HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Zagrebu

U Zagrebu su ovih dana osvanuli u najmanju ruku zanimljivi plakati. S obzirom na to tko je na vlasti u gradu Zagrebu, možda se ipak ne radi o šali. Naime, po zagrebačkim ulicama polijepljeni su crveni plakati s licima Lenjina i Marxa koji pozivaju na političko organiziranje pod komunističkom ideologijom.

Udruga veterana IX. bojne HOS-a poslala nam je priopćenje vezano za najavljeni koncert Aleksandre Prijović u Splitu:

“Boli činjenica da se namjerno prešućuje statistika, brojke, službeni podaci koji jasno svjedoče o strahoti Domovinskog rata, pa se često zapitamo za koju smo se mi državu borili, za čije interese.

“Ja na more ne želim da idem. (…) Ja ne želim da idem na more u Hrvatsku. Nisam zainteresovan za more. Ponajmanje za Rovinj, Dubrovnik ili za ne znam šta. Nisam zainteresovan. Neću da idem na more, hoću da idem u Jasenovac.”

Europski i transatlantski integrirane srednjoeuropske države, one kojih se izravno tiče rješenje rusko-ukrajinskog rata, ovih dana šalju ozbiljna upozorenja Ukrajini. Što upućuje na to da se već pripremaju za razdoblje poslije rusko-ukrajinskoga mirovnog procesa. I da nastoje već sada zaštititi svoje interese

RAZGOVOR Tomislav Jonjić, kandidat za predsjednika RH: Hrvatska je uvijek  bila vrijedna žrtve! - Fenix Magazin

Pred nama su predsjednički izbori, a gotovo svaki dan iskoči novo ime koje se uključuje u tu utrku. Kandidata na desnici već sada ima puno, što itekako ide u korist ljevici. Stoga je Tomislav Jonjić, koji je među prvima objavio kandidaturu, pozvao sve kandidate s desnice na dogovor. Njegov prijedlog je da se usuglase oko jednog kandidata koji će se suprotstaviti ljevici na izborima.

Ukoliko niste pročitali uvod u intervju s Ivanom Kekin u Gloriji, toplo preporučujem. Takav poltronski užas nisam dugo vidjela. Ako sam ikada. Malo ću vam spojlat, dvije genijalke koje su potpisane pod taj intervju Ivanu Kekin uspoređuju s, ni manje ni više, već s Ivanom Orleanskom.

ŠIRI SE BRATSTVO I JEDINSTVO PREMA BIVŠEM I SADAŠNJEM GLAVNOM GRADU MILORADA PUPOVCA TE SVIH ONIH KOJI NE PRIZNAJU SAMOSTALNU HRVATSKU DRŽAVU VEĆ SAMO JUGOSLAVENA!

Plenković brani Vučićev dolazak u Dubrovnik, opozicija kritikuje - Region -  Dnevni list Danas

Vrijeme se malo smirilo, a bilo je i vrijeme. Obećanje makar i skraćenoga babljega ljeta, kada se već činilo da odmah dolazi Djed. Znači, ipak ćemo valjda vidjeti pastelne boje normalne jeseni, još se ponekad baviti „aktivnostima na otvorenom“ kako glasi fraza iz televizijskih dnevnika, premda se već radi na projektima novih zatvora u Hrvatskoj.

Plenković: Imamo najveći broj zaposlenih ikad

Premijer Andrej Plenković pohvalio se u utorak kako Hrvatska ima rekordnih 1,75 milijuna zaposlenih i svega 83 tisuće nezaposlenih, odnosno 4,4 posto, što je najniže u posljednjih 40 godina.

“Srpska BIA me prije dvije godine htjela likvidirati, a iz Lepoglave mi se javio njihov kiler koji je priznao da je u zadnjih desetak godina odrađivao ubojstva po Hrvatskoj!”

Mladen Pavković: Milanović vidi „ustaše“ među hrvatskim zastavama i domoljubnim pjesmama!

Pin It

U svezi velikog domoljubnog koncerta u Imotskom, oglasio se i Zoran Milanović, predsjednik RH. U svom obraćanju „narodu“ uz ostalo je istaknuo  da su se „ustaški pozdravi, obilježja i pjesme  koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, nažalost mogli  vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta“ te da nešto takvoga „nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj!

I ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona.“ Zatim je nadodao da je „zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, ustaški  pozdrav dobio dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrijebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata“. I tako dalje i tako redom.

Dakle, kad je vidio masu, poglavito mladog svijeta s nizom hrvatskih zastava i hrvatskim obilježjima, to ga je dirnulo do bola. A kad se u Kumrovcu i po „šumama i gorama“ slavi Jugoslavija i zločinac Josip Broz Tito, tada se ne javlja.  

Naime, ako je za Jugoslavene bila zločinačka NDH, onda je za Hrvate bila i ostala zločinačka – Jugoslavija, protiv čijih smo se tenkova borili i čija je vojska zajedno s velikosrpskim četnicima i domaćim izdajicama .ubijala, klala, otuđivala, rušila… sve što hrvatski diše.

Milanović je „zaboravio“ odgovoriti i svom kolegi, Aleksandru Vučiću, predsjedniku RS, na njegovo pljuvanje i bljuvanje po Hrvatima na protestnom skupu u Loznici, nekoliko dana prije nego smo slavili Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Vučić je tada, uz ostalo, rekao da „Hrvati nisu pobijedili u Oluji nego su išli tenkovima na djecu, žene i starce!“ Na to je mučao kao riba u vodi!

Milanović se nije javio niti ga je smetalo što je prije desetak dana na Vlašiću (BiH) uz nazočnost brojnih četnika, pa i Željka Komšića, hrvatskog, odnosno bošnjačkog člana Predsjedništva  BiH, otkriven  impozantni, 17 metara visok spomenik  „General  Mehmed  Alagić Ljiljan – Ljuta greda“. Alagić (1947.-2003.) je tijekom Domovinskog rata, kao bivši oficir zločinačke JNA, bio zapovjednik nekih korpusa  Armije BiH, iza kojih su ostali  najkrvaviji  zločini nad Hrvatima u Središnjoj  Bosni. Za zločine ga je optužio i Međunarodni sud  za ratne zločine u Haagu, ali iznenadna smrt ga je spasila od osude.

Čitajući Milanovićevo priopćenje može se stječi dojam da se u Hrvatskoj obnavlja ustaštvo, da je hrvatska („Plenkovićeva“) politika kriva čak i za „pobunu Srba 1991.“! Putem šutnje, mučanja i ne zamjeranja srpskoj (četničkoj) politici na određeni se način rehabilitira Srbija, a sotonizira  Hrvatska,odnosno  na taj se način iz godine u godinu, nakon smrti utemeljitelja RH i prvog hrvatskog predsjednika, čiju je bistu baš Milanović dao baciti u nekakvi podrum,  poništava i ono veliko što je hrvatski narod ostvario u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu. Po Milanoviću, Hrvati više „ne smiju“ pjevati domoljubne pjesme i nositi hrvatske zastave, već bi valjda morali i trebali sagnuti glavu  ipokorno prihvatiti  diktate međunarodne zajednice, ali i nekih koji su trenutačno u Hrvatskoj na vlasti.

Hrvate su gonili i zatvarali i ubijali nakon 1945., ali i 1971. godine.  Čitavo se vrijeme, pa i danas, krivotvori povijest, kako bi se Hrvati natjerali  da prihvate neke planove i projekte koji nisu i nikada neće biti u interesu hrvatskog naroda.

Dosta je toga da se sve što je hrvatskoproglašava  ustaškom idejom. Ti mladi koji su se okupili na koncertu, u većini, nažalost malo znaju o stvaranju hrvatske države i njezinim žrtvama, a još manje što je bilo kad je bilo, kad je vladao maršal Tito.

Da je Milanović 1991. bio tamo gdje je trebalo, gdje je krv tekla u potocima, možda bi imao pravo nešto govoriti protiv domoljublja koje mu se očito ne dopada, a ovako svatko će mu reći i pitati ga: Zaštoje dezertirao kad nam je svaki čovjek i svaka puška bila vrijedna poput zlata?

I na kraju, nitko se u Hrvatskoj ne treba  bojati ustaša, jer njih više nema (koliko ih je samo Tito nakon završetka II. svjetskog rata, bez suda i suđenja,  poubijao i poslao na teške robije), što će reći da se „ustaštvo ne budi“, ali sve više smo svjedoci da u Srbiji i Republici Srpskoj ponovno govore i rade na tome da „pokore Hrvate i „ustaše“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Login Form