Referendum je 'Sveto pismo' demokracije!

Pin It

Svakom iole pismenom čovjeku trebalo bi biti jasno da se referendumom kao najvišim oblikom demokracije pokazuje suverenost naroda nad parlamentarnom suverenosti; dakle, narod je iznad parlamenta.

Dabome, svakome je to jasno osim našoj protunarodnoj KUKURIKU-eliti, tvrdoglavim političkim mediokritetima koji 'ne znaju ni tko im glavu nosi'.

Primjerice, politička povijest demokratski uzorno uređene države Švicarske od druge polovine 19.st u stvari je povijest referenduma, gdje se Švicarci na taj način veoma često izjašnjavaju o svim važnim ali i manje važnim pitanjima bitnim za zajednički život. U toj zemlji po mnogo čemu triju različitih naroda postoji obvezni, fakultativni i referendum glasačke inicijative ali se također provode referendumi i na kantonalnoj, općinskoj a nerijetko i na gradskoj razini što je vrlo rijetka pojava u ostalim zemljama.

Za razliku od demokratski uzorno uređene multietničke i multikulturalne Švicarske u Hrvatskoj je glas naroda-referendum postao 'zadnjom rupom ionako šuplje demokratske svirale'!

Ali i ne samo da je demokracija u Hrvatskoj bankrotirala kad je referendum u pitanju, tu su i mnoga druga nakaradna, nedemokratska ponašanja aktualne vlasti koja odudaraju od temeljnog principa demokracije koja i u prijevodu s grčkog znači 'vladavina naroda'. U Hrvatskoj je ta definicija očito krivo shvaćena jer ovo što se danas kod nas dešava to je 'vladavina raspamećene oligarhije nad narodom'!

Tri su pitanja koja u posljednje vrijeme figurativno rečeno potresaju hrvatsku političku scenu.

Prvo: Neposredno prije hrvatskog pristupa EU, po premijeru perfidno smišljeni 'Zakon Perković' nije samo priglupa opstrukcija Europskom uhidbenom nalogu nego i potpuna negacija Rezolucije Vijeća Europe o demokratskoj osudi totalitarističkih režima koju je Hrvatski sabor potvrdio tek nevoljkom, vodnjikavom Deklaracijom.

A predstojeća, po Peđi Grbinu, silovana izmjena Ustava garantira udbaškim nalogodavcima 'pravedno suđenje' u Hrvatskoj na kojem je, primjerice, Josip Perković već u dva navrata oslobođen svake krivnje…pa zašto ne bi bio amnestiran i treći put? U krajnjoj liniji za njega postoji i Nobilova lukava varijanta…politički egzil u rezervnoj mu domovini, Makedoniji!

Drugo: Ćirilica u Vukovaru klasičan je primjer kako postojeća oligarhija nema sluha osjetiti bilo/puls naroda koji ju je izabrao a posebno je žalosno što se ta protunarodna vlada nedemokratski prijeti represivnim mjerama zatvora hrvatskim braniteljima(po Milanoviću huliganima i šovinistima!, nap. a.) koji su stvarali i stvorili ovu državu. I to se dešava u gradu-heroju koji je u jesen 91. od srpske manjine uz 'pomoć' Miloševićeve JNA bio sravnjen sa zemljom i etnički savršeno očišćen od Hrvata i nesrba. Taj grad je već davno zaslužio pijetet svakog poštenog hrvatskog građanina osim Pupavca, Stanimirovića i njima sličnih velikosrpskih 'gostiju'…kojima Hrvatska nikad nije bila Domovina nego tek puka Imovina!

Dakle, Ustav se može i mora mijenjati kad je u pitanju zaštita komunističko-udbaške bande ali ne kad je u pitanju nakaradni 'Račanov ustavni zakon' o preferiranju (agresivne i agresorske)srpske manjine po kojem ta manjina ima pravo na 'ćiriličnu dvojezičnost' s minornom trećinom ukupne populacije; i to se onda zove demokracijom!?

Treće: Unatoč velebnih 750.000 prikupljenih potpisa za referendum 'U ime obitelji', predsjednik Saborskog odbora za Ustav, Peđa Grbin ustraje u svom protuustavnom stavu, preciznije rečeno on je 'protiv velike, apsolutne većine normalnih obitelji' a predsjednik Sabora, Josip Leko bio bi sretan da se cijela ova 'obiteljska stvar' fermentira do potpunog ukiseljenja!

Za neo-liberale i filo-komuniste Bog, Domovina i Obitelj su vrednote koje po njihovu poimanju počivaju na primitivnoj ognjištarskoj patetici jer oni su taj primitivni nacionalizam davno 'prevazišli' pa se danas kao i nekad u Titinom komunizmu žestoko bore protiv tih istih vrednota, Boga, Domovine-hrvatskih branitelja i obitelji!

Ustavni sud objavio je ovih dana pismo upozorenja (prčevitom Peđi Grbinu!) po kojem će referendum o pokretanju ustavnih promjena na zahtjev inicijative 'U ime obitelji' imati trenutačni pravni učinak ako se narod većinski izjasni 'ZA' predloženo pitanje, što je suprotno Peđinoj ustavno neutemeljenoj namjeri da Sabor naknadno odlučuje o dopuni Ustava.

Dakle, drugim riječima ono što građani odluče na referendumu, odmah ulazi u Ustav…..ali ne i u tvrdu Peđinu glavurdu!

Postavlja se na kraju pitanje hoće li predsjednik Saborskog odbora za Ustav uz zdušnu potporu slučajnog premijera, Pusićke, Arsenija Bauka, SLinića, Željka Jovanovića, 'domoljuba' Beusa Richembergha, prevrtljivog 'pogrebnjaka' Josipa Kregara i inih rušitelja demokracije, tražiti smjenu politički nepodobnih ustavnih sudaca-čuvara demokracije i uvođenje komunističke diktature ili će 'naš Peđa' i dalje ustrajati na preformulaciji referendumskog pitanja pa će brak možda postati i 'Zajednica tople braće i sestara'!?

Bilo kako bilo, nije nam samo 'kreditni rejting' u očima svijeta spao na sramotno niske grane, i demokracija ga u Hrvatskoj u stopu prati pa i nju možemo slobodno svrstati u istu deplasiranu kategoriju, kategoriju 'SMEĆA'!

A nije to nikakvo čudo kad nam zemlju u svekoliku propast vode, figurativno rečeno….. 'mentalni pederi'!

damir kalafatić