Sthurm može, Čilić stoj!

Pin It

Poznavatelji sporta zasigurno znaju tko je Felix Sthurm. Ali ipak za one koji slabije prate sport pojasnit ću da se radi o Njemačkom boksaču Bosanskih korijena,pravim imenom Adnan Ćatić. Tko je Marin Čilić,to sigurno zna svako dijete u Hrvatskoj. E sada,na početku ovoga teksta,dosta vas može se zapitati zašto uspoređujem ovu dvojicu sportaša.

Nažalost,ne spominjem ih zbog njihovih sportskih uspijeha...razlog tome su Bošnjački mediji koja za sebe vole reći da su "objektivni i neovisni".

Adnan Ćatić boksač koji je zbog boljih uvijeta koje mu je ponudila Njemačka uzeo Njemačko državljanstvo i kao Njemački boksač postigao zavidne uspijehe u sportu kojim se bavi.

Čak je i ime promijenio jer mu njegovo Bosansko nije zvučalo dovoljno zapadnjački.

Svaki njegov nastup Bosanska televizija prenosi izravno ističući da se radi "o sportisti Bosanskih korijena koji,bez obzira što nastupa pod Njemačkom zastavom uvijek ponosno ističe svoje Bosansko porijeklo".

Nerijetko ga nazivaju i "Bosanskim ponosom".

Svaki njegov dolazak u BiH popraćen je u svim Bošnjačkim medijima i zamislite,nije "izdajnik koji se bori pod tuđom zastavom".

Marin Čilić je Hrvat rođen u Međugorju u Hercegovini i ovih dana proživljava najljepše trenutke u svojoj karijeri.

Ali da nije Hrvatskih i stranih medija,za njega se u državi u kojoj je rođen gotovo nebi ni znalo.

Njegov plasman u finale US open-a u "objektivnim i neovisnim" medijima u BiH objavljen je usputno,kao da se radi o nekom seoskom takmičenju.

I pored toga što Čilić,isto kao i Ćatić ponosno ističe svoje mjesto rođenja to za "Sarajevsku medijsku kotlinu" nije isto.

Razlog je taj što će Čilić za sebe reći da je Hrvat a Ćatić će reći da je Bosanac i Njemac.

I neće se Ćatića ignorirati što je Bosanac koji nastupa pod Njemačkom zastavom ali hoće Čilića što kao Hrvat nastupa pod Hrvatskom Zastavom.

Neće se uzeti u obzir ni činjenica da Ćatić,osim u sportskom smislu,nema baš nikakve veze s Njemačkom,dok Čilić itekako ima s Hrvatskom.

Neće ni Njemačka spomenuti kao "agresorska država",dok se Čiliću nikako nemože oprostiti što se odlučio nastupati za "agresorsku džavu".

Sve ovo je primjer u kakvom se položaju nalaze Hrvati u BiH i prava slika BH medija i Bošnjačke politike.

A jedini razlog što je sve to tako je taj što se Hrvati u BiH nikada neće odreći svoje Nacionalne pripadnosti.

Pa i pod cijenu da i dalje budemo percipirani kao "fašisti,nacionalisti,šovinisti" itd.

Zapravo,nato smo se već naviknuli.

Nisu nas zaplašile ni prijetnje koje nam je prije nekoliko dana uputio ratni zločinac i krvnik Grabovice Sefer Halilović s jednog predizbornog skupa.

Ali o tome nekom drugom prilikom pod cijenu da i dalje budem"maloumnik koji ne vjeruje u Hrvatsko-Bošnjačko savezništvo.

 

- cleuna -