitika.news

Login Form