Premijer nije kockar nego opasan politički hazarder!

Pin It

Milanović poput Louisa XIV: „L'etat c'est moi“(država to sam ja)! U uvodu jučerašnje sjednice Vlade premijer se još jednom počešao oko onoga što ga jako svrbi, osvrnuo se on opet na problematiku i polemiku oko 'njegova autorskog djela', od milja zvanog 'Lex Perković'.

Evo što je on poručio hrvatskim građanima:

„Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki. Nekad sam znao briškulu pa ju i zaboravio, nisam bio na poker aparatima“ i, umirujući uznemirenu javnost dodao:

„Kada su u pitanju europski fondovi, nema niti jednog eura gubitka. Neke europske stranke nas podržavaju, a neke ne. Istina je na skliskom terenu, dopustimo još nekoliko dana konzultacija da donesemo dobru odluku za Hrvatsku, a štetne odluke nema. Ovo nije nikakva velika šteta za Hrvatsku!“

Uostalom, glede štete ima premijer pravo jer obnova voznog parka u vrijednosti 100 milijuna kuna najbolji je primjer kako se vlada nonšalantno odnosi prema sveopćoj krizi u koju je sama dovela ovu zemlju!

Ali, vrag je odnio šalu jer je „Europska unija pokrenula postupak zamrzavanja sredstava Hrvatskoj nakon odluke vezane uz 'lex Perković'“, piše ugledni Financial Times i dodaje kako kritičari takve odluke tvrde da se tom odlukom štite bivši ratni zločinci.

Premijerova nečista savjest!

A sad evo što je 'kontroverzni' premijer Zoran Milanović izjavio 28. lipnja ove godine u Bruxelles-u vezano uz HDZ-ov bojkot sjednice Sabora povodom 'odglasavanja' 'Lex Perkovića':

„Dakle, 2002. godina kao prag zapisan u prijedlogu zakona nikako ne utječe na ovaj slučaj(Josipa Perkovića) kojim nas teroriziraju(?) gospoda iz HDZ-a. A ljudi nečiste savjesti često se tako ponašaju. Maknimo prag za koji pokušavam objasniti da ga predlažemo iz drugih razloga(zaštite hrvatskih branitelja koje danas premijer naziva šovinistima!?, nap. a.). Europska komisija misli drukčije, ali dobro, razgovarat ćemo, ali nećemo se dati(ne ću se dati, nap. a.) pokolebati iz prve. Pa ako na kraju budem/o u krivu, povući ću/ćemo se. Ali ne iz prve“; dali se to premijer politički kocka, čiste savjesti…!?

Danas, nakon najavljenih sankcija i budalama je očito da se Milanović poskliznuo na 'skliskom terenu', ali, njemu ni nakraj pameti ne pada povlačenje; ipak, navodno je dobio 'time out' od sto dana do početka iduće godine umjesto željenog mu datuma, 15. srpnja 2014.!

Dakako, prijetnje financijskim sankcijama samo su sporedna strana 'Lex Perkovića' pa pročitajmo samo jednu rečenicu iz pisma koje su ratni invalidi iz Domovinskog rata uputili Viviane Reding:

„Molimo Vas, ne kažnjavajte našu zemlju, mi smo taoci udbaškog egzekutora!“

Jeli UDBA naša SUDBA?

Prisjetimo se, jedan od pripadnika krvave ekipe oznaško/udbaških egzekutora, Josip Boljkovac, na godišnjoj je skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Karlovac, 2011.g., odgovorio onima koji ga povezuju sa zločinima iz Drugog svjetskog rata i u vrijeme poraća, da su 'oni pjevači i glasnogovornici mračne prošlosti (Karamarko je ustaša, kaže 'naš Joža'), njih dvojica, trojica, ali morat će paziti jednog dana kada će ići ulicom, tko će ih čuvati.

To im ja poručujem.

Naša(dakako, udbaška!, nap. a.) organizacija treba tražiti da se takav korov i otrov makne iz ove sredine'…jasan je olinjali Joža što 'ih' čeka!

Općinsko državno odvjetništvo nije pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova RH Jože Boljkovca zbog ove ubojite poruke 'ustašama' jer nakon provedenih izvida, eto, nisu utvrdili obilježja kaznenog djela za koja se progon vrši po službenoj dužnosti; izrekao to inteligentni općinski državni odvjetnik Krešimir Ostrogonac.

A evo sad kako 'Boljkovčeva udbaška organizacija' dvije godine nakon njegove prijetnje pokušava fizičkim putom maknuti tragove svojih poslijeratnih zločina….

Dopisnik njemačkog(?) dnevnika Frankfurter Allgemeine Zeitunga Karl Peter Schwarz početkom rujna objavio je tekst pod naslovom

„'Zastarjelo ubojstvo, nova zastrašivanja, ili, kako Hrvatska odbija suočavanje s komunističkim zločinima' u kontekstu aktualne situacija oko 'Lexa Perković'!“

Između ostalog njemački dopisnik piše:

„Provala u zagrebački stan udovice Stjepana Đurekovića budi stare strahove. Gisela Đureković se boji. Nepoznati počinitelji provalili su u njezin stan u Zagrebu i prekopali ormare i ladice. 'Vjerojatno su tražili dokumente i materijale iz procesa', rekao je za ove novine njezin odvjetnik Davor Prtenjača i dodao 'dokumenti su međutim na sigurnome.' Gisela je 82-godišnja udovica Stjepana Đurekovića, hrvatskog emigranta kojega su 28. srpnja 1983. u Wolfratshausenu u Bavarskoj ustrijelila dva muškarca. Đureković je smatran državnim neprijateljem, jer je raspolagao dokazima o korupciji u Titinom krugu i o tome namjeravao napisati (napisao)knjigu.

Kako bi bili sigurni da su doista ispunili nalog komunističke tajne službe Udbe, njegovi su mu ubojice sjekirom raskolili lubanju!“

E sad, upitajmo se, da su 'provalnici' kojim slučajem u stanu zatekli udovicu nesretnog Stjepana Đurekovića i majku ubijenog joj sina Damira, bili i njoj kao što su učinili njenom mužu Stjepanu-po udbaškom ritualu-sjekirom raskolili glavu?

-Bi, nema sumnje!

Dakako, iz Bajićeva DORH-a formalno poručuju kako je istraga u tijeku, možda se na koncu i pronađe 'Pedro' sličan navodnom ubojici Ivane Hodak, skitnici Mladenu Šlogaru, kako bi se zaštitilo pravog, udbaškog nalogodavca provale u stan Gisele Đureković; nikakvo čudo, bio bi to još jedan u nizu prokušanih recepata udbaške kuhinje…

U svakom slučaju poruka je jasna, poput Boljkovčeve.

Što na kraju kazati nego Hrvatska je bila i ostala taocem udbaških egzekutora a svojim sumanutim zakonom Milanović je de facto postao 'anđelom-čuvarom' takvih ubojica!

I za kraj:

„Tko nije uz mene taj je protiv mene“, reče naš Louis XIV i 'skide glavu' nepoćudnoj Aleksandri Kolarić!

damir kalafatić