HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Nedavno smo obilježili trideset i prvu godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske i prisjetili se teške borbe za slobodnu i neovisnu hrvatsku državu. Dok je trajao rat protiv JNA i pobunjenih Srba, vodila se i borba za istinu o Domovinskom ratu. Domaća i strana javnost trebala je biti obavještena da neovisnost Hrvatske nije nacionalistički projekt, već obrana od nacionalističkog projekta Velike Srbije.

Sve što je u eter bačeno je ne-tema. Ja procjenjujem što je ne-tema. Čelni sam čovjek parlamentarne većine, gledam što je relevantno i što rade oni koji su kontra nas i koji hoće u javni prostor staviti teme koje nisu bitne

Moglo bi se reći da je Hrvatska među najlošijim đacima najzahtjevnije škole, odnosno da ulaže minimum napora da je baš ne izbace, ali kao da nema ozbiljnu ambiciju napredovati

Tomašević jučer: Nisam ja Bandić!; Tomašević danas u uniformi Čistoće  utovara smeće u kamion

Dugi siječanj vukao se kao zmija, nimalo zabavan u svijetu, a još manje na istoku Europe, ali u Hrvatskoj se uvijek nađe prilika za razonodu, kupleti u mobitelima uglednih dama i pitanje za milijun kuna tko je AP, smetlarske predstave u Zagrebu ili na jugu pomorsko dobro i zakon koji zvuči loše, sve manje tajanstveni nestanak jahte i ostale afere i aferice koje drže narod u dobrom raspoloženju

Nismo sigurni da Srbija, uz jaku diplomaciju, ne će imati snažniji utjecaj na Zapadu od Hrvatske ako se odluči svrstati u ovaj blok. Povijesno iskustvo nas uči da je ranije bilo tako. Ostanak Srbije u istočnoj sferi utjecaja značio bi to da bi Hrvatska imala ulogu čuvara granice prema Istoku, a to znači i određene ustupke Hrvatskoj. Racionalna cost-benefit analiza ne ostavlja dvojbe o tome što su hrvatski interesi.

Vide možda nešto malo navečer na dnevniku, ali je to na HRT-u dosta kontrolirano i vi ne možete tu čuti puno negativnosti protiv premijera Plenkovića. Ljudi su pali u depresiju i situacija je vrlo opasna. To je postala takva tuga da je to nenormalno. Moramo se čim prije obračunati s ovom korumpiranom vlašću, maknuti je i pustiti Hrvatsku da diše jer Hrvatska je puna vrijednih, pametnih i poštenih ljudi

Ivana Kekin konačno priznala da je optuženi Noah Kraljević član platforme  Možemo: O sankcijama ni riječ - Teleskop

Kao što smo već pisali, transrodni/homoseksualni par Noah i Ivona Kraljević, koji je u fokusu javnosti zbog afere Zambija gdje su osumnjičeni za trgovinu djecom, ozakonio je svoju vezu. Kraljević i njegova partnerica sklopili su brak u Evangeličkoj (luteranskoj) crkvi u Zagrebu krajem 2019. godine, kako je Narod.hr ekskluzivno doznao.

Vučić kod Scholza: Knedle u grlu i hod po žici | Njemačka | Al Jazeera

Teško je pronaći dvojicu europskih političkih lidera koji se na prvi pogled razlikuju više nego što se razlikuju njemački kancelar i srbijanski predsjednik, Olaf Scholz i Aleksandar Vučić. Olaf je jedva primjetni, samozatajni šef velike nacije, Aca je živopisni, razmetljivi vođa male nacije. Olaf je uvijek ozbiljan, Aca je permanentna predstava.

Beli Zagreb grad se opet jednom proslavio. Ovaj puta je već danima zatrpan smećem. Metropola s najvećim prirezom pokazuje se svima s najviše smeća na ulicama.

Po svemu sudeći iz Beograda je pokrenuta nova ofenziva u hibridnom ratu koji se vodi s velikosrpskih pozicija u Hrvatskoj, pri čemu jednu od vodećih uloga ima predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik u Hrvatskome saboru, ali i vođa "pete kolone" Milorad Pupovac.

DP: Dosta je pljačke - Plenkovićeva vlada mora odmah javno obznaniti cijene uvezene i izvezene nafte i plina

Pin It

Klub zastupnika DP-a, zajedno s ostalim predlagateljima, je temeljem akta pod nazivom 'Prijedlog zaključka o raspolaganju energentima u Republici Hrvatskoj' zatražio da Vlada dostavi Saboru izvješće o cijenama uvezene i izvezene nafte i plina, iznosu naplaćenih koncesija za eksploataciju nafte i plina te prosječnoj prodajnoj cijeni domaće nafte i plina.

Mišljenje Vlade kojim predlaže Saboru da ne prihvati taj Prijedlog smatramo neprihvatljivim, a naš Davor Dretar ovako je to prokomentirao:

''Kao što nijedan automobil na svijetu ne možeš pokrenuti ako u njega nisi stavio gorivo, kao što nijedna žarulja na svijetu ne svijetli ako joj nisi doveo električnu energiju, tako nijedna država na svijetu ne funkcionira bez energenata''. 

''Znajući to i postavljajući Hrvatsku kao naš epicentar interesa, možemo li uopće zamisliti istu tu Hrvatsku kao državu koja ne raspolaže, odnosno odgovorno gospodari, svojim energentima? Što to točno znači kada oni kažu: - Nemojte prihvatiti Prijedlog zaključka o energentima jer cjenovni podaci predstavljaju poslovnu tajnu te se ne mogu javno objaviti? U kojoj to državi raspolaganje novcima svih nas predstavlja poslovnu tajnu?!''.

''Dame i gospodo iz Vlade, to je novac svake Ankice iz Začretja, svakoga Ivana iz Imotskog i svake osobe koja živi u Hrvatskoj. To nije vaš novac i stoti puta ponavljam, kada naš poštovani gospodin premijer kaže 'dali smo', 'uložili smo', 'osigurali smo' - niste vi, poštovani premijeru, ništa dali, osigurali i uložili. Vi ste samo sredstva svih nas usmjerili u određenom smjeru''.

Login Form