Hrvatska poput Divljeg zapada!?

Pin It

Obzirom da se proračunska rupa neplanirano znatno proširila nabavkom DE LUXE-voznog parka na 'lizing', pametnih mobilnih telefona s GPS-om za dezorijentirani i glu(p)hi državni aparat te sanacijom banaka-perilica prljavog novca, haračlija Slavko odlučio je 'reformirati' PeDeV®ski sustav veoma stručno, radikalno i nadasve efikasno!

Dakle, umjesto da poput vlade živi na 'lizing' radni narod će, figurativno rečeno uskoro živjeti na 'pušing' odnosno 'popušit' će nove harače na ulje, šećer, mlijeko, kruh, benzin, vodu, valjda i smeće, cigarete, ugostiteljske usluge i hranu za klince, a ukidaju se i neke povlastice povlaštenim građanima (pala buha na medvjeda)!

Doduše PDV ostaje formalno na 25 posto, ali 'intermedijarna stopa' se povećava s 10 na 13 posto; dakle, nije drek nego se cucak pokakao (u prijevodu nije g..no nego se pas us.o)!

To znači da će i za bogate tajkune i za većinsku sirotinju jednako poskupjeti hrana za 'nejač'-netom odbijenu od besplatne majčine sise, mutna voda iz zahrđanog gradskog vodovoda, ulje i šećer te ugostiteljske usluge; pljunuta socijalna demokracija, sram vas bilo, vas SDP-OVCE!

Obzirom da je špica turizma iza nas sasvim je sigurno da će se podignuti i ona najniža-nulta stopa PDV-a….na osam posto, iako turista i tako neće biti osim onih s 'cruisera', poludnevnih.

Udar na građansku sirotinju posebno umirovljenike bit će iznimno težak i toga su u Vladi veoma svjesni, ali ističu da su to mjere koje jedino na grbači ionako 'grbave' sirotinje mogu dovesti do oporavka učmalog gospodarstva i konsolidacije klimavih javnih financija stručno okvalificiranih kao obično SMEĆE.

Konačne stope PDV-a bit će poznate do početka studenog, kada će finac-blagajnik, Slavko Linić predstaviti reformirani proračun za 2014.godinu.

Uistinu, Kuku-RIKNULA vlada je napravila genijalnu-spasonosnu projekciju, doduše samo na papiru:

Samo od tih povećanja u proračun bi se u poderanu državnu kesu slilo oko 380 do 430 milijuna kuna godišnje a za oko 230 milijuna kuna povećavaju se prihodi od trošarina na benzin. To znači povećanje trošarina za oko četiri posto, a od cigareta bi deprimirani pušači 'popušili' dodatnih 150 do 200 milijuna kuna godišnje; svaka čast!

Nema sumnje, ni to neće biti dovoljno jer je penzića u ovoj zemlji previše (1:1,2) a oni, iako im ja penzija nikakva, svojim mizernim 'crkavicama' i svojim produljenim životarenjem itekako otežavaju punjenje SLinićeva budžeta…pogotovo kad se radi o prijekoj nužnosti nabavke novog voznog parka ili pametnih i-phona za državni aparat!

Hipotetski…

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora bliskih harač-ministru, vlada namjerava raspisati novčane nagrade za prikupljanje penzionerskih 'skalpova':

Za svaki doneseni penzićki skalp ili odsječeno uho takvog 'parazita-penzića'(po Sandi Blagoniću ili parazita-neradnika po Radi Čačiću) vlada bi plaćala iznos u visini prosječne mirovine, ca 2000 kunića po komadu.

Kratkoročno bilo bi to veliko opterećenje za kukavni državni budžet ali dugoročno gledano bilo bi to definitivno rješenje zamršene Mrsićeve mirovinske reforme.

Stoga i ministar financija hitno odlazi u Ameriku(na Divlji zapad!) kako bi osigurao milijardu dolara kao inicijalni kapital za ovu radikalnu reformu koja bi samo potvrdila činjenicu da bez 'angažmana' penzića nema izlaska iz recesije.

Bez njihove žrtve nema ni prosperiteta ovoj državi!

Kakva bi to samo ušteda bila za narušeno Rajko Ostojićevo 'Zdravlje', potrošnja lijekova bi se rapidno smanjila a tek kakvo bi to bilo rasterećenje enormnog Mirando Mrsićevog mirovinskog fonda; štrajkovi liječnika i medicinskih sestara bili bi suvišni a radno vrijeme čak i skraćeno!!!

Dakako, navedena hipotetika je bizarna pače i morbidna ali zar nisu bizarni i zakoni i propisi koje vlada svako malo donosi ili postojeće mijenja a sve na teret sirotinje?

Zar život u Hrvatskoj nije nalik negdašnjem životu na Divljem zapadu jer je u ovoj lijepoj zemlji zavladalo pravo jačega, bezakonje i jednoumlje gore od onog druga Tite!?

Harači Slavka Linića sve više sliče 'reketu' poznatog američkog gangstera Al Caponea a za one koji neće poštovati hrvatske zakone i propise, i za njih ima 'lijeka', jer po Milanoviću:

„Da sam na njihovom mjestu, ja bih se odrekao hrvatskog državljanstva“…

On bi vjerojatno uzeo njemačko, kod drage mu Angele, sic! 

damir kalafatić